Renklerin büyüsü

Güncelleme Tarihi:

Renklerin büyüsü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2010 01:00

Ziynet Sali, Nur Aysan ve Gökçe Bahadır, InStyle dergisinin nisan sayısı için renk analizi ve stil danışmanlığı yapan Yonca Bagana ile bir araya geldi. Üç kadın, Bagana tarafından özel olarak uygulanan renk ve stil analizi sonucunda kendilerini en iyi gösteren renkleri ve stili keşfetti.

Haberin Devamı

Gökçe Bahadır: Ä°lkbahar kadını      Â

GÖKÇE BAHADIR FOTOÄžRAFLARIÂ

STÄ°L: Sıcak ve parlak renkleri çok rahat kaldırabilecek bir cildi var. Ä°pek, saten, ÅŸifon ve kaÅŸmir gibi dokunma duyusuna hitap eden kumaÅŸlar, bele vurgu yapan yumuÅŸak hatlar, sırt dekoltesi ve gösteriÅŸli ayakkabılar tam ona göre.Â

SAÇ VE MAKYAJ: Bakır tonlarındaki saçı tenine harika bir uyum sağlıyor. Bu yüzden küllü renklerden uzak durması ve sıcak tonlarda kalması öneriliyor. Ruj kullanımında tüm şeftalimsi renkler, sıcak pembeler, amber ve terracotta renkleri ona uygun.

TAKI: Metalleri altın, bakır ve pirinç. Gözlüklerinin çerçevesi çok koyu olmayan, altınsı kahverengi veya alacalı kemik tonlarında olmalı. Ancak parlak gözlere sahip olan Bahadır’ın gözlerini gözlük arkasına saklamaması öneriliyor. Lüks mücevherler ise kıyafetlerinin en iyi tamamlayıcısı.

Haberin Devamı

Ziynet Sali: Sonbahar Kadını     Â
Â
ZÄ°YNET SALÄ° FOTOÄžRAFLARI    Â

STİL: Sıcak, toprağımsı ve güçlü fakat mat renkler tam ona göre. Doğal ve romantik bir tarza sahip olan Sali’ye gündüzleri daha rahat ve yumuşak bir görüntü yakışıyor. Geceleri ise dişiliğinin ön plana çıktığı, derin göğüs dekolteli kıyafetler ideal.

SAÇ VE MAKYAJ: Küllü renklerden kaçınmalı. Kumral, kırmızı, kestane, sıcak ve koyu kahveler saçı için daha uygun. Ruj seçiminde derin ve zengin renkler kullanılmalı.

TAKI: Metalleri altın, pembe altın ve bronz. Gözlük çerçevesini altınsı kahverengi veya alacalı kemik tonlarında seçmeli.

Nur Aysan: Yaz Kadını

STıL: Soğuk ve puslu renkler tam ona göre. Yumuşak feminen hatlar, az dekolte ve vurgunun belde olduğu kıyafetler, en iyi şekilde görünmesini sağlıyor.

SAÇ VE MAKYAJ: Aysan’a yakışan saç rengi küllü renkler ve soÄŸuk kahvelere yakın tonlar. Ağır makyajlardan uzak durması gerekiyor.Â
TAKI: Gümüş renkli metaller, beyaz altın ve platin takılar onu en iyi gösterenler. Gözlükte kahve ve sarı tonlarından uzak durmalı.

Renk ve stil analiziÂ

Uzmanlar, herkesin temel bir cilt pigmentasyonuna sahip olduğunu söylüyor ve bunu dört gruba ayırıyor: ılkbahar, yaz, sonbahar ve kış. Sıcak renkler ilkbahar ve sonbaharla, soğuk renkler ise kış ve yaz ile temsil ediliyor. Renk analizi; günışığında ve ayna karşısında, özel kumaşlar kullanılarak yapılıyor. Sonuçta kişi kendisini en iyi gösteren renklerin hangileri olduğunu öğreniyor. Ardından vücut oranları da değerlendirilerek stil analizi yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!