Psikolog Mehlika Dülger'den bir içsel yolculuk romanı

Güncelleme Tarihi:

Psikolog Mehlika Dülgerden bir içsel yolculuk romanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 10:56

“Azap veren sancıların büyük hediyeleri vardır” diyen psikolog Mehlika Dülger’in ilk kitabı Kedra okurla buluşuyor. 

Haberin Devamı

Kendi hayatında aradığı bir cevap ile bu kitabı yazmaya karar veren ve psikolojideki "gölge" kavramından yola çıkan Dülger, kitabın teorisini "Gölgedeki karanlığınla buluşmazsan, yaşam her daima içinde yarım kalır" diye anlatıyor. Kedra, okuyucunun aynadaki karanlık görüntüsüyle barış yapma yolculuğunda okura bir terapist olarak eşlik ediyor. Kitabı yazarken ağırlıklı olarak “ayna, rol değiştirme, büyülü orman, büyü dükkanı, boş sandalye tekniği, monodrama, monolog, vücutta gezen duygular, rüya” gibi psikodramatik teknikleri ve destekleyen teknikler olarak “kısa süreli çözüm odaklı terapi, Silva metodu, oto hipnoz” tekniklerinden yararlanan Mehlika Dülger, bir içsel yolculuk romanında bu kadar farklı tekniklerin bir arada ilk defa kullanıldığını belirtiyor Dülger.

Haberin Devamı

Psikolog Mehlika Dülgerden bir içsel yolculuk romanı

Psikolog Dülger kitabı için “Yüreğine giden yolda, birçok çakıl taşı arasından özgür iradenle kendi çakıl taşını seçmeyi ve taşları elinle dizerek, kendi yolunu yaratmayı vaat ediyorum” diyor.

Kedra'yı bir içsel yolculuk romanı olarak tanımlayan Psikolog Dülger, “kitapta tüm psikoloji ve spritüel bilgiler, bir roman örgüsünde verilmiştir. Bu nedenle kendi alanında böyle bir tarzın ilk defa denendiğine inanıyorum. Kitap, arafın mührünü açmış, şu anda çağımızın en büyük problemi olan insanların içindeki hiçbir şeyle dolmayan "boşluk" duygusunun arka alanındaki anlamını bir harita gibi açarak, bir nokta atış yapmış ve bu haritadaki yol haritasını sunarak bilim dünyasına farklı ve renkli bir soluk getirmiştir” diyor.

Psikolog Mehlika Dülgerden bir içsel yolculuk romanı


Dülger'e göre Kedra, "aynadaki çıplak suretiyle barışan kadının hikâyesini ele alırken, psikoloji ve spritüel öğretilerle örülüyor." 
Kedra, yaşadığı kaybın ağırlığıyla, acısıyla baş edebilmek için, o güne kadar hiç farkına varmadığı, kendi kaynaklarından güç alarak yeniden doğan, zihninin duvarlarını yıkıp aynadaki çıplak suretiyle barışan bir kadının hikâyesi.
Kedra, Arel Kitap tarafından okura sunuluyor. 

Haberin Devamı

MEHLİKA DÜLGER KİMDİR?

1976 İzmir Bergama doğumlu olan Mehlika Dülger, 1998 yılında Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Profesyonel yaşama, eğitim kurumlarında "Psikolog” olarak başladı. Dülger çalışmalarını Yeditepe Üniversitesi'nde  sürdürmektedir.

BAKMADAN GEÇME!