Pirelli Takvim kızları askeri kalede resmi geçit yaptı

Güncelleme Tarihi:

Pirelli Takvim kızları askeri kalede resmi geçit yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2004 01:23

Pirelli’nin dillere destan takvimlerinin 2005 baskısının galası için bir haftadır Rio De Janerio’da olduğumu dün Cuma’da yazdım. Bugün size takvimim gala yemeğini anlatmak şart oldu.

Öncelikle şunu söyleyeyim: Pirelli, gala yemekleri için farklı mekanları seçmekle ün yapmış. Örneğin geçen sene gala yemeği Londra’da Adalet Sarayı’nda yapılmış. 2005 takvimi için seçilen mekan ise yüreğimi hoplattı.

Kaldığımız Sofitel Otel’in karşısında tam Copacabana plajının kıyısında askeri bir kale vardı. İki üç gündür, o binanın ne işe yaradığını çözmeye çalışıyordum. Gala yemeği gecesi otelden, büyük güvenlik önlemleri içinde otobüslere alındık. Uzun bir yol gitmek için bekliyoruz. İki dakika içinde otobüsler ne olduğunu merak ettiğim kalenin içine yöneldi ve kalenin içindeki bir binanın önünde durdu. Burası Brezilya Kara Kuvvetleri’ne ait Copacabana Fort Kalesi (Forte de Copacabana) imiş.

Gerçekten yüreğim hopladı. Düşünsenize Türkiye’de Kara Kuvvetleri’ne ait bir kışlada Pirelli’nin dünyanın ünlü mankenleri ile takvim tanıttığını. Sizce Pirelli böyle bir iş için ilgili makamlardan izin alabilir mi? Keşke alabilse...

Binanın içine girdiğimizde yemek yiyeceğimiz alanın terasında bir kokteylle karşılaştık. Copabacana plajı ve Copacabana bölgesinin gece silueti bütün görkemiyle ayaklarımızın altında...

700-800 davetli hem sohbet ediyorlar hem de içkilerini yudumluyorlar. Bir yandan da Pirelli takvim kızlarının giyinik halleriyle gözlere banyo yaptırıyorlar. Hepsi nasıl güzel kızlar, nasıl güzel, anlatmakla bitirilecek gibi değil. Bana da bu kadar güzeli bir arada görmek bir iyi geldi bir iyi geldi sormayın. İki üç gündür Copacabana plajlarında vücut hallerine bakmadan orasını burasını açmış Brezilyalı kadınların gözlerime verdiği ‘dehşet sendromu’, bir anda yerini inanılmaz güzelliklere bıraktı.

Sanmayın ki Pirelli’nin 2005 güzellerinin hepsi oradaydı. Sadece Adriana Lima dahil beş güzelle yetindik. Gözlerim Naomi’yi aradı bulamadı. Bu arada takvim kızı sandığım ama sonra takvimde göremediğim diğer güzellerden söz etmek lazım. Galiba Brezilya’nın bütün mankenleri oradaydı. O kadar uzun boylu manken arasında bir ara ‘cüce’ olduğum hissine kapılmadım değil. Kapıldığım başka bir his ise oradaki erkeklerle ilgiliydi. Sanırım hepsinin aklında galaya katılan mankenlerle ilgili şu soru vardı: ‘Bu geceyi kimle geçirecekler acaba?’

EN FIRLAMA ADRIANA

Adriana Lima mankenlerin içindeki kendini en ağır satmayanı ve en fırlamasıydı. Tabii ki birlikte bir fotoğrafı benden esirgemedi. Davetliler mankenlerle bir fotoğrafları olsun diye yarış içerisindeydiler.

Daha sonra gala yemeğine geçildi ve yemek yenirken Pirelli 2005’in fotoğrafçısı Patrick Demarchelier’in çalışmalarının kamera arkalarını izledik. 1943 doğumlu, Fransız fotoğrafçı Demarchelier niye bu yıl siyah-beyaz fotoğraflar seçtiğini bir türlü anlatamadı. Yanlış okumadınız, ‘bir türlü anlatamadı.’

Demarchelier İngiliz kraliyet ailesinin fotoğraflarını çeken ilk ve tek İngiliz olmayan fotoğrafçı imiş. Diana da ondan fotoğraflarını çekmesini istemiş. Fakat beyefendi, podyuma kızlarla çıktı ve iki lafı bir araya getirip kendini ve Pirelli 2005 takvimlerinin ruhunu ifade edemedi.

Yemek yendi, tanıtma bitti, siyahi bir şarkıcı şarkı söylemeye başladı, uykum geldi, otele girmek üzere gala yemeğinden ayrıldım. Çıkarken de elime Pirelli 2005 takvimi sıkıştırıldı. Kesinlikle kusursuz bir organizasyondu ama yine de içimde bir eksiklik duygusu vardı. Sanki daha fazla bir şeyler bulmayı, görmeyi ummuştum. Emin olun konu güzellerle ilgili değil, başka bir şey. Ya, yapmayın, gerçekten konu mankenlerle ilgi değil. Sizin içiniz kötü ise ben ne yapayım?

Pirelli 2005 Takvimi Kızları

Adriana Lima 1981 Brezilya doğumlu. 1996’da bir yarışma kazanarak modelliğe adım atmış. Vouge, i-D, Marie Claire ve diğer dergilerdeki fotoğraflarıyla ünlenmiş. Telecom İtalya ve Victoria’s Secret’in reklamlarında oynamış.

Julia Stegner 2 Kasım 1984 Münih, Almanya doğumlu. Daha 15 yaşında Münih Ekim Festivali’nde keşfedilmiş. İlk fotoğrafları Elle’de yayınlanmış, sonra şansı açılmış YSL, Dolce & Gabbana, Sport Max, Ralph Lauren, Club Monaco, Tommy Hilfiger ve H&M’in reklam kampanyalarında yer almış.

Michelle Buswell 1983 Florida doğumlu. Bir gün Disney’de dolaşırken karar verip oradaki bir model yarışmasına katılmış ve kazanmış. İki ay sonra New York’taki Marilyn Ajans’la sözleşme imzalamış. Vogue, Harper’s Bazaar gibi dergilere fotomodellik yapıyor.

Eric Wasson 1984 Teksas doğumlu. Babası ona sormadan bir modellik yarışmasına adını yazdırmış o da katılmış ve kazanmış. Escada, Blumarine, Gucci, Jil Sander, Gap, Donna Karan, Levi’s gibi firmalara fotomodellik yapıyor. Maybelline’nin yeni yüzü.

Marija Vujoviç 1984 Karadağ doğumlu. Karadağ Devlet Başkanı’nın yeğeni. Konservatuvarda 7 yıl klasik piyano eğitimi almış. Dolce Gabbana, Bulgari, RMK için çalışmış.

Flippa Hamilton Paris doğumlu. Ailesi İsviçreli. 15’inde Ralph Lauren tarafından keşfedilmiş. Son üç yıldır Ralph Lauren Collection ve Polo Jeans C.i Ralph Lauren’in kampanyalarında çalışıyor. Pirelli’nin 2003 takviminde de yer almış. Oyunculuk eğitimi alıyor.

Liliane Ferrarezi 1988 Brezilya doğumlu. Çok genç yaşta Sao Paolo Ford Ajansı keşfetmiş. Ralph Lauren, Calvin Klein, Marc Jacobs, Pucci, Burberry, Givency’nin defilelerinde mankenlik yapıyor.

Valentina Rus, 21 yaşında, iki yıl önce Rusya’dan ayrılmış. Japonya’da kocasıyla tanışıp 2003’te Brezilya’ya yerleşmiş. Calvin Klein, Ralph Lauren ve Balenciaga’nın kampanyalarında yer almış. Bugünün en popüler mankeni.

Dinana Dondone 1982 Romanya doğumlu. 2003’te Miu Miu’nun kampanyasında yer almış. Ünlü modacı ve fotoğrafçıların tercihi. Vogue, Dazed, Confused, Flair, Mixte, Harper’s Bazaar’a fotomodellik yapmış.

Isabella Fontana Brezilyalı. Daha 12 yaşında Victoria’s Secret’in kataloğunda fotomodel olarak yer almış. 2002 ve 2003’te Sports Illustrated’in mayo sayılarında fotomodel olarak seçilmiş. 2005’te Chanel, Versace Parfüm, Nicole Farhi ve Hermes’in reklamlarında çalışacak.

Naomi Cambell İngiliz Naomi 30 yaşında. 15 yaşında İngiltere’de keşfedilmiş. Nelson Mandela’nın Çocuk Vakfı, Fidel Castro’nun Çocuk Vakfı ve UNESCO nezdinde kampanyalarda yer aldı. Naomi Pirelli takvimlerinde üç kere yer alan tek model.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!