Pek de iyi müzisyen sayılmayız

Güncelleme Tarihi:

Pek de iyi müzisyen sayılmayız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2011 00:00

İlk başta amaçları müzik yapıp eğlenmekti. Kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri sadece 5 bin satsa da; NME, Q ve Uncut gibi müzik dergilerinden çok iyi yorumlar aldı. Dört kişilik kız grubu Seksi Olmaktan Sıkıldım - CSS’nin solisti Lovefoxxx, hikayelerini anlattı

Haberin Devamı

- Brezilyalı bir grup olarak Brezilya’nın ‘yeraltı’ ve indie sahnesini nasıl görüyorsunuz?
- İnsanlar bununla ilgili çok hayal kuruyor. Burada güçlü ama ufak ve tecrit edilmiş punk rock, hip-hop ve rock sahnesi mevcut. Başlarda elektronik ağırlıklı bir punk rock müzik yapsak da sonraları rock ve pop tınıları daha ağır bastı. Tarzımız pek bir türe bağlı kalmıyordu.

- Hızlı bir şekilde yükselip dünyaya açılma basamaklarından bahsedebilir misiniz?
- Gece kulüplerinden barlara, moda etkinliklerine kadar hemen her yerde çalıyorduk. Sonradan gerçek şovlara çıkıp, büyük festivallerde çalmaya başladık.

- Son albümünüz La Liberacion’daki ana ilham kaynağınız neydi?
- Bu albümü birleştiren fikir ‘özgürlük’tü. Odak noktamız genç ve özgür olup, dünyada kendi ait olduğun yeri bulmaktı.

Haberin Devamı

- 2003’ten beri var olmanıza rağmen sizi son albümünüzle tanıyanlar oldu.
- Oldukça memnunlar. Şarkılara eşlik ettiklerini görmek çok güzel. Tabii ki bazı şarkılar daha gözde oluyor, bunu zamanla fark etmeye başlıyorsunuz. Müziğimiz bence gayet pop.

Pek de iyi müzisyen sayılmayız

HAYALLERİMİZİN ÖTESİ

- Grubunuz izmi CSS, Cansei De Ser Sexy’den (Seksi Olmaktan Sıkıldım). Bildiğim kadarıyla Beyonce’nin bir sözünden yola çıkmışsınız...
- İnsanlar her şeye bir anlam yüklemeye çalışıyor fakat isim hakkında açıkçası pek düşünmedik. Yani bir hikayesi filan da yok. Öylesine seçtik.

- Brezilya’nın küçük sahnesinden çıkıp Glastonbury ve Coachella gibi festivallerde sahne almak nasıl bir duygu?
- Muhteşem. Brezilya’yı çok sevsem de müzikten geçinebilmemiz için büyümemiz gerekiyordu. Aynı anda çok fazla insana ulaşabilmemiz. Hayal ettiğimizin bile ötesinde bir durumdayız. Müzik yapıp ortaya atılmamızın tek sebebi eğlenip, hayattan daha çok zevk almaktı. Bırakın popüler olmayı, şovlara çıkıp konser vermeyi bile düşünmemiştik.

- Müzik düşünmediğinizde neler yapmaktan hoşlanırsanız?
- Yemek yemeyi, film izlemeyi, içmeyi ve dans etmeyi çok severiz. Hayatı ve basit zevkleri yaşamaktan haz alırız. O kadar da işkolik değiliz.

Haberin Devamı

- Çocukluk kahramanlarınız kimlerdi?
- Her CSS üyesi için değişir fakat benim için The Beatles, Michael Jackson ve Madonna’ydı. Sonradan, The Hole, Nirvana, Sonic Youth, Smashing Pumpkins ve 90’ların tüm grunge gruplarından etkilendim.

- Peki, en büyük müzikal hatanız nedir?
- Biz pek de iyi müzisyen sayılmayız.

CSS, bu akşam Radio Adidas Originals  etkinliği bünyesinde GarajistanbuL’da. 23.00’te başlayacak konserin 45 liralık biletleri biletix.com’da

KOMİK DURUMLARA DÜŞTÜK

Tek bir şova iyi veya kötü demem adil olmaz.En son Mexico City’de en kalabalık şovlarımızdan birini gerçekleştirdik. Yaklaşık 30 bin kişi vardı.Çok acayipti. Bir keresinde de, garip bir Brezilyalı şarkıcının onuruna düzenlenmiş bir şovda çaldık. Hiç istemesek de parası iyiydi. O kadar çok güldük ki, sanki kötü bir şeyi
doğaçlama yapıyor gibiydik ve yuhalandık. Kötü değil aşırı komikti. Ama şovu izleseydiniz berbat olduğumuzu düşünebilirdiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!