POYD: Fiyata dikkat edelim, turizmi kışın da yaşatalım

Güncelleme Tarihi:

POYD: Fiyata dikkat edelim, turizmi kışın da yaşatalım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 00:00

Turizm, yine ’altın yaz’larından birini yaşarken Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) de, turizmin 12 aya yayılması ve çeşitlendirilmesi hedefiyle bir araya geliyor.

2007 yaz turizm döneminin 17 ile 20 milyar dolar civarında bir noktada tamamlanacağını öngören POYD Başkanı Volkan Şimşek, kış döneminde de doluluk sağlanmasını ve fiyat averajının belli bir standartta olması gerektiğini söyledi.

İSVİÇRE PAZARI: POYD toplantı ve kongre turizminde pazar payının yükseltilmesi için kolları sıvayıp 21-23 Eylül’de yapılacak Travelextra Fuarı’nda yabancı alıcılarla buluşma kararı aldı. POYD Başkanı ve Majesty Hotels CEO’su Volkan Şimşek, Travelextra projesinin önemine dikkat çekerek, özellikle İsviçre pazarından gelecek temsilcilerin iki ülke arasındaki köprünün yeniden kurulmasına katkı sağlayacaklarına inandığını söyledi. Şimşek, "Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan Travelextra, turizm sektörümüzün dış pazarlarda tanıtımı ve temsili açısında önemli" dedi.

FUARIMIZI YARATALIM: Rixos Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Demirok ise çok başarılı bir sezon geçirildiğinin altını çizerek "Yüksek bir satış rakam ortalaması ile oda satışlarımız neredeyse yüzde 100 dolulukla sezonu geçiriyor. Kış dönemi için de hedef yükselttik. Rixos, toplantılar için çok önemli bir marka. Bu nedenle biz de kendi fuarlarımızı desteklemek ve yaratmak zorundayız. Travelextra bu açıdan açıdan ciddi ve önemli bir açılım. Şu anda Kazakistan’dan sonra, Hırvatistan’ın en lüx oteli olarak Dubrovnik Rixos hizmete girecek. Sonrasında Dubai, Viyana ve dünyanın çeşitli ülkelerinde açağımız Rixos’lar Türk turizminin zaferi olacak. Bunları Travelextra’da da anlatmak istiyoruz" diye konuştu.

DÜNYADA TEK ÖRNEĞİZ: Adam&Eve Hotel Genel Müdürü Cem Uzan da Türkiye’nin yıllık turizm girdisinin kapasite olanaklarıyla 35 milyar dolar seviyelerinde olması gerektiğini söyledi. Uzan, "Travelextra, çok önemli önemli bir organizasyon. İsviçre’den gelecek alıcı firmalarla yüz yüze görüşebilme imkanı, tüm oteller açısından çok iyi bir fırsat. Çünkü bu olanağı yurt dışındaki fuarlarda bile yeterince bulamıyoruz. Adam&Eve, kendi alanında dünyada tek örnek." dedi.

KİMLER KATILIYOR: TravelExtra’ya bu yıl Richmond Nua, Korel Thermal, Majesty Hotels, Rixos Hotels, Atellia Shine, Justiniano Hotels, Adam& Eve Hotel, Club Hotel Sera, Vip Turizm, Incenta Turizm, Limak Hotels, Express Travel, etstur, Hey Travel, Antik Hotel, Bodrum Princess Hotel gibi Türk Otelciliğinin önemli isimleri katılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!