Piknikçinin alışveriş rehberi

Güncelleme Tarihi:

Piknikçinin alışveriş rehberi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Piknik yapmak için en güzel zamanlar. Günler uzadı, yağışlar azaldı, hava ne çok soğuk, ne de bunaltacak kadar sıcak. Ama öyle hazırlıksız yola çıkmak olmaz. Termos, soğutucu, piknik sepeti, plastik tabak, çatal, bıçak almak lazım. Mağazalarda bu ürünlerin pek çok çeşidini, farklı fiyatlarla bulabilirsiniz. Sizin için araştırdık.

Pratik ve neşeli kapkacaklar

Pikniğe gitmişsiniz oturup bulaşık yıkayacak haliniz yok. Üstelik evinizdeki tabak çanakların her gidiş gelişinizde kırılarak biraz daha azaldığını görmek sinir bozucu olabilir. Dolayısıyla plastik bir set fazlasıyla işinizi görecektir. Bazıları yıkanıp tekrar tekrar kullanılabiliyor, bazıları tek seferden sonra atılıyor. Koçtaş, Migros, Tansaş gibi mağazalarda bu setleri bulmak mümkün. Carrefour’da 50’li plastik tabak 2.90, 50’li plastik bardak 1.80, 25’li renkli çatallar 1.80 ve 25’li renkli tabak 6.90 YTL. Bir kez kullanıp atmak istemiyor, biraz daha estetik bir şeyler arıyorsanız, ya da tasarım merakınız varsa, Adressistanbul içinde bulunan İngiliz Habitat mağazasına bakabilirsiniz. Andreas Lehmann tasarımı Sadie model, polikarbonat bardak ve kadehler 8-10 YTL arasında değişirken, buz kovası 45, sürahiler 35 YTL. Bu sette 12 YTL’ye dondurma kasesi ve 8 YTL’ye bardak da var. Yine Habitat’ta Nigel Peake imzalı setin sefertasları 39-45 YTL’ye satılıyor. Bu sert melamin sette, sürahi 5, dikdörtgen tepsi 29, dikdörtgen servis tabağı 17, salata kasesi 15, salata ve tatlı tabağı 5, 12 parça çatal bıçak seti 19, 10’lu uzun kaşık seti 10 YTL. Tanesi 5 YTL’ye pilav kaşığı bile bulabiliyorsunuz. Mudo’da çok şık saklama kaplarını 59.50 YTL’ye alabilirsiniz. Renkli tepsiler 14.50, salata ve meyve kaseleri 25-35 YTL arasında.

Çayı sıcak tutmak lazım

Piknik denince akla ilk gelen şey mangalsa, ikincisi termos. Tasarım meraklıları Karınca, Nuxx, Mudo, Esse gibi mağazalara bakabilir. Rengarenk, desen desen ve boy boy termos bulmak mümkün. Koçtaş’ta 29.90, Mudo’da ise 79.90 YTL’ye termos bulunabiliyor. Real’de satılan 1.8 litrelik Igloo ev termos 12.99 YTL.

Sepetsiz piknik olmaz

Pikniğe giderken alınacak en önemli malzemelerin başında piknik sepetleri ve yere serilecek örtüler geliyor. Sepetlerin plastikten hasıra kadar farklı seçenekleri var. Koçtaş’ta alternatif bol. Basit görünüşlülerinden dekoratif olanlara kadar. Fiyatları 20-25 YTL arasında değişiyor. Ürünlerinin teması 15 günde bir değişen Tchibo’da, kumaştan üretilmiş çanta-sepetler 28 Mayıs’tan itibaren satılmaya başlanacak. Piknikte yere serilecek örtüleri çantalarıyla birlikte Metro’da bulabilirsiniz. Carrefour’da katlanabilir piknik masaları 119 YTL iken tek kullanımlık mangallar 13.90 YTL. Piknik ocağınızı Real’den 8.99 YTL’ye alabilirsiniz.

Otomobili olana soğutucu

Özellikle arabayla çıkılan uzun yolculuklarda çoğumuzun kullandığı çakmak girişinden enerji alan buzdolapları çok dekoratif ve kullanışlı. Tchibo ve Koçtaş’ta farklı boyutlarda ve fiyatlarda bu ürünleri bulabilirsiniz. Koçtaş’ta 12 v. çıkışlı, iki bardak tutacaklı, omuzda taşıma askısı da olan Sinbo marka çakmak girişli dolap 59.90 YTL. Real’de bulabileceğiniz Sinbo SCW 3515 çakmak girişli buzdolabı ise 69.90 YTL. Carrefour’da içine buz koyarak kullanabileceğiniz buzlukların fiyatı 23.90 YTL, yedek aküleri ise 1.50 YTL. Aynı tür diğer bir buzdolabını ise Real mağazalarında bulabilirsiniz. 25 litrelik, Promo buzluk 15.99 YTL.

Konfor arayanlara

Piknikte bile olsa konforundan vazgeçemeyenler, katlanabilir masa ve sandalyeleri Real’de bulabilir. Katlanabilir ayaklıklı koltuklar 28.99 YTL’ye satılıyor. Çocuklar için üretilmiş hayvan başlı, katlanabilir çocuk koltukları ise 13.99 YTL. Koçtaş’ta tutacaklı tabure 7.90, katlanabilir sandalye ise 14.90 YTL’ye satılıyor. Ikea’daki Malarö model katlanabilir sandalyeler 59 YTL. Yere ve sandalyelerin üstüne koyabileceğiniz minderler 14-60 YTL arasında değişiyor. Yine Ikea’da Karlsrö model güneş şemsiyesi 148 YTL. Piknik dediğiniz hamaksız olmaz, Ikea’da 140x220 cm’lik renkli Grenö hamak 89 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!