Oyuncular kára ortak Bu yeni format, çok tutacak

Güncelleme Tarihi:

Oyuncular kára ortak Bu yeni format, çok tutacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2005 00:00

Başlığa çıkan cümleyi (Oyuncular kára ortak, bu yeni format, bence çok tutacak) Metin Akpınar söyledi. İstanbul, Maslak Efendy Show Theatre’da son yılların en bol starlı filmlerinden birinin, Kısık Ateşte 15 Dakika’nın setinde.

Haluk Bilginer, Ata Demirer, Özkan Uğur, Janset, Eyşan Özhim, Erhan Yazıcıoğlu, Aysu Kayacı diğer oyuncular. Senaryosunu Haluk Özen yazmış. Bir restoran çevresinde yolları kesişen çok sayıda karakterin öyküsü anlatılıyor. Almanya doğumlu genç yönetmen Neco Çelik’in yönettiği film Mart 2006’da gösterime girecek.

ATA DEMİRER

Haluk Abi’nin evet dediği bir iş için hiç kafa yormam

Güngör adında iş arayan bir müzisyeni oynuyorum. Güngör, senaryoda alt metni belli edilmeyen bir karakterdi. Ben onu yorumladım. Türk musikisi eğitimi almış konservatuvarlı, eski kafalı ve kibar bir adam olarak algıladım. Senaryodaki birçok lafı da bu karaktere göre yorumladım. Benim içime sindi. Bu filmde oynamamın, karar vermemin tek nedeni Haluk Bilginer’dir. Haluk Abi’nin evet dediği bir projeye hiç düşünmeden ben de evet derim, hiç kafa yormam. Neco’nun sinemasını bilmiyorum. Beni şaşırtmasını bekliyorum. ‘Vay be nereden neyi çıkartmış da oraya koymuş’ demek istiyorum.

HALUK BİLGİNER

Bir tek Ata ile oynuyorum, kalanını perdede izleyeceğiz

İsmim Muhtar. Ata’nın menajeriyim. Kalabalık bir kadro olmasına rağmen karşılıklı oynadığım tek kişi var o da Ata. Bu filmin nasıl olacağı ile ilgili hiçbir fikrim yok. Film 15 dakikalık bir hikaye üzerine kurulu. Ama biz hikayenin diğer unsurlarını perdede izleyeceğiz. Sürpriz olacak.

ÖZKAN UĞUR

Ustalarla oynuyorum ama karşılıklı sahnemiz yok

Fazıl isminde bir yönetmeni oynuyorum. Kanada’da sinema okumuş. En büyük hayali sinema yapmak. Restoranın ortağı Kader’i filminde oynatmak istiyor. Bu kadar çok ustanın rol aldığı bir filmde oynamak benim için büyük avantaj. Bu oyuncular kolay kolay bir araya gelmez. Ama Haluk Bilginer, Ata ve Metin Akpınar’la karşılıklı sahnem yok. Olmasını çok isterdim.

AYSU KAYACI


Bu rol bana kıyak olsun
diye verilmedi

Yasemin adlı bir kadını oynuyorum. Kendine ait gizemli bir geçmişi var, olgun, sessiz, dişiliğinin farkında bir kadın. Şarkı söylüyor. Senaryoyu ilk okuyanlardan birisiyim. Fatih’le (Aksoy) seyahate gidiyorduk, okuyacak bir şey yoktu, senaryoyu okudum. Hayatımda ilk defa bir sinema filmi senaryosu okudum. Çok güldüm, çok eğlenceliydi. Asla şu rolü ben oynayayım diye düşünmedim. Filmin yapımcısı Mehmet Karaca bana rol teklif edince açıkçası çok bocaladım. Söylenecek sözlerden korktum. Çünkü Fatih’le sevgili olduğum için hakkımda tonlarca asılsız haber çıktı. Düşününce korkumun yersiz olduğunu anladım. Çünkü ben başarılı olsam da başarısız olsam da eleştiriliyorum. Gerçek şu: Bu rol bana kıyak olsun diye verilmedi. Yapımcılar için bu filmin başarısı her şeyin üstünde. Bu filme yararım dokunacağını düşünmeseler asla oynatmazlardı.

JANSET

Ustalar her şeyi kolaylaştırdı

Pelin adında aldatıldığını düşünen bir kadını oynuyorum. Ne tesadüf ki beni en çok heyecanlandıran karakteri bana verdiler. Kadroyu duyduğumda çok endişelendim. Onların performansına yetişememekten korktum. Ama ustalar her şeyi kolaylaştırdılar.

EYŞAN ÖZHİM

Kendimi göstermem için iyi bir fırsat

Kader adlı bir film artistini canlandırıyorum. Kader, hayatta çok şey yaşamış, kendi ayakları üzerinde bir türlü duramamış bir kadın. Menajeri istedi diye bir restorana ortak oluyor. Ve o restoranda bir sürü olaylar dönüyor. Bu rolü kabul etmeden önce çok tereddüt ettim. Eyvah, ben bu kadar deneyimli, baba oyuncunun arasında ne yapacağım dedim. Hata yapmaktan korktum. Ama sağ olsunlar hepsi çok yardımcı oldu. Bu film benim kendimi göstermem için iyi bir fırsat. Ben kendine inanılmaz güvenen bir insanım. Megaloman bir yanım var. Bu yüzden mi bilmem ama bu filmin çok iyi olacağını hissediyorum.

ERHAN YAZICIOĞLU

Finalde sürpriz yapacağım

Adnan Arsev adında Yeşilçam eskisi kart bir çapkını oynuyorum. Bitmemeye çalışan ama aslında bitmiş bir adam. Çok sürpriz bir tip değil ama finalde iyi bir sürpriz yapacak. Deneyimli oyuncularla çalışmak beni çok mutlu ediyor. Haluk Bilginer, Ata Demirer ve Eyşan Özhim’le çok iyi anlaşıyorum. Bizim setin neşesi Janset. Çok iyi enerji veriyor.

METİN AKPINAR
/images/100/0x0/55ea9d1af018fbb8f88b7933


Kalanı bölüştürünce herkes mutlu olacak

Fatih’le (Aksoy) bir tatildeydik. ‘Senaryoya bakıver ağabey’ dedi. Onlar benim için başka bir rol düşünüyordu, ben bunu seçtim. Çünkü Resul benim daha önce sinemada oynamadığım bir karakter. Gülmeceyi zorlayan bir tip değil. Görme özürlü ama gönül gözüyle gören biri. Bıçakla çok haşır neşir. Filmin jönfisiyle aralarında ne olduğunu pek bilemediğimiz bir alışveriş var. Filmde çok fazla başrol oyuncusu var. Bu Türk sinemasının daha önce denediği bir sistem. Eskiden de dört, altı starlı filmler yapılırdı. Bizim kadromuz da çok güncel ve iyi bir kadro. İş şansı fazla. Ticari mi düşünüyorsunuz derseniz, evet. İnsan sanatçı doğar ama ticareti öğrenir. Benim özel olarak ticaretle alışverişim iyi. Bu sebeple, iyi niyetli tüccar zihniyetiyle yapılan bir işin parçası olmak beni ürkütmez. Yurtdışı pazarlar, VCD ve DVD dahil bu filmden 5-6 milyon dolar toplamak mümkün. Bunu 1-2’ye mal ettiğimizi düşünelim. Vergiyi de düş. Kalanı bölüştürünce herkes mutlu olacak. Bu yeni bir format, bence tutacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!