Oturma odasındaki tenis kortuna kaykay pisti eklendi

Güncelleme Tarihi:

Oturma odasındaki tenis kortuna kaykay pisti eklendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 00:00

Teknolojiyi ve özellikle evde spor yapmayı sevenlerin tercih ettiği Wii Fit ve Wii Sports’un yeni modelleri çıktı. İsimleri Wii Fit Plus ve Wii Sports Resort. Yeni ürünlerde kaykay, kung fu gibi 15 yeni denge oyunu, 6 yeni dayanıklılık antrenmanı ve yoga var. Wii Fit Plus’taki yeni oyunları tam bir spor ve teknoloji tutkunu olan Cihan Ünal’la denedik. Ünal, Wii’yi diz ve omzundaki rahatsızlığında tedavi aracı olarak da kullanıyor.

Cihan Ünal, geçen sezon sahnelenmeye başlanan Altı Haftada Altı Dans Dersi oyunundaki dans performansıyla çok konuşuldu. Bu yaşta nasıl bu kadar hareketli olabiliyor, diye magazin camiası sırrını araştırıp durdu. Onun tek sırrı, spora olan tutkusu. Omzundaki ve dizindeki sakatlığa rağmen, ameliyatı sezon bitimine erteledi. Ardından fizik tedavilerine devam etti, hareket etmeyi kolaylaştırabilmek için pek çok aletle çalıştı. Ameliyat olduğu hastanede, bazı fizik tedavilerde Wii Fit kullanıldığını fark etti. Kullananların çok da eğlendiğini görünce hemen denemeye başladı ve bir Wii Fit ve Wii Sports edindi. “7’den 70’e herkesin kullanımına ve zevkine uygun. İçeriği yaşlıların vücut dinamizmini devam ettirmesi için ideal. Hem spor yapıyor, hem eğleniyor, hem de iç ritminizin zinde kalmasını sağlıyorsunuz. Bu özellikler, bilhassa bizim meslekte çok önemli. Çünkü bir oyuncu için ritim, denge, refleks ve tempo çok önemlidir” diyor.

“Bazen daha çok yürümek ya da koşmak istiyorum ama dışarı çıkacak vakit bulamıyorum. Artık ekrandaki eğitmenimle istediğim saatte, istediğim kadar spor yapabiliyorum. En çok da uzaklara gitmek zorunda olmadan kayak yapmak ve bovling oynayabilmek pratik oluyor. Bir de arkadaşlarım gelirse çok daha keyifli. Bazen kendimi kaptırıp çok kullandığımda ‘Yeter bu kadar’ ya da ‘Su için’ diye uyarması da etkileyici.”

KİŞİSEL EGZERSİZ PROGRAMI

Paket antrenman programları ve kalori ölçerin yanı sıra denge oyunlarıyla eğlendiren Wii Fit Plus ile kilo verirken stresinizi atabilir, kendinizin kişisel antrenörü olabilirsiniz. Eğlenerek sıkı bir vücuda sahip olmanızı sağlayan oyunda kendi yoga ve dayanıklılık egzersiz programlarınızı oluşturabiliyor, hangi bölgelerinizin çalışmasına, hangilerinin dinlenmesi gerektiğine karar verebiliyorsunuz.

“Çalışma Rutinim” özelliğiyle hazırladığınız çalışma programlarını kaydeden ve 30 egzersize kadar kombinasyonlar oluşturmanıza imkân sağlayan Wii Fit Plus, rutin kasları çalıştırmaya yardım eden ve esnekliği arttıran birleşimler sunuyor. Örneğin, sağlık rutini ile yağ yakmaya yoğunlaşabilecek, gençlik rutini ile zihninizle birlikte vücudunuzun alt bölgesini çalıştırabileceksiniz.

BİN LİRAYA ÖMÜR BOYU SPOR

Evinizde sağlık ya da adrenalin amaçlı spor yapmanızı sağlayan Nintendo Wii çeşitlerinin D&R fiyatları şöyle:

Wii + Wii Fit Plus: 879 TL (Wii Sports oyun CD’si dahil)
Wii Sports Resort: 119 TL (sadece oyun)

KALORİ HESAPLAYIN

Yeni kalori ölçer sayesinde, yaptığınız günlük egzersizlerde verdiğiniz kaloriyi yakından takip edebiliyorsunuz. Fiziksel aktivite esnasında vücudun harcadığı yaklaşık oksijen miktarından yola çıkarak vücudunuzun harcadığı tahmini kaloriyi hesaplıyor. Örneğin 70 kilodaki biri, 1 buçuk saat hulahop egzersizinin sonunda tahmini olarak 140 kalori harcıyor.

Bütün orjinal Wii Fit özelliklerinin yanında yüzde 50 daha fazla içerik sunan Wii Fit Plus’ta kaykay, kung fu gibi 15 yeni denge oyunu, 6 yeni dayanıklılık antrenmanı ve yoga aktivitesi mevcut. 8 kişiye kadar çoklu oyuncu desteği ile çeşitli denge oyunları ve egzersizlerde kullanıcılar birbirleri ile de yarışabiliyor. Bir Mario platform oyunu oynarmış gibi engelleri aşarak hedefe varabilir, arkadaşlarınıza kartopu fırlatabilir veya arkadaşınızın çılgın bir tavuk gibi kanat çırparak uçmaya çalışmasını izleyebilirsiniz. Wii Fit Plus, Wii Denge Tahtası ile birlikte paket olarak satılıyor. Denge tahtası sahipleri için oyunun tek başına satılan versiyonu da olacak.

ADRENALİN SEVENLERE

Wii Sports Resort, Wuhu Adası’ndaki eğlenceli 12 farklı spor oyununu bir arada sunuyor. 12 tatil köyü var. Dilerseniz ok atabilir, kılıç kullanabilir, frizbi fırlatabilir, basketbol oynayıp bisiklete binerek form tutabilir, masatenisi, bovling ve golfde rekor kırabilirsiniz. İsteyen denizde kanoyla gezinti yapıp jetski ve su kayağı ile adrenaline doyabilir. Daha fazla adrenalin isteyenler için, deniz uçağı ve paraşütlü sporlar var. Kendi içinde farklı zorluklara sahip aktiviteleri tek başınıza oynayabildiğiniz gibi arkadaşlarınız ve ailenizle takım kurabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!