PSİKO-TEST: Kendinize iyi bakıyor musunuz?

Güncelleme Tarihi:

PSİKO-TEST: Kendinize iyi bakıyor musunuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sağlıklı olabilmek için gerekenleri yapıyor musunuz? Son yıllarda hepimiz sağlığımıza önem vermeye başladık. Ya da öyle olduğumuzu sanıyoruz. Sağlıkla ilgili konulara büyük ilgi duyulmasının da insanların artık kendilerine bakmaya başladıklarına işaret sayılıyor. Peki ya sizin durumunuz nedir? Kendinize iyi baktığınızı iddia edebilir misiniz? Bu soruya yanıt vermeden önce sizler için hazırladığımız testi uygulayın. Sorulara ‘‘evet‘‘ ya da ‘‘hayır‘‘ yanıtını vermelisiniz.

1- Sofranızda değişik türde yiyecekler bulundurur musunuz?

2- Haftada üç kez, 20 dakika vücut egzersizi yapabiliyor musunuz?

3- Son üç yıl içinde smear testi yaptırdınız mı?

4- Sofrada yemeğin tadına bakmadan hemen tuz ekmeye meraklı mısınız?

5- Susadığınız zaman su yerine hafif bir içecekle susuzluğunuzu gidermek mi istersiniz?

6- Yılda hiç değilse bir kez dişlerinizi muayene ettirir misiniz?

7- Sigara içiyor musunuz?

8- Ayda bir kez göğüslerinizi muayene eder misiniz?

9- Doktorunuz size antibiyotik kullanmanızı önerdiği zaman, şişede kalan son bir iki tableti yutmayı ihmal eder misiniz?

10- Her gün düzenli olarak en az iki kadeh alkollü içki içer misiniz?

SONUÇ/

1,2,3,6 ve 8 numaralı sorulara ‘‘evet‘‘ yanıtı verdiyseniz, birer puan kazandınız. 4, 5, 7,9 ve 10 numaralı sorulara ‘‘hayır‘‘ yanıtını verdiyseniz, birer puan daha aldınız.

DEĞERLENDİRME

8-10 puan

Sizi kutlarız. Kendinize gerçekten çok iyi bakıyorsunuz. Sağlığınız açısından doğru olan her şeyi yaptığınıza inanabilirsiniz. Keşke herkes sizin gibi olsa. Uzun yaşamanın sırrını bulmuş olmalısınızb

5-7 puan

Sağlığıyla hiç ilgilenmeyen umursamaz kişilerden değilsiniz. Hatta zaman zaman sağlığınıza gereğinden fazla önem verdiğiniz de söylenebilir. ama bilinçli ve düzenli olarak sağlığınızla ilgilendiğinizi söyleyemeyiz.

5 puandan daha az

Doktorların uyarılarını ve önerilerini hiçe sayıyorsunuz. Sağlığınızla ilgilenmek aklınızın köşesinden bile geçmiyor.Sağlıklı yaşayabilmek için işi şansa bırakmak doğru değil. Sizin de çaba harcamanız gerekiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!