Queen, müzikalle geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Queen, müzikalle geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2013 00:00

Freddie Mercury öleli 22 yıl oldu ama Queen şarkıları hâlâ ‘Dünyanın en çok dinlenenleri’ arasında yer alıyor. “Ah keşke bir konser olsa” diye hayıflananlar teselliyi 3-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da sahnelenecek ‘We Will Rock You’ müzikalinde bulabilir

Haberin Devamı

İngiltere’de aralıksız 11 yıldır kapalı gişe oynayan ‘We Will Rock You’ bizzat Queen üyelerinin girişimiyle ortaya çıktı. Müzikalin yönetmeni Ben Elton bu süreci şöyle anlatıyor: “Queen efsanesini alıp bireyselliklerini ve müzik sevgilerini bastırmak isteyen bir şirkete karşı savaşan gençlerin hikâyesini yarattık. Hayalperest Galileo ve Scaramaouche bu mücadelede onların kahramanı. Ve bilin bakalım sonunda kim kazanıyor?”
Queen üyeleri Brian May ve Roger Taylor grubun müzikal direktörleri. Elton, “Sahneleme bana ait ama onların görüşlerini her zaman dinliyorum. 11 yıl önceki ilk performans sonrasında Freddie’nin annesi, ‘Freddie’nin görebilseydi şova bayılacağını’ yazmıştı. Tüm ailesi şovu seviyor ve destekliyor” diyor. Müzikal bugüne kadar aralarında Demi Moore, Robert de Niro ve Foo Fighters üyeleri gibi meşhur isimlerin de bulunduğu 13 milyon kişi tarafından izlendi. Elton başarının sırrını, “İnsanlar hikâyedeki komediyi seviyor ama tabii asıl sebep müzikalin kalbini oluşturan şey; bugüne kadar kaydedilmiş en iyi rock ve pop şarkıları” diye anlatıyor.

Haberin Devamı

Lauren Samuels (Scaramouche)

Queen’le büyümüştüm

Oynadığım karakter isyankâr rock’çı bir genç kız. ‘Radio Gaga’ dünyasından kaçıp rock’n roll’u geri getirmek isteyen
bohemlere katılmak
istiyor. Queen dinleyerek büyümüş biri olarak tüm gece mor peruğumla en güzel Queen şarkılarını söylemek harika bir his!

Müzikal, BKM organizasyonuyla 3-12  Mayıs tarihleri arasında Ülker Sport Arena’da sahnelenecek.

Mig Ayesa (Galileo Figaro)

Freddie’yi sahnede hissediyorum

Her zaman bir Queen hayranıydım. Onlar rock’n roll’un en güzel ve orijinal şarkılarını yazdılar. Rock’ın en güzel melodilerle buluştuğu zamanki gücü Queen’in herkes tarafından sevilmesini sağladı. Müzikal bu nedenle insanları yeniden kendine çekiyor. Freddie Mercury’nin de yaşasaydı şovu seveceğinden eminim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!