Oyun terapisi iyileştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Oyun terapisi iyileştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 16:16

Çocukların dikkat eksikliği, hiperaktivite gibi sorunlarına oyun terapisiyle çözüm bulan ünlü doktorlar Türkiye'ye geliyor.

“Deneyimsel Oyun Terapisi” yaklaşımının yaratıcıları Dr. Carol ve Dr. Byron Norton, 10-11 Ekimde Boğaziçi Üniversitesinde psikolog, psikiyatrist, çocuk gelişimi uzmanları ve rehber öğretmenlere yönelik atölye çalışması yapacak.

Konuyla ilgili açıklamaya göre, oyun terapisi, 3-11 yaş arası çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite, okuma bozukluğu, sosyal içe kapanıklık, güven eksikliği, depresyon, sebebi anlaşılamayan baş ve karın ağrıları, endişe, boşanma sonrası adaptasyon gibi sorunların giderilmesine çözüm sunuyor.

Bu yaklaşıma göre oyuncaklarla dolu odada çocukla terapist beraber oynuyor. Çocuğun bilinçaltı oynanan oyunla ifade edilirken, terapist çocuğun oyun dilini yorumluyor ve yaşadığı sorunları sağlıklı biçimde dışa vurmasına yardımcı oluyor.

Terapistin davranışa endeksli değil, altında yatan nedeni anlamaya yönelik tutumuyla çocuk, duygusal, sosyal, bedensel, zihin birlikteliğinde gerekli tüm sağlıklı oluşumu yeniden düzenleyebiliyor.

Atölye çalışmasında Dr. Carol ve Dr. Byron Norton, “Deneyimsel Oyun Terapisi” yaklaşımını anlatırken, aynı zamanda çocuk-terapist çalışmasını gösteren örnekler sergileyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!