Paris portreleri

Güncelleme Tarihi:

Paris portreleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Paris hareketli. Kadınların gözü dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar bu kentin üzerinde. Dünyanın ünlü tasarımcılarının özel çalışmaları sık sık sergilenileniyor.

Genellikle ipek kumaş tercih edilmiş ve mücevherlerle bezeli.

Gümüşlü kadın

Son derece zarif ve özel bir kıyafet. Siyah krep jorjet kumaş üzeri gümüşlerle bezeli. Pırıl, pırıl. Couture giyimde bilinen isimlerden Aleaxander McQuenn, Givenchy Haute Couture için hazırlamış. Yüzdeki gümüş peçe ise kadına esrarengiz bir hava veriyor. Sadece bu nedenle bile giyilebilir.

Kırmızıya kim dayanır

Hayranlık uyandıran bir kırmızı. Seksi, enerjik, romantik, sade... Ancak bir çok ayrıntıyla süslenmiş. Boyunda dev bir kolye, saçta aksesuvar ve kol, boyun kenarlarında cicili bicili fırfırlar. Chiristian Dior Haute Couture'den.

Maskeleri atalım

Yüreğimizi daraltan maskelerden artık uzaklaşalım. Belki bir davette aksesuvar olarak kullanabilirsiniz. Galliano'nun Dior Haute Couture için hazırlamış olduğu bu elbise balon etekli. Krem rengi ipek üzerine mücevher parçaları işlenerek tamamlanmış.

Saçlar büyüleyici

Elbiseler muhteşem, makyaj güzel, kızlar harika ama saçlar? Parisli kuaförlerin taradığı saçlar, peruklarla zenginleştirilmiş. Aşağıdaki dantelli ceket, vücuda oturan ipek büstiyer Christian Dior Haute Couture koleksiyonundan. Sağdaki metallerle işlemeli, ipek dantellerle süslü elbise ise Atelier Versace'den.

Geyşa olalım mı?

Sevdiğiniz yakışıklı için geyşa olmak istemez misiniz? Hiç değilse görüntüde? Bu yıl modacıların bayıldığı Uzakdoğulu kadınların makyajları mükemmel ama biraz zor. Gözleri iyice kalemle belirginleştireceksiniz. Ancak gözleriniz çok iriyse bunu hafifçe yapmalısınız. Yüze teninizin renginde hatta bir ton daha açık fondöten ve beyaz, transparan pudra sürmelisiniz. Allık yok denecek kadar az. İşin en zor bölümü ise ruju sürmek. Fotoğrafa bakarak, dudaklarınızı boyayabilirsiniz. Rujunuz mutlaka koyu bir renk olsun.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!