Özel hayatım yolunda gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Özel hayatım yolunda gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 00:00

Çalışma hayatına model olarak adım attı. Katıldığı yarışmalarla popülerliği artınca sunucu ve oyuncu olarak da ekranlarda kendini göstermeye başladı.

Haberin Devamı

Son dönemde hem yer aldığı projeler hem de Hacı Sabancı’yla yaşadığı aşkla gündemde olan Özge Ulusoy, beslenme düzeninden özel yaşamına, hakkında merak edilen her şeyi Formsante dergisine anlattı. 

Yaz dönemi nasıl geçti?
- Biraz tatil, biraz iş... Bir sinema filmi çektik. Sezonda ise tekrar televizyon programım başlayacak.   
Ufukta yeni bir dizi projesi var mı?
- Şu an için yok. “Bugün Ne Giysem?” devam ederken bir dizide de oynamak isterim aslında... O nedenle gelen teklifleri değerlendiriyorum.
“Bugün Ne Giysem?” size neler kattı?
- Kariyerime modellikle başladım, hâlâ devam ediyorum. Zaten modanın içinde olduğumdan moda algısı açısından bana bir katkısı yok. Ama programın en sevdiğim yanı modayı insanlara yaklaştırması. Moda sadece defileler, pahalı ürünler çerçevesinde olmuyor, aslında tamamen kişinin zevkiyle, kişiliğiyle alakalı bir şey.
Alışverişi sever misiniz?
- Çok alışveriş yapıyorum çünkü bu işin içinde olunca ister istemez bir kere giydiğinizi ancak belirli bir süre sonra tekrar giyebiliyorsunuz.
Peki alışverişte en çok neye para harcıyorsunuz?
- Kıyafetten çok ayakkabı ve çantaya... Bana göre kıyafeti gösteren şey ayakkabı ve çanta oluyor. Marka düşkünü değilim ama marka ürünlerin kullanım süresinin daha uzun olduğu da bir gerçek... İndirimleri beklemeye çalışıyorum, tabii indirimde bulamayacağımı düşündeğim ürünleri sezonda da alıyorum.

BEN DE DÜZENLİ OLARAK DİYETİSYENE GİDİYORUM
Sağlığınızı korumak için neler yapıyorsunuz?
- Düzenli besleniyorum. Spor yapıyorum. Bol su içiyorum. Asitli içecekler ve abur cubur tüketmemeye özen gösteriyorum. Dengeli ve düzenli bir beslenme şeklim var.
Hiç diyetisyene gitmeniz gerekti mi?
- Diyetisyene gitme sebebi sadece zayıflamak olmamalı. Cildimizin daha yavaş yaşlanması ve vücudumuzun daha fit olması için diyetisyen kontrolünde beslenmek gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden ben de diyetisyene gidiyorum. Beslenme programım düzenli olarak değişiyor.
Değişmeyen kurallar yok mu?
- Var tabii... Mesela et ya da tavuk yediğimde yanında mutlaka yoğurt tüketiyorum. Eskiden mercimek hiç yemezdim, çok yararlı bir protein olduğunu öğrendiğimden beri yiyorum. Önceleri öğünlerimi meyveyle geçiştiriyordum. Fakat meyvenin vücutta şekere dönüştüğünü, çok fazla meyve tüketmenin de yararlı olmadığını öğrendim. Artık öğün atlamıyorum. Ara öğünlerde mutlaka bir şeyler yemek gerektiğini de artık biliyorum. Bu nedenle ara öğünlerde 10 adet badem, 2 adet kuru kayısı yiyorum. Böylece bir sonraki öğüne çok acıkmadan giriyorum. Haftada bir gün ise kendime izin veriyorum ve o gün istediğim her şeyi yiyorum. Serbest günümün ertesi günü ise ya spora gidiyorum ya da elimden geldiğince yürümeye çalışıyorum.

VÜCUDUM KOLAY MORARMASA KICK BOKSA BAŞLARIM
Spor yapıyor musunuz?
- Geçen yıl çok fazla spor yapamadım çünkü dans yarışması için zaten yeterince çalışıyordum. Dört ay boyunca günde yedi saat dans ettim. Sonra fit in time diye bir yöntem uygulamaya başladım. Haftada bir gün gidiyordum, şimdi haftada iki güne çıkarmaya çalışıyorum. Bir de olabildiğince sık yüzmeye çalışıyorum.
Dansta çok başarılı oldunuz. Dansa devam ediyor musunuz?
- Dansa devam edemiyorum çünkü zamanım yok. Aslında kick boks yapmak istiyorum. Vücudum çok çabuk morarıyor, eğer onu engelleyecek bir yöntem bulursam Kick Boks’a başlayacağım.
Selülitle sizin de başınız dertte mi?
- Selülit kadınlarda olan bir şey ve östrojenle alakalı bir durum. “Benim selülitim yok” demek doğru değil. Sadece gözle görülür bir şey yok. Çünkü çok su içiyorum, spor yapıyorum, düzenli besleniyorum. Kahve içmiyorum, asitli içecek tüketmiyorum. Bunların hepsinin faydası var.

GÖSTERİLEN İLGİ HOŞUMA GİDİYOR
Artık herkesin tanıdığı bir isimsiniz, bunun beraberinde getirdiği zorluklar sizi nasıl etkiliyor?
- Modellik yaparken beni sadece moda camiası tanıyordu. “Survivor”dan sonra sokaktaki insan da tanımaya başladı. İnsanların yanıma gelip “Seni çok seviyoruz” demesi beni mutlu ediyor çünkü ben onlar sayesinde bulunduğum konumdayım. İlgi hoşuma gidiyor ve bu durumdan rahatsız olmuyorum.
Ama şöhret yüzünden özel hayatınız da çok göz önünde ve haber değeri taşıyor.
- Olsun, yalan dolan haberler olmadığı sürece magazinden de rahatsızlık duymuyorum.
Özge Ulusoy, özel hayatında nasıl biridir?
- Ben anlayışlı, sabırlı ve uyumluyumdur. Karşı tarafın fikirlerine her zaman değer veririm. Önemli olan da bu zaten. Mümkün olduğunca karşımdaki insanın duygu ve düşüncelerini tartarım. Empati yapmayı bilmek en önemli şey.

ERKEĞİN SAKİN VE UYUMLU OLMASI ŞART
Nasıl bir erkek sizi etkiler?
- Sakin ve uyumlu olması benim için çok önemli. Bir de karşılıklı saygı şart.
Uzun süredir devam eden bir ilişkiniz var. Her şey yolunda mı?
- İlişkimde her şey çok güzel gidiyor, her şey yolunda... O yüzden maşallah diyorum.
Evlilik planı yapılıyor mu peki?
- Şu an evlilik planım yok. Tabii ki aile kurmak, anne olmak istiyorum. İnşallah o da olacak ama daha zamanı var.

Haberin Devamı

EVLENİRSEM FARKLI BİR İŞ YAPABİLİRİM
Evlenirseniz kariyerinize aynı şekilde devam edecek misiniz?
- Devam etmek istiyorum ama eğer gerekirse başka bir dala geçerim. Modayla ilgili bir şeyler yapabilirim. Üniversitede küratörlük okudum. Müze, sanat galerisi gibi bir yerde çalışmak da beni çok mutlu eder.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!