Roger Waters’tan duvar mesajları

Güncelleme Tarihi:

Roger Waters’tan duvar mesajları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 00:00

ROCK müziğin efsane grubu Pink Floyd’un kurucusu Roger Waters, iki yıldır devam eden “The Wall” (Duvar) turnesi kapsamında İstanbul’a geliyor.

Haberin Devamı

 Ünlü sanatçı, 4 Ağustos’ta İTÜ Arena’da konser verecek. Turnenin simgesi olan duvar, İstanbul’daki konserde de inşa edilecek. Organizasyonun en dikkat çekici yanı, duvara yansıtılan politik mesaj içerikli görüntüler. Bu görüntüler arasında suikaste kurban giden gazeteciler Hrant Dink ve Uğur Mumcu ile 1961’de idam edilen Başbakan Adnan Menderes’in de fotoğrafları yer alıyor. İstanbul konserini organize eden GNL firmasının sahibi Çağrı Simya, Gezi Parkı olaylarını başından beri takip eden Waters’ın sahnede bu konuyla ilgili özel bir şov yapabileceğini söyledi: “Roger Waters, çok politik bir gösteri yapıyor. Sahneye kurulan duvara, demokrasi savaşçılarının görüntülerini yansıtıyor. Daha önceki tüm konserlerinde Hrant Dink, Uğur Mumcu ve Adnan Menderes’in görüntülerine yer verdi. Kendisi, Gezi Parkı olaylarıyla da ilgileniyor. Temmuz ayında Londra’da bir araya geleceğiz ve bununla ilgili bir şey yapıp yapmayacağını konuşacağız.”

Strafordan yapılan ve konser sırasında üzerine çeşitli görüntüler yansıtılan 110 metrelik duvar, Roger Waters “The Wall” şarkısını seslendirirken yıkılıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!