Petek’le ayrılmamız için tuzak kurdular

Güncelleme Tarihi:

Petek’le ayrılmamız için tuzak kurdular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2013 00:00

‘Televole’nin kralı, ünlülerin korkulu rüyasıydı. Sadece başkalarının değil kendi hayatının bir kısmını da paylaştı bizimle. Petek Dinçöz ile 12 yıllık ilişkisi bitti. Şimdi bu ilişkinin tüm ‘sır’larını açığa vuruyor Can Tanrıyar...

Haberin Devamı

Petek Dinçöz’le neden ayrıldınız?
- Son altı ay film koptu.

Neden?
- Aslında ikimiz de anlayamadık. Uzaklaştık. Ağustos’un 28’inde ayrılmaya karar verdik. Medeni bir ayrılık yaşadık. İlk bir hafta iyiydik. Sonra şoförü evden eşyalarını almaya geldi: “Can Bey siz nasıl bir oyuna geldiniz. İkiniz de kandırıldınız” dedi.

Ne olmuş?
- Petek’le her akşam iş sonrası buluşup yemek yer, eve dönerdik. Son zamanlarda yemeklerdeki sohbetimiz sıfıra indi. Petek bir şey yemiyor, içmiyordu. İçkiyi bırakmıştım ama o dönem bu yüzden yeniden başladım.  Şoför, altı ay boyunca Petek’in arabada annesi ve arkadaşları tarafından çeşitli iddialarla doldurulduğuna şahit olmuştu. Petek ketumluğundan bir şey söylemedi. Beş karış surat ama. Petek ile ayrılmamız için bana tuzak kurdular. Yine surat astığı bir gün “Sen benim hayatımı bitirdin. Tekrar içkiye başladım. İstemiyorum” dedim.

Haberin Devamı

Siz bu iddiaları duyunca ne yaptınız?
- Aradım. “Oyuna geldik, birilerinin gazına gelip ruhunu bozdun. Kötü olmayalım, çıkıp dostuz diyelim” dedim. Ama dedirtmediler. Çevresindekiler yan yana gelirsek tekrar birlikte olacağımızı düşünüyordu.

Sahiden sizin için ‘Petek Dinçöz’ün evine yaklaşamaz’ kararı çıktı mı?
- Yeni evine bir kere gitmedim. Sadece sitesini biliyorum. Başvurmuşlar. Ama öyle bir mahkeme kararı verilmedi. Yalan haber.

/images/100/0x0/55ea7ec1f018fbb8f883b12a

PEÇETEYE TELEFON NUMARASI YAZAN KİM?

Petek Dinçöz’ün annesiyle birlikte olduğunuz doğru mu?
- Talihsiz bir olay yaşadık. Bunu sadece ben, Petek ve annesi biliyordu.

Beraber mi oldunuz?
- Petek’le henüz tanışmamıştık. Reha Muhtar ve Muazzez Abacı ile Etiler’deki bir Türkçe bara gittik. Garson geldi: “Bir kadın sizinle görüşmek ve tanışmak istiyor” dedi. Gittim, standdaki kadınlardan birini tanıyordum. Arkadaşım olan; “Yanımdaki hanım senden çok hoşlanıyor” dedi. Kadın da peçeteye telefon numarasını yazdı.

Aradınız mı?
- Aramadım ama atmadım da. Bir yere tıktım. Bu olaydan bir hafta sonra Petek’le tanıştık. 1.5 sene sonra eve çıkıyorduk. Eski eşyaların arasından o peçete çıktı. “Bu ne” dediğinde hikâyeyi anlattım. Sonra Petek telefonunu aldı. Çevirdi ve ekranda “Annem” yazıyordu. Dünyamız yıkıldı. “Biliyor muydun annem olduğunu?” diye defalarca sordu. ‘Nereden bileyim, o karanlıkta görmedim’ dedim. Dürüstlüğüme inandı. Annesi bir şey olmamış gibi davranmıştı. Biz de öyle yaptık.

Haberin Devamı

Bu durum evliliğine nasıl yansıdı?
- Ben unuttum ama Petek bir kadın. Bizi baş başa bıraksa bile şüphe vardı. Bu yaşananlarda bunun etkisi de vardır. Esas konu bu değil ama.

BENİ MİLLİ PİYANGO GİBİ GÖRDÜLER

Ne peki?
- Beni başta Milli Piyango gibi gördüler. Sonra yıllar içinde Petek de kazanmaya başladı. Onun imkânlarından faydalanmak istediler. Ailesinde kimse çalışmıyor. Hepsine o baktı. Araba, ev almasına engel oldum. Beni aradan çıkarmak istediler.

Hiç aldattınız mı?
- Her erkek kadar.

Başka kadınlara garsoniyer tuttuğunuz doğru mu?
- Asla! Petek’le beraberken sevgilim olmadı.

Tek gecelikleriniz mi oldu?
- Yakalanmayan insan yapmıyor demektir. Ben de hiç yakalanmadım.

Haberin Devamı

Sezen Aksu “Stüdyoya kapan” dedi

Maxi single’ınız ‘Sevenlerin Şarkısı’ çıktı. Bütün bunlar bir promosyon çalışması mı?
- Şarkıcılık benim işim değil. Bunu bir şey olmak için yapmadım.

Neden yaptınız o zaman?
- Deşarj olmak için. Etrafta sert yazılar yazıyordum. Sezen Aksu “Stüdyoya kapan, böyle bir huzur yok. Mabet dedi.” Çocuklarım karşı çıktı. Sezen Aksu onları “Babanızı bir çukura çekiyorlar. Onu bu çukurdan müzik kurtarır diyerek ikna etti.”

Şarkılarınız mesaj amaçlı mı?
- İçlerinde mesaj var. Çıkış şarkım ‘Sevenlerin Şarkısı’nı ilk ayrıldığımızda yazmıştım.

Gençlik hatalarınız var mı?
- Spor adamıydım. Yıllarca Fenerbahçe muhabirliği yaptım. Çok keyif aldım. Ama hayat sizi bir yerlere sürüklüyor. Magazin aklımda yoktu.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı ile çalışıyordunuz. Sonra siz magazin kralı oldunuz. Acun’a bakıp “Boynuz kulağı geçti” diyebilir miyiz?
- Ona bayılıyorum.

Pek çok isimle tartışmalarınız oldu. Pişmanlık duyduklarınız var mı?
- Albüm çalışması sırasında tüm tartışmalardan pişman oldum. Müzik insanın ruhunu terbiye ediyor. Şimdi “Ne gerek vardı” diyorum.

Kazançlarınızı nasıl değerlendirdiniz?
- Allah’a şükür bu kadar sene çalışınca kazanıyorsun. Arsaya düşkünüm.

Bir çok ismin sizde pornosu olduğu doğru mu?
- Hayır. Öyle bir mevhum zaten kalmadı. İnternet diye bir şey var. Ama çok şey biliyorum tabii. Son yaşadıklarımdan sonra kitap yazacağım. Bazı insanları çok pembe gösterdik. Gerçekleri göstermeliyiz.

Haberin Devamı

Pop starlar gibiydiniz. Magazinin bir numarasıydınız. Şimdi devir değişti. Nasıl hissettiriyor?
- Her şeyin bir devri var. Değişime ayak uyduracaksın. Şimdi bir senaryo yazdım. Film yapmak istiyorum.

Bir araya gelme çabam yok

Bu filmin sonunu söyleyen Sezen Aksu oldu. Aradı; “Can elinden ne geliyorsa yap. İstemese bile ona yardım et. Çünkü sonuçta seni suçlayacaklar” dedi. Ona bir reklam teklifi yollattım. Kabul etmedi. İyi olsun. Çünkü sonunda geleceği kapı yine benimki. “Can ben mahvoldum” diyecek. O zaman “Hayır” demem mümkün değil. Yoksa Petek’le bir araya gelme gibi bir çabam yok. Yalnız bundan sonra hayatıma biri girebilir. Girdikten sonra Petek dönse de olmaz. Yalnız yaşamayı sevmiyorum. Yeniden evlenebilirim.

Alevilik ruhumda var

İmam nikâhınız da var Petek Dinçöz ile. Hâlâ sürdüğünü savunuyorsunuz…
- Dini olarak yan yana gelip bir şahitle “Boş ol” demeniz gerekiyor. Defalarca aradım ama benimle bir araya gelmedi.

Şeriat ülkesi olmadığımıza göre bunu uzatmanın anlamı ne?
- Tabii ayrıyız. Ben sadece dini bir prosedürü yerine getirmek istedim. Artık kendimi imam nikâhlı hissetmiyorum zaten.

Hâlâ beş vakit namaz kılıyor musunuz?
- Beş vakit olmasa da bir vakit kılıyorum.

Alevisiniz. Aleviliğin şartlarını yaşıyor musunuz?
- Alevi kökenli bir ailenin çocuğuyum. Fakat 15 yaşımda oruç tutup namaz kılmaya karar verdim. Hanefi usulüne göre. Ailem inancıma saygı gösterdi.

“Aleviler eline, beline, diline hâkim olur. Can Tanrıyar olamıyor” eleştirilerine cevabınız ne?
- O eleştiriler hep olur. Mezhep ayrımlarının ortadan kalkacağına inanıyorum.

‘Foolish Casanova’nın bir bölümü Acun’un

‘Foolish Casanova’ şarkım hep eleştirildi.  O bir ortaokul şarkısıydı. O yaş grubu sevsin diye yapmıştım. Şarkının erkek tarafı sözlerini de Acun’a yazdırdım. Onu hep çekimlere ABD’ye gönderirdim. Oradaki erkek laflarını bir ortaokul öğretmeniyle konuşup yazdı.

Erol Köse ve Gülşen’in davası bitmez

Bir de Gülşen adı geçiyor. O nereden çıktı?
- Çikletten çıktı. Ayrılık zamanıydı. Son bir haftamızda sürekli Petek’le görüşüyordu. Oysa Petek, Gülşen’den nefret ederdi.

Neden?
- Petek, Erol Köse’nin eşi Ajlan’la samimiydi. Ajlan, “Gülşen yuvamızı yıktı” diye ağlıyordu. Ben de Gülşen’e görüşmek istediğime dair mesaj attım. Dönmedi. Sonra baktım ki Petek’in yanındaki insanlarla Gülşen yakınmış.

Gülşen’in sizinle derdi ne?
- Programlarımızda yorumculuk yapan Erol Köse’ye yol açtığımı düşündü. Ne yaşamışlarsa öyle bir yaraları var ki. Onların davaları bitmez.

Gülşen’e üç ay yaklaşamama cezanız var. Bunun sebebi ne?
- Hayatım boyunca onunla yemek bile yemedim! Aile mahkemelerine bir kadın gidince sormadan tedbir kararı veriliyor. Şimdi bu karar yüzünden mahkemelik olacağız. Zaten Gülşen tedbir kararı aldırdı. Yanlış anlaşılacak bir şey söylememem lazım.

MEZARLIĞA GİTTİM

Petek Hanım, Gülşen’in yuva yıktığını söylüyormuş. Siz de evliydiniz. Onun yaptığının farkı ne?
- Aynı şey!

Petek Dinçöz’den önce ayrıldığınız eşiniz Şafak Demircioğlu’nu kanserden kaybettiniz. Ona karşı vicdan azabı çekiyor musunuz?
- Son aylarında hep yanındaydım. Her boşanan insan, boşandığı eşine karşı vicdan azabı çeker.

Keşke boşanmasaydım diyor musunuz?
- Petek’in yanındakilerin bana yaşattıkları yüzünden zaman zaman olağanüstü travmalar geçiriyorum. Siz gelmeden önce de mezarlıktaydım. Eski eşim ölmeden önce bunları yaşayacağımı, bugün bu konuşmanın olacağını bile anlatmıştı. “Çok büyütüyorsun, bu kızı. Seni mahvedecekler” demişti.

BEN ONU ÇİÇEĞİM GİBİ GÖRMÜŞTÜM, ÂŞIKTIM

Hâlâ Petek’e âşık mısınız?
- Barış Manço’nun şarkısı var ya: “Ellerimle büyüttüğüm solar iken dirilttiğim.” İşte ben o Petek’e âşıktım. Bu ise Petek değil, Diydem.

Nasıl yani?
- Petek’le tanıştığımızda kimlikteki adı Diydem’di. Ona başka bir kimlik oluştururken ismini resmi olarak Petek yaptık. Allah beni buna vesile etti.

Diydem ile Petek arasında fiziksel olarak nasıl farklar var?
- Onu aldılar, çöpe attılar. Silikon dolu bir kız haline getirdiler. Diydem oldu. Benimleyken sadece mecbur kaldığı için burun estetiği yaptırmıştı. Şimdi her yeri slikon. Bunları yaptırdığına göre fiziği dışında ruhu da gitti. Ben Petek’i çiçeğim gibi görmüştüm. Ona âşıktım.

Tanıştığınızda nasıl bir kadındı?
- Durumları kötüydü. Çin atasözüne kandım: “Balık verme. Tutmayı öğret.” Balık verseydim ilişkimiz daha iyi gidecekti. Bana mahkûm olsun istemedim. Hayatımı onu yetiştirmeye harcadım.

Çok para harcadınız mı?
- Tabii, hiçbir şeyi yoktu. Bir sürü yatırım yaptım.

Medya gücünüzü de kullandınız…
- O da vardı. Programlarımda ona çok yer verdiğim için birçok sanatçıyla kötü oldum. Torpil geçtiğim düşünüldü.

Ee geçiyordunuz…
- Tamam inkâr etmiyorum. İnsan eşine yapmaz mı? O da çok çalıştı.

Çok âh aldınız mı?
- Almışımdır.

ÇOCUKLARIMI TWITTER’DA BLOKLADI

Çocuklarınızla aranız nasıl?
- Bu yaşananlarda en büyük kızgınlığım çocuklarım ve köpeklerle ilgili. İki oğlum var. Biri 23, biri 21 yaşında. Petek’le çok iyilerdi. Biz ayrıldıktan sonra çocuklarla temasını kesti. Twitter’da blokladı. Oğlum, Petek ameliyat olduğunda evine çiçeğiyle gitti. İçeriye aldırmadı. Şimdi “Biz ne yaptık” diye soruyorlar. Bir de köpek mevzumuz var.

Onlar da çocuklarınız gibi sanırım…
- Dört köpeğimiz var. Bıcır içlerinde esas oğlan. Eskiden Bıcır ateşlense Petek Amerika’dan bile geri dönerdi.  Üç köpeği alacaktı. Haftada bir gün Bıcır bende kalacaktı. 5.5 aydır bir kere bile almadı. Bu çocuklar da bana kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!