Rambo'lar ölmez

Güncelleme Tarihi:

Rambolar ölmez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 00:00

Kendisini en son Afganistan’da bıraktığımız Rambo, 20 yıl aradan sonra serinin dördüncü filmiyle tekrar beyazperdede. Sinemanın unutulmaz kahramanının yeni görevi Burma halkını özgürlüğüne kavuşturmak.

Rocky serisiyle birlikte Sylvester Stallone’yi beyazperdenin efsaneleri arasına sokan "Rambo" serisi, en son çekilen "Rambo 3" (1988) filminden tam 20 yıl sonra dördüncü filmle devam ediyor... 63 yaşına giren Sylvester Stallone, hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl da altıncı "Rocky" filmiyle sinemalarımıza konuk olmuştu. Kariyerinde büyük bir düşüş yaşayan ünlü aktör, altıncı "Rocky" filmiyle yeni bir çıkış yakalamaya çalışmış ve yarattığı nostalji rüzgarıyla da başarılı olmuştu. Stallone, aynı taktiği bu yıl da "Rambo" serisinde denedi.

İşte, Stallone’nin hem yönetmenliğini hem senaryo yazarlığını hem de başrolünü üstlendiği dördüncü "Rambo" filmi; "John Rambo"nun merak edilen öyküsü: Afganistan’daki mücadelesinin ardından 20 yıl geçmiştir ve artık Kuzey Tayland’a yerleşmiş olan John Rambo, Salween Nehri üzerinde çalışan bir bot işletmektedir. Tayland-Burma sınırında devam eden dünyanın en uzun sürmüş sivil savaşlarından biri, Burma-Karen mücadelesi 60. yılına girmiştir. Ancak, artık dağlarda ve ormanlarda balık tutarak, avladığı zehirli yılanları satarak geçinen, yalnız ve basit bir hayat süren Rambo savaşmayı çoktan bırakmıştır. Tüm bunlar, bir grup insan hakları misyoneri gelip de Amerikalı bir nehir rehberi John Rambo’yu aramaya başladığında değişir. Rambo, sivil savaşta zalimce öldürülen insanlar için harekete geçer.

İlk Rambo 1982’de çekildi

Sylvester Stallone, serinin ilk filmi "İlk Kan"ı 1982 yılında çekmişti. Gişe rekorları kıran ve bir anda fenomen haline gelen "İlk Kan"ı devam filmleri izledi. Stallone, 1985’te çekilen "Rambo 2"de Amerika’nın Vietnam’da kırılan onurunu tamir etmiş, 1988 yapımı "Rambo 3"te ise Sovyet işgalindeki Afgan halkına yardıma koşmuştu. Stallone’nin Julie Benz (Dexter) ve Matthew Marsden (Black Hawk Down) ile başrolünü paylaştığı "John Rambo", 1 Şubat’ta ülkemizde vizyona girecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!