Queen efsanesi İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Queen efsanesi İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 00:00

17 ülkede 12 milyondan fazla kişi tarafından izlenen ve Queen’in en iyi 24 şarkısından oluşan “We Will Rock You”, Avrupa Turnesi kapsamında BKM Organizasyonu ile İstanbul’a geldi. 3-12 Mayıs tarihleri arasında perde açacak görkemli şovun detaylarını yönetmen Ben Elton ile başrol oyuncuları Mig Ayesa ve Lauren Samuels’e sorduk.

Haberin Devamı

MİG AYESA: QUEEN MÜZİĞİNİN BİR ÖMRÜ YOK       

Sizin gösterideki rolünüz nedir?


- Ben Galileo Figaro’yu oynuyorum. Galileo, bu hayatta kendine yer bulamayan, kendisi gibi olamayan, kendini birey olarak ifade edemeyen ve bu yüzden isyan çıkarmaya meraklı bir genç. Onun güvenilir ortağı Scaramouche da asi direnişçi grupları Bohemler’e liderlik ediyor, kötü Ölümcül Kraliçe’ye (Killer Queen) karşı savaşıyor; rock’n roll’u insanlara geri getiriyor.

Bu ekipte yer almadan önce Queen hakkında ne düşünüyordunuz?

- Ben kendimi bildim bileli Queen hayranıyım. Çocukluğumdan beri... Hatta “Bohemian Rhapsody”nin 45’liği bile vardı bende... Queen, rock’n roll tarihindeki benzersiz gruplardan biri... Aynı zamanda yazılmış en mükemmel ve orijinal parçaların sahibi.

Queen parçalarını dinlediğinizde size hangi anılarınızı hatırlatıyor?

- Bana Avustralya’daki şu televizyon programı “Countdown”u hatırlatıyor ve gözümün önüne o olağan dışı, gösterişli ve etkileyici rock yıldızlarının görüntüleri geliyor. Bir de o programı izlerken televizyonun sesini kısmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum, çünkü aslında o saatlerde ders çalışıyor olmam gerekiyordu ve annemin ders çalışmak yerine diziyi izlediğimi bilmesini istemiyordum.

Sizin favori Queen parçanız hangisi?

- Sürekli değişiyor favori şarkım, moduma göre... Mesela şu an için “One Vision” en gözde parçam... Ama “Bohemian Rhapsody”nin yeri her zaman farklı tabii.

Sizce gösterinin başarısı Queen’in şarkılarından mı kaynaklanıyor?

- Rock kombinasyonun gücüyle beslenen harika melodiler yarattıkları, bu müziğin insanlar üzerindeki etkisi asla inkar edilemez. Her jenerasyondan insan bu müziklere tekrar tekrar aşık oluyor veya keşfettiklerinde bayılıyorlar. Queen müziğinin bir ömrü yok ve “We Will Rock You”nun insanları bir araya getirmesinin temelinde de bu var.

Sizce Freddie Mercury hayatta olsa, gösteri hakkında ne düşünürdü?

- Kuşkusuz çok severdi. Bu çok büyük bir şov; çok eğlenceli, acımasız, göz kamaştıran, ses getiren ve zaman zaman duygusal... Tıpkı Freddie gibi...

Haberin Devamı

LAUREN SAMUELS: O ŞARKIYI SÖYLERKEN VAHŞİLEŞİYORUM

Sizin bu gösterideki rolünüz nedir?


- Ben gösteride Scaramouche’ı canlandırıyorum. Bu kız asi ve dünyayı Radio Gaga’dan kurtarmak, herkesi bohemlere katıp rock’n roll’u geri getirmek istiyor.

Gösteride rol almadan önce Queen hakkındaki düşünceleriniz neydi?

- Eskiden beri çok severim. Babam onların hayranıydı ve ben de müzikleri ile büyüdüm.

Queen’in şarkılarını dinlediğinizde aklınıza ilk anda hangi hatıralar canlanıyor?

- Herhangi bir Queen şarkısını duyduğum an çocukluğuma dönüyorum. Okula “Bohemian Rhapsody” dinleyerek gidişim veya babamın mutfakta yemek yaparken Queen dinleyişi...

Peki Queen’in en sevdiğiniz parçası hangisi?

- “Hammer To Fall” favori parçamdır. Bu parçayı gösteride söylemeye de bayılıyorum. Baterinin ritmi inanılmaz. Şarkıyı söylemek için gereken kızgınlığı da seviyorum. Resmen kendimi kaybediyorum, vahşileşiyorum söylerken.

Queen sadece erkeklerden oluşan bir grup. Bir kadın olarak bu gösterinin parçası olmak nasıl?

- Güzel müzikten keyif almak için erkek olmak gerektiğine inanmıyorum. Queen her telden ve her jenerasyondan insan tarafından sevilen bir efsane. Böyle büyük ve çok sevilen bir gösteride yer almak, bütün gece bu mükemmel parçaları seslendirmek inanılmaz bir ayrıcalık!

BEN ELTON: FREDDIE YAŞASA, MÜZİKALE BAYILIRDI

“We Will Rock You” müzikali nasıl ortaya çıktı? Hikayesi nedir?


- Ben rock’ı ve müzikal tiyatroları çok seviyorum. Böyle olunca Queen bana gelip böyle bir işte onlarla çalışmamı teklif etti, çok heyecanlandım. Şarkıları ve endişelerimi bir kenara bıraktım, işin tümünün ruhuna odaklandım. Ve bu “We Will Rock You” ortaya çıktı.

Queen üyeleri gösteriyi seyretti mi?

- 11 sene önce, Londra’daki açılış gecemizde Freddie’nin (Mercury) annesi bize “Freddie yaşasa, bu gösteriye bayılırdı. Bu bir komedi ve Freddie gülmeyi çok severdi” dedi.

Gösteri tam 10 yıldır sahneleniyor. Bu başarının sırrı nedir?

- “We Will Rock You”nun başarısının fantastik olmasıyla alakası var tabii ki. Sadece ekibin başarısından söz edilemez... Ben bunca yıl sonra hâlâ ellerimi sanki ilk geceymiş gibi sallıyorum. Sonuç olarak şovun bugüne kadar hiç ayakta alkışlanmadığı olmadı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!