Portakal kabuğuna savaş açtılar

Güncelleme Tarihi:

Portakal kabuğuna savaş açtılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 09:20

Ünlü güzeller de selülitle savaşıyor, plajda portakal kabuğu gibi girintili çıkıntılı bir vücutla salınmamak için kendilerine göre bazı yöntemler uyguluyorlar. Formsante dergisi, işte o “kişiye özel” taktikleri araştırdı.

Haberin Devamı

EDA TAŞPINAR: AT KILI FIRÇA MUCİZESİ 
Sosyetenin en güzel vücutlu kadınlarından olan Eda Taşpınar, düzgün fiziğini ve selülitsiz bacaklarını özel bir fırçaya borçlu olduğunu söylüyor: “Bacaklarımı düzenli olarak at kılı fırçasıyla fırçalıyorum. Kilo aldığımı fark ettiğimde ise hemen yemeyi kesiyorum.”

TUĞBA ÖZAY: YAZ-KIŞ SOĞUK DUŞ ALIRIM  
Tuğba Özay da pürüzsüz bacaklarıyla dikkat çeken ünlülerden... Selülit problemi olmadığını söyleyen Özay’ın en büyük sırrı ise soğuk duş... Yaz-kış her gün soğuk duş aldığını belirten manken, “Ayrıca yediklerime ve içtiklerime çok dikkat ediyorum. Asitli içeceklerden ve kafeinden uzak duruyorum. Kozmetik ürünlerde ise mentollü olanları tercih ediyorum” diye de ekliyor.

ÇAĞLA ŞIKEL: KENDİ İLACINI KENDİ HAZIRLIYOR 
Yeni anne olan Çağla şıkel, selülitsiz bacaklarını kendi hazırladığı, portakal yağı, kekik ve biberiyeden oluşan bir karışıma borçlu... şıkel, 10 damla biberiye, beş damla kekik ve beş damla portakal yağını karıştırıyor, sonra bunu ipek bir keseyle masaj yaparak bacaklarına sürüyor. Ardından bacaklarını streç filmle sarıyor. “Önemli olan terlemek” diyen münlü manken, ayrıca tempolu yürüyüş ve dansı da ihmal etmiyor.

Haberin Devamı

ZEYNEP MANSUR: ONUN SIRRI BOL SU VE SPOR  
Güzel fiziği ile dikkat çeken Zeynep Mansur, selülitten kurtulmak için bol bol su içtiğini, squash oynadığını ve fitness yaptığını söylüyor ve ekliyor: “Dışarıdan yapılan müdahalelerin çok yararlı olduğuna inanmıyorum.”

ELİF ECE UZUN: EN ÖNEMLİSİ SAĞLIKLI BESLENME 
Manken Elif Ece Uzun da kusursuz bacaklarıyla dikkat çeken isimlerden. En büyük güzellik sırrının her gün düzenli olarak yürüyüş yapmak olduğunu söyleyen Uzun, “ıleride selülit oluşma ihtimali var; bu nedenle artık daha dikkatli davranıyorum. Kozmetik ürünlerin çok yararlı olduğuna inanmadığımdan, sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Çok su içmenin de faydasını görüyorum” diyor.

SERAY SEVER: BU KABUSTAN KAÇMAK İMKANSIZ
Sunucu Seray Sever, selülitin bir dolaşım bozukluğu olduğunu ve bunun için de selülitten korunmanın imkânsız olduğunu savunanlardan... Düzenli olarak pilates yapan Sever, daha önce selülite karşı masajlar denediğini, fakat bu problemden tamamen kurtulmanın mümkün olmadığını belirtiyor.  

Haberin Devamı

DEMET ŞENER: HAYAT TARZINA DİKKAT
Hiçbir zaman selülit problemi yaşamadığını söyleyen iki çocuk annesi Demet şener, düzgün fiziğini spora borçlu... Kahve, çay, sigara ve alkolden de uzak durduğunu belirten şener, selülit oluşumunda hayat tarzının çok önemli olduğunu vurguluyor: “Doğal beslenmenin yeterli olduğunu düşünüyorum. Tabii spor da önemli... Ben formumu spora borçluyum.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!