RakınRol Disko Parti

Güncelleme Tarihi:

RakınRol Disko Parti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2010 12:43

Rock grubu Kargo, Koray ve Serkan gruptan ayrılınca Mirkelam ile yola devam etmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Hakan GENCE 
 
İki farklı karakter, daha önce Kurtalan Ekspres-Barış Manço, Moğollar-Cem Karaca’da olduğu gibi güçlerini birleştirdi. Pop-rock karışımı şarkılardan oluşan RRDP (RakınRol Disko Parti) isimli yeni albümleri bu hafta piyasaya çıktı.

Kargo 15 yıllık geçmişi olan bir grup, ne oldu da ayrılık yaşandı?

Selim Öztürk: Koray ile Serkan iki sene önce farklı müzik yapmak için gruptan ayrılmak istediler. Biz de saygı duyduk. Ama bu kadar yıllık emeği çöpe atmak istemedik ve grup olarak yola devam etme kararı aldık. Bu arada Mehmet Şişli’yle (MŞŞ) 8 yıldır ayrıydık. O da bizimle yola devam etmek istediğini söyleyince bir araya geldik.

Bu ayrılık Serkan ve Koray’ı çok etkilemişti. Sizde etkileri nasıl oldu?

Selim: Koray grubun sesi ve yüzüydü. Bu yüzden onların gruptan ayrılması hepimizin afallamasına neden oldu. Annem bile duruma şaşırdı. Ama hiçbirimiz tek tek Kargo’yu Kargo yapmıyoruz. Grubun ismi hepimizin üstünde.

Haberin Devamı

Mirkelam’la yollarınız nasıl kesişti?

Selim: Aslında başka bir solist arkadaşla çalışmaya başlamıştık, şarkılarımız da hazırdı. Ama kendisi pek hazır değildi. Mirkelam, menajerimizin aklına geldi.

SÖZLERDE MİRKELAM’IN MİZAH ANLAYIŞI VAR

Solo bir kariyeriniz varken, var olan bir grubun parçası haline gelmek tedirgin etmedi mi?

Mirkelam: Yaptığım şeylerden çok çabuk sıkılıyorum. Bir süredir hep bir grupla müzik yapmak istiyordum. Çünkü bu işte enerji çok önemli. Türkiye’de artık farklı insanların birleşmesi gerekiyor.

Kargo rock, siz pop müzik yapıyorsunuz. Vokaliniz ve müziğiniz gruba nasıl uyum sağladı?
- Rock sadece gitara sert basıp davulla müzik yaparak olmaz. Benim şarkılarımda da sık sık rock tınıları vardır.

Grup üyelerine hemen ayak uydurabildiniz mi?
- Başta çok tedirgin oldum. Hepsi acayip garip çocuklardı (gülüyor). Ama sonra çok eski arkadaşlarmışız gibi anlaştık.

Bu birliktelik müziğe nasıl yansıdı?

Selim: Mirkelam’ın ve bizim kendimize göre müzik ve söz anlayışlarımız, tarzlarımız var. Bu ikisi birleşti ve ortaya yeni bir şey çıktı. Sözlerde Mirkelam’ın mizah anlayışı müziklerde Kargo ve Mirkelam’ın sound’larını duyabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Peki bu bir albümlük bir proje mi?

Mirkelam: Önümüzdeki işlere bakıyoruz. Bundan sonrası için kimse bir şey diyemez. Ben sonuçtan çok memnunum ve müzik yaptığımız sürece böyle devam etmek isterim.

INXS’in prodüktörüyle çalıştılar

Albümde 8 şarkı var. Bütün şarkı sözlerini Mirkelam yazdı. Müzikal altyapılarda pop rock ritimlerinin yanı sıra Anadolu ezgileri ve alaturka da hissediliyor. Albümün prodüktörüyse ünlü INXS grubunun da prodüktörü olan Mark Opitz.
Mirkelam, prodüktöre şarkıları yaparken karar verdiklerini söylüyor: “Selim, müziklerimizi INXS grubuna benzetti. Biz de prodüktörü Mark Opitz’i mi arasak, diye düşünürken Selim mail attı. Kısa sürede karşılık aldık. Ve albümün prodüktörlüğünü yapmayı kabul etti.” 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!