Risk Almadan GençleÅŸin!

Güncelleme Tarihi:

Risk Almadan Gençleşin
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 31, 2009 09:45

Yaz bitiyor; şimdi sıra bakımda… Keyifli güneş banyosunun tüm olumsuz izlerini cildinizden kolayca silebilirsiniz. Sizi yorgun ve yaşlı gösteren çizgilerinizden, güneşin zararlarından kolayca kurtulun, üstelik ameliyatsız ve sadece 1 saatte…

Haberin Devamı

Transmed Saç&Kozmetik Cerrahi Kliniği Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı ile yaz dönemi sonunda sadece bir saatte yepyeni bir cilde sahip olmanın yöntemini konuştuk…

 Kırışıklıklar neden oluÅŸur?     Â

Kırışıklıklar; yaşlanma, sivilceler, yaralanmalar ve güneş ışınlarının olumsuz etkileri gibi nedenlerle oluşmaktadırlar. Ayrıca cilt kırışıklıklarına içki ve sigaranın da çok etkisi vardır. Sigara içerdiği maddelerden dolayı damarların büzülmesine ve kan akımının azalmasına sebep olduğundan ciltte tahrişler ve kurumalar ortaya çıkmaktadır.

 Yüz liftingi nedir?     Â

Yüz liftingi yaşlanma, sık sık kilo alıp  verme  aşırı  mimik hareketleri, UV ışınları yoğun  yağlanma gibi nedenlerden dolayı yüzde oluşan sarkma,  gevşeme ve kırışıklıkları,  mevcut deformasyonları önleyen bir yöntemdir.

Haberin Devamı

 Yüz liftingi cerrahi bir operasyon mudur?        Â

Kesinlikle cerrahi bir operasyon değildir. Deri altına herhangi bir enjeksiyon uygulaması yapılmaz.

 Yüz liftingi nasıl yapılır?    Â

Özellikle bu konu için geliştirilmiş özel bir cihazla gerçekleştirilen uygulama, sarkmış yüz kaslarına egzersiz etkisi yaparak cildin gerdirilmesini sağlar.  Uygulama sırasında hiçbir acı hissedilmez. Herhangi bir cerrahi müdahale yapılmadığı için iyileşme süreci, morarma, ağrı-sızı yoktur.

 Yüz liftingi uygulaması kimlere yapılabilir?

Genellikle yaÄŸlı ve karma ciltlilere ve özellikle çok sigara içen, bilinçsizce güneÅŸlenen kiÅŸilere olmak üzere 30 yaÅŸ üstü herkes için tavsiye edilir.Â

 Uygulama toplam kaç seanstır?

Genellikle 10 –15 seanslık kürler şeklinde uygulanır. Ancak bu kişinin yaşına ve problemin derecesine göre değişir ve daha az da uygulanabilir.

 Sonuç ne zaman görülmeye başlanır?

İlk bir haftadan sonra yani ilk 3 seans yapıldıktan sonra sonuç net bir şekilde görülebilir.

 Bu uygulamanın kırışıklık ve çizgilere de faydası var mıdır?

Uygulama daha çok gevşemiş ve sarkmış kasları toparlamak için yapılır. Ancak bu işlem yapılırken kan dolaşımı da çok yoğun bir şekilde artacağı için hücre yenilenmesi hızlanır ve cilt yenilenir. Bu da çizgilerin kaybolmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

 Sonucun kalıcılık durumu nedir?

Genelde 40 yaşın altındaki kişilerde 2,5 yılda bir 40 yaşın üstündeki kişilerde 1,5 senede bir tekrarlanabilir.

 Tekrar uygulanmasının bir sakıncası var mıdır?

Sık uygulanmasının hiçbir sakıncası yoktur.

 Yüz liftingi ifadeyi değiştirir mi?

Gerilme ve toparlanma anlamında çok canlı ve diri bir görünüm ortaya çıkar. Ancak bu çok doğal bir şekildedir. İnsanlar sizde çok olumlu bir değişiklik olduğunu fark ederler ama ne olduğunu anlayamazlar.

 Son olarak yaz döneminde bu uygulamayı destekleyici bir bakım var mıdır?

Özellikle yaz sıcaklarının hissedildiği bu dönemde yüz liftingi ile birlikte yapılacak C vitamini bakımı çok iyi sonuçlar verecektir. Akımlar ile birlikte cildin alt tabakasına kadar inen vitaminler cildinizi besleyerek sağlıklı ve esnek bir görünüm kazandırır. Bakımı yoğun nemlendirici bir maske ile tamamlamak, cildinizin güneşin tüm etkilerinden arınmasını sağlayacaktır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!