Oteller 12 ay doluluk için motorsporlarına da girdi

Güncelleme Tarihi:

Oteller 12 ay doluluk için motorsporlarına da girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2005 00:00

Yapılan başarılı çalışmalarla dünyada adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran Türk turizmi ve turizmcileri de motorsporlarını keşfetmekte geç kalmadı. World Of Wonders (WOW) Otelleri yaklaşık altı ay süren bir çalışmanın ardından yalnızca Avusturya ve Amerika’da düzenlenen Cart Trophy yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sektörlerinde oldukça hızlı bir şekilde ilerleyen ve tüm dünyada adından söz ettirmeyi başaran Türk turizmi motorsporlarını keşfetmekte de geç kalmadı. Türkiye’de hızla gelişmekte olan motorsporlarının ülkemizdeki geleceğini fark eden turizmciler bu konuya yatırım yapmaya başladı. Bunun en son örneklerinden birini World Of Wonders Otelleri ortaya koydu. WOW Otelleri, mayıs ayında pek çok ülkeden yarışmacı ve seyirciyi bir araya getirecek olan uluslararası bir karting yarışına imza atacak. Gelecek yıl 21-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve tam bir tatil havasında geçmesi planlanan yarışlarda dünyanın dört bir yanından firma yöneticileri ve ‘patronlar’ katılıyor.

Antalya’da düzenlenecek olan bu karting yarışlarında katılan şirket katılımcılarının seçtiği yarışçılar start alıyor. Bunun yanında Türk ve yabancı tanınmış iş adamları, politikacılar, sanatçılar ve sporcularla birlikte dünyaca tanınmış yıldızlar yarışlara katılıyor. İş adamları, şirket yöneticileri ve CEO’lar bir sağlık vakfı olan Wings For Life sağlık vakfı yararına 20 dakikalık bir gösteri yarışında start alıyorlar.

Bununla birlikte bu organizasyona katılan her şirket takımının bir go-kartı, pit alanı, bir teknik eleman, teknik ekipmanı oluyor. Antalya Cart Trophy adı verilen bu organizasyonda 30 takım start alacak. Yarışın konaklaması 2 bin yatak kapasitesine sahip WOW Kremlin Palace’de yapılırken, yarışın pisti ise Antalya’daki Beachpark’da oluşturulacak. 1350 metre uzunluğundaki pistin etrafında ise seyirciler için özel bölümler oluşturulacak. AEM, Art Of Cart, World Of Wonders Oteller Zinciri ve Bentour International’ın sponsor olduğu organizasyon ile, spor turizmi gibi alternatif turizmin gelişmesini ve Türkiye imajının yurtdışında da güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Turizmi bir yıla yaymak zorundayız

WOW Otelleri Satış ve Pazarlama Direktörü Yüksel Aslan, alternatif organizasyonlar yaratarak turizmi 12 aya yaymaya planladıklarını ve bu nedenle bu tip organizasyonlar düzenlemek zorunda olduklarını söylüyor. Aslan konuyla ilgili olarak şöyle konuşuyor:

‘Bizim MNG Turizm Grubu olarak go-kart yarışları için bir yatırımımız var. Antalya’da henüz tamamlanmamış olan bir go-kart pistimiz bulunuyor. Alternatif sporlar için yatırım yapıyoruz. Bunun sebebi ise yapmış olduğumuz otelciliği ve turizmi renklendirebilmek. Bizler turizmi 12 aya yaymak ve 12 içinde bir pazar yaratmak zorundayız. Bunu yapabilmemiz içinde bu işi çeşitlendirmemiz gerekiyor. Avusturya’da da bu işi düzenleyen AEM firması ile tanıştık. Kendilerine bu işi Türkiye’de de yapmak için teklifte bulunduk. Onlara kendi tesislerimizi tanıttık ve nerelerde pist oluşturabileceğimizi sunduk. Sunduklarımız onların hoşuna gitti ve işte bugünlere geldik. Sonuçta bu organizasyona 5 yıllığına ana sponsor olduk. Kış için futbol takımları, tenis takımları gibi faaliyetler oluyor. Ancak biz bunları daha da fazlalaştırmak zorundayız. Bu yarış Avusturya ve Amerika’da yapılıyor, bizimde bu iş için hiçbir eksiğimiz yok.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!