Oyuncaklara AB standardı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Oyuncaklara AB standardı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2002 01:50

Bundan böyle Türkiye'de de Avrupa Birliği normlarına uymayan oyuncak satılamayacak ve oyuncaklara AB standardında olduğunu gösteren CE işareti verilecek.

Oyuncaklar çocukların sağlığına zarar verebilecek tehlikeli maddeleri içermeyecek, herhangi bir enfeksiyon, hastalık ve mikrop kapma riskini önleyici hijyen ve temizlik şartlarına uygun biçimde tasarlanacak, elektrikli oyuncaklar 24 voltu geçemeyecek.

Sağlık Bakanlığı, oyuncakların tasarımı, üretimi, piyasaya arzı, dağıtımı ile piyasa gözetim ve denetimine ilişkin usul ve esasları belirleyen ‘‘Oyuncaklar Hakkında Yönetmelik’’ hazırladı ve Başbakanlığa sundu. Taslakta, oyuncaklarda olması gereken özellikler sıralanırken, ‘oyuncak kabul edilmeyen oyuncaklar’ da belirlendi.

Buna göre, yılbaşı süsleri, yetişkinler için model maketler, çocuk bahçelerinde topluca kullanılmak üzere üretilen oyun araç ve gereçleri, spor malzemeleri, yetişkinler için folklorik bebekler ve diğer malzemeler, uzmanlar için hazırlanmış 500 parçadan fazla yap-bozlar, havalı tabanca ve tüfekler, havai fişekler, sapan ve benzerleri, metalik uçlu ok setleri, egzoz motorlu araçlar, bebek emzikleri, gerçek ateşli silahların aslına uygun kopyaları ile çocuklar için taklit mücevherler oyuncak kabul edilmiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!