Pırıltı olmadan yılbaşı makyajı olmaz

Güncelleme Tarihi:

Pırıltı olmadan yılbaşı makyajı olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 00:00

Giorgio Armani markasının "yüz tasarımcısı" olmadan evvel, uzun yıllar Amsterdam’da profesyonel fotoğrafçıklık ve iç mimari ile uğraştı. Kadınları seviyordu ve renklerle ilgili bir iş yapmak istiyordu. Bu yüzden makyaj sanatçılığını seçti. Yüzü tıpkı vücuda bir elbise giydirir gibi giydirdiği için kendine makyaj sanatçısı değil yüz tasarımcısı diyor.

Hassan Benabid geçtiğimiz hafta İstanbul’daydı, bize yılbaşı gecesi nasıl makyaj yapacağımızı anlattı. En önemli kural şu, ne yaparsak yapalım pırıltıyı eksik etmeyeceğiz.

Makyaja başlamadan önce, cildinizi temizleyin ve nemlendirin. Yorgun ve kirli bir yüze yapılan makyaj makbul değildir.

Fondöteni fırçayla sürün. Elinizle sürdüğünüz zaman eşit dağıtamazsınız. Fırçayla sürdüğünüz zaman fondöten cilde ağırlık vermez. Süngeri de tavsiye etmiyoruz. Çünkü ürünün yarısını sünger emiyor. Zaman ekonomi zamanı, fondöteninin çabuk bitmesini kim ister? Yılbaşı makyajı için face fabric denilen ürünü öneriyorum. Yani yüz kumaşı. Yüzü tamamen kaplıyor ve pürüzsüz gösteriyor.

Gözaltı kapatıcısını göz kremiyle karıştırarak sürün. Ve çok değil, fondöteninizden bir iki ton açık olmasına dikkat edin.

Yüzünüz parlamasın diye T bölgesine pudra sürün.

Göz makyajına başlamadan önce pudrayı sürüyorum. Çünkü cildin bir an önce canlanmasını istiyorum. Böylece işime daha iyi motive oluyorum. Siz de öyle yapın. Kendinizi daha güzel hissederek yaptığınız makyajın sonucu çok farklı olacaktır.
/images/100/0x0/55ea6cf0f018fbb8f87f1785

Eyeliner yerine göz kalemi kullanıyorum. Kalem, gözlere daha yumuşak bir bakış kazandırıyor. Üst göz kapağının dibine kalem sürüyorum, sonra fırça ile dağıtıyorum. Deneyin farkı göreceksiniz.

Gözlere Armani’nin yılbaşına özel çıkardığı dörtlü crystal far paletini uyguluyorum. Dipler açık başlıyor, koyulaşarak gidiyor. Farların tamamı pırıltılı. Özellikle açık gri sim gibi parlıyor.

Rimel bir sihir gibi. Yaptığınız makyajı ortaya çıkartıyor. Rimel sürerek göz makyajına imza atıyorum. Bulaşmaması için göz kapağına peçete koyuyorum.

Fırçayla mürdüm rengi tonlarında bir ruj sürüyorum. Üstüne de parlatıcı. Dudaklar da parlamalı.

Şeftali tonlarında, içinde kendinden pırıltılar barındıran allık sürerek makyajı bitiriyorum. Geçmiş olsun!

Yüzünüze de Armani giydiriyor

Belçika’da doğdu. Babası İspanyol, annesi Hollandalı. İkisi de iç mimar. O da üniversitede iç mimarlık okudu. 20 yaşında iç mimarlık yapmaya başladı, mobilya tasarımına ağırlık verdi. Bir marka yarattı. Sekiz yıl sonra büyük bir şirket markasını satın aldı. O gün Hassan Benabid’in hayatının dönüm noktasıydı. "Birden mesleki bir doygunluğa ulaştığımı düşündüm. Renklerle ilgili bir iş yapmak istedim ve kendimi makyaj dünyasının içinde buldum" diyor. Makyaj kariyerine Amsterdam’da başladı. "Bir yıl eğitim aldıktan sonra televizyon kanallarında çalışmaya başladım. Armani ailesine iki buçuk yıl önce katıldım."

Peki onun makyaj sanatçılarından farkı ne? "Makyaj yapan profesyonele makyaj sanatçısı denir. Biz makyaj yaparken aynı zamanda yüzü şekillendiriyoruz. Burnu daraltıp, elmacık kemiklerini çıkartmaktan öte müdahaleler yapıyoruz. Bu yüzden ismimiz yüz tasarımcısı."

Hassan Benabid kolaylıkla birinin yüzünü birine benzetebileceğini söylüyor. "Ben maske etkisi bırakmadan, yüzü ince bir duvak gibi kaplayan makyaj yaparım. Armani bir moda markası olduğu için tıpkı güzel bir kıyafet gibi yüzü giydiririz" diyor.

GIORGIO ARMANI’NİN YÜZ TASARIMCISI HASSAN BENABID

Armani’nin yılbaşına özel piyasaya çıkardığı crystal paletinin pırıltısı ambalajına da yansımış. Kutular Swarovski kristalleri ile süslü. Koleksiyonda farın yanı sıra dekolte bölgesi için parlatıcılı pudra, kirpikler için simli rimel ve gümüş grisi oje de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!