Otomotivin başarısına Otobil desteği ile tekstilden onay

Güncelleme Tarihi:

Otomotivin başarısına Otobil desteği ile tekstilden onay
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2008 00:00

Son iki yıldır Türkiye’nin ihracatta lider sektörü olan otomotivin bu başarısına tekstilden de destek geldi.

Türkiye’nin en önemli hazır giyim markalarından biri olan Damat/Tween/ADV’nin sahibi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Süleyman Orakçıoğlu, 2007’yi 20 milyar dolarlık ihracatla kapatan olan otomotiv sektörünün son yıllarda önemli başarılara imza attığını belirterek, "Üretim ve ihracatta otomotiv sektörünün geldiği nokta bizi gururlandırıyor. Otomotiv, moda ve turizm sektörü iyi olan ülkelerin durumu bugün ortada. Türkiye’de son yıllarda bu üç sektörde önemli bir yere geldi" dedi.

2006 yılında 1 milyon adetlik üretim gerçekleştiren Türk otomotiv sektörü 15 milyar dolarlık ihracat rakamıyla tekstili geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl da 1 milyon 130 bin adetlik üretim, 20 milyar dolarlık ihracatla kapatan olan otomotiv sektörü bu alanda liderliğini pekiştirdi. Son yıllarda Türk otomotiv sektörünün gösterdiği gelişmeye uzun yıllar Türkiye’nin ihracat lideri olan tekstilden de destek ve onay geldi. Türkiye’nin en önemli hazır giyim markalarından biri olan Damat/Tween/ADV’yi bünyesinde barından Orka Group’un Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Süleyman Orakçıoğlu, Türk otomotiv sektörünün son yıllarda önemli başarılara imza attığını belirterek, "Üretim ve ihracatta otomotiv sektörünün geldiği nokta bizi gururlandırıyor" dedi.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanlığı (İHKİB) görevini de yürüten Orakçıoğlu, bir ülkenin kalkınmasında en önemli rolün otomotiv, moda ve turizm sektörlerinde olduğuna işaret ederek, "Otomotiv, moda ve turizm sektörü iyi olan ülkelerin durumu bugün ortada. Fransa ve İtalya bu konuda en ileri ülkeler. Türkiye’de son yıllarda bu üç sektörde önemli bir yere geldi. Bu üç sektörün gelişimi Türkiye’yi çok daha iyi yerlere getirir" diye konuştu.

Orka Group, Hürriyet Otoyaşam gazetesinin Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve Intercity’in sponsorluğunda bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği ’Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri’ yarışması ’Otobil’de bu yıl finale kalan araçların temsilcileri için geçtiğimiz hafta Damat, Tween, ADV’nin Nişantaşı’ndaki mağazasında bir kokteyl düzenledi. Kokteyle, Otobil finalisti olan modellerin üst düzey temsilcileri katılırken, gecenin ev sahipliğini Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve Hürriyet Otoyaşam Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci yaptı.

Süleyman Orakçıoğlu’da yaptığı konuşmada, Hürriyet Otoyaşam gazetesinin geleneksel hale getirdiği Otobil yarışmasının kendileri içinde önemli olduğunu belirterek, "Otomotivle, moda iç içe sektörler. İyi otomobil kullanan iyi giyinmek ister. Biz Otobil’e verdiğimiz destekle bu iki sektörü biraraya getirdik" dedi. Otomotiv sektörünün son yıllarda önemli başarılara imza attığını kaydeden Orakçıoğlu şöyle konuştu: "Üretim ve ihracatta otomotivin geldiği nokta bizi gururlandırıyor. Bugün ülkelerin kalkınmasında en önemli rolü otomotiv, moda ve turizm sektörleri alıyor. Bu sektörleri kuvvetli olan ülkelerin durumları ortada. Fransa ve İtalya en iyi örnekler. Türkiye’de artık otomotiv, moda ve turizm alanlarında kendini kanıtladı. Bu sektörlerin önümüzdeki yıllardaki gelişimi Türkiye’yi çok daha iyi yerlere taşıyacaktır."

OTOMOTİVCİLER VIP MÜŞTERİ OLDU

Orakçıoğlu, kokteyl sırasında otomotiv sektörü temsilcilerini, Damat, Tween ve ADV markalarının VIP müşterisi yaparken, özel ayrıcalıklar sunan VIP kart hediye etti. Orakçıoğlu, Nişantaşı Valikonağı Caddesi’nde yer alan ve daha önce İtalyan Versace’nin kullandığı mağazalarının dünyaca ünlü Vogue dergisi tarafından dünyanın en iyi 45 mağazası içinde yer aldığını belirterek, "Versace’nin patronu Santo Versace bile daha önce kendilerine ait olan mağazalarının bize geçtikten sonraki halini görünce hayranlığını gizleyemedi" dedi.

Stresten arındırılmış mekanımızda toplantı yapın

Otomotiv sektörü temsilcilerine, mağazayla ilgili ayrıntılar veren Süleyman Orakçıoğlu, mağazanın en üst katında iki hafta önce faaliyete geçirdikleri ’Gentleman’s Club’ı da tanıttı. Orakçıoğlu, Gentleman’s Club’ı şöyle anlattı: "Bizim Gentleman’s Club ile hedefimiz, hayatın birçok kesitinde yer almak ve günlük hayattaki sorunlara ortak olmak. Bir anlamda yaşam koçluğu yapmak. Müşterilerimize stresten arınmış bir mekan yarattık. İnsanın kendi iş yerinde bile bunaldığını görüyoruz ve bu noktada farklı bir alternatif sunuyoruz, yeni bir sayfa açıyoruz. Şehrin göbeğinde özellikle siz otomotiv sektörü yetkilileri için uygun bir VIP alan yarattık. İster görüşmelerinizi yapın ister toplantı düzenleyin. Catring servisinden, kablosuz internete, dizüstü bilgisayarlardan, LCD televizyonlara kadar her türlü ihtiyaç düşünülmüş durumda."

Gentleman’s Club’ta hizmet verecek çözüm ortakları, iyi yaşam alanında Dilara Koçak, seyahat konusunda Fransız ortaklı firma Evasion ve yiyecek-içecek alanında Retro. Orakçıoğlu, hizmet ve mekanın kullanımı için ücret almayacaklarını belirtiyor. Yapılan ikramın masrafı da çözüm ortakları ile karşılanıyor. Süleyman Orakçıoğlu, "Kár amacı gütmüyoruz, ekstra bir şey istemiyoruz. Sadece çözüm ortaklarının verdiği desteklerle ilgili bir takım bedeller alınacak" diyor.

Otobil’de oylama için son hafta

Türkiye’nin ilk ve tek haftalık otomotiv gazetesi Hürriyet Otoyaşam olarak geleneksel hale getirdiğimiz ’Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri’ yarışması Otobil’de finale kalan otomobiller için oylama 9 Ocak’ta sona eriyor. Bu yıl Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve Intercity’in sponsorluğunda dördüncüsü düzenlenen Otobil’de 49 aday kendi segmentlerinde yılın en beğenilen otomobili olmak için yarışıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 25 bin kişinin 300 bine yakın oy kullandığı ve rekora koşan Otobil yarışmasına katılarak, Türkiye’nin en beğenilen otomobillerini seçmek isteyenler, www.hurriyet.com.tr, www.hurriyetoto.com, www.e-kolay.net veya www.cnnturk.com internet adreslerine girip ’OTOBİL’ logosuna tıkladıktan sonra, ad, soyad, e-mail ve adres bilgilerini doldurmaları yetirli oluyor. Ayrıca Hurriyet.com.tr üyeliği olanlar, bu şifre ve kullanıcı adlarını yazarak da oy kullanabilecekler. Bu işlemlerin ardından, her segmentte favoriniz olan finalist otomobil için oy kullanabiliyorsunuz. 9 Ocak’a kadar da otomobilseverler finale kalan adayları oylamaya devam edecekler. Böylece 16 segmentte yılın en beğenilen 16 otomobili halkın oylarıyla seçilmiş olacak. 6 Şubat’ta ödül töreni yapılırken, 13 Şubat’ta ise her segmentin birincisi Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nde açıklanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!