Ortada adam kalmamış

Güncelleme Tarihi:

Ortada adam kalmamış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 00:00

Kıbrıs’tan müzik öğretmeni olma hayaliyle İstanbul’a gelen Ziynet Sali, tam 10 yıldır öğrencilerin değil hayranlarının karşısında... Şarkılarıyla daha çok aşk acısı çekenlere ve yalnızlara seslenen Sali, günümüz ilişkilerinin yüzeyselliğinden gerçekten şikayetçi: “ılişkiler hep takılma modunda. Biraz derine indiğimde, bakıyorum ortada adam kalmamış!”

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA ZİYNET SALİ 

10 yıldır müzik camiasının içindesiniz. Peki nasıl oldu da son zamanlarda Ziynet Sali ismini bu kadar sık duymaya başladık?

- Biraz hayatı, biraz da kendimi çözdüm sanırım. Zaman içinde kendimle barıştım.      
 
En çok ne için kızardınız kendinize?

- Mesela ilk albümümden önceye dönersek, kilolu bir öğrencilik geçirdim ben. İstanbul’da ilk yıllarımda bunalım takılmaktan sürekli yiyordum. Yemek yemek benim için bir bağımlılıktı. Bir de hiç kimseye “Hayır” diyemezdim.

Nasıl eğittiniz kendinizi peki?

- ınsanları tanıya tanıya... Ama yargılamadım kimseyi. Zamanla bir dönüşüm yaşadım. Bundan sonraki yılları da merak ediyorum. Hep 30’lu yaşlardan korkardım. Ama anladım ki insanın kendini keşfi çok güzelmiş.

Yaşadıklarınızdan ne öğrendiniz?

- Hep güçlü olmayı, ayakta durmayı...

Haberin Devamı

BAŞARILIYIM DEDİĞİN AN, BİTTİĞİN ANDIR

“Benim en büyük başarı hikayem şudur” diyeceğiniz ne var?

- Daha yok. Çünkü onun sonu yok. Öyle dediğim an, bittiğim andır.

Diğerlerinin arasından sıyrılma taktiğiniz nedir?

- Ben renkli biriyim. Ama diğerlerinin arasından sıyrılayım diye değil, yapım böyle... ıngilizce şarkı öğrenip söylüyorum. Yunanca, ıspanyolca okuyorum. Yetmiyorum kendime... Kendi kendimi kandırmak olur diğer türlüsü. Eksiklerimi biliyorum ve bunu da itiraf ediyorum kendime, ekibime, aileme... Bunları tamamlamak için yine iş bana düşüyor. Çalışmak, çalışmak... Kahve içip dedikodu yaparak başarı kazanılmaz.

Sinan Akçıl destekli “Bize Yeter”in gidişatı nasıl?

- Bir haftada radyolarda en çok çalan şarkı oldu. Video klibi en çok tıklanan klip. Sinan’la bizim aramızdaki duygu bağı çok farklı. Benim tek telefonumla elinden gelenin en iyisini yapacağını biliyorum. Sinan’ın özel hissettiği şarkıların demolarını da ben okuyorum. Çok eğleniyoruz. Farklı bir yönümü de doyuruyorum bu şekilde. Onun stüdyosunda şarkı okumak çok keyifli.

SİNAN’IN BANA LOPEZ DEMESİNE BOZULMUYORUM

Diyelim ki başkası için yapılmış çok güzel bir şarkı. Siz sadece demo için okuyacaksınız ama içiniz gitti. Ne yaparsınız?


- Direkt alıyorum zaten. O kadar açığız ki o konuda. “Yok Lopez bu uymadı sana” diyebilir.

Lopez mi diyor size?

- O kadar yakışıyor ki ona... Hiç bozulmuyorum. Çok benimsedim.

Nedir sizin bu Jennifer Lopez olayınız? ımaj çalışması mı yaptınız?

- Benim için “Kendini Jennifer Lopez’e benzetmeye çalışıyor” gibi şeyler söylediler. Ama ortada bir zorlama yok. Benim doğalım bu.

E 10 yıl önce Jennifer Lopez yine vardı ama kimse benzediğinizi söylemiyordu. Son zamanlardaki imaj çalışmalarınız ve kliplerinizden sonra söylenmeye başladı...

- O zaman da diyorlardı. Benim arkadaşlarım Jennifer’ın ilk çıktığı zaman “Sana benzeyen biri çıktı” diyorlardı. Ben kadını bilmiyordum bile. Ondan sonra “Nerem benziyor” diye baktım. Bu “Benzemeye çalışıyor” sözleri beni bozuyor. Çünkü öyle bir derdim yok. Ben kendimi bilen, tanıyan bir insanım. Birini kaç yılda, kaç albümde ya da kaç klipte taklit edebilirsin? Eğer öyle bir derdim olsa bir klipte Jennifer’a, bir klipte Beyonce’ye benzerim.

Albüm var mı yakın zamanda?

- Nisanda gelecek albüm. Sinan’ın besteleri olacak. Ozan Doğulu ile çalışıyorum ağırlıklı olarak. Yani elimden gelenin en kalitelisini yapmak istiyorum. Önemli bir sürprizim olacak. ınşallah o ismin olduğu gün ilk sizinle paylaşırım.

BÜTÜN ERKEKLER GÖNÜL EĞLENDİRME DERDİNDE

Siz işkoliksiniz... Ama erkekler pek sevmez bu kadar işkolik kadınları, değil mi?


- Tam benim gibi tipleri buluyorum, onlar da çalışkan oluyorlar. Görüntü olarak feminen olabilirim ama içsel olarak daha maskülen, daha güçlü, ayakları yere basan biriyim. Bugüne dek ne baba parası, ne koca parası bildim!

İlişkileriniz genellikle hangi sebeple bitiyor?

- Bilmiyorum. Çok uyumluyum aslında ama istikrarı seviyorum. Günümüz ilişkilerine baktığında bir takılma modudur gidiyor. Erkekler gönül eğlendirme derdinde. Derine indiğimde bakıyorum adam yok orada zaten! Kadınlar da artık takılma modunda. Biz de arada kaynayıp gidiyoruz.

Yıllardır kendi ayakları üstünde daran güçlü bir kadınsınız. Bu saatten sonra aşka kanar mısınız?

- Yok artık beni kimse kandıramaz. Direkt anlıyorum zaten. Bir de kadınlar daha akıllıdır. Bazen çok masum buluyorum erkekleri, çünkü daha düzler. Ben de bilmiyorum bu saatten sonra bir evde bir erkeğe ne kadar tahammül edebilirim? Yıllardır yalnız yaşıyorum. Gelsin gitsin, herkes özgür yaşasın. Ben böyle derim, karşımdaki “Takılalım” anlar. O değil aslında. Kimsenin özgürlüğü kısıtlanmasın, ama bağlılık olsun. Ama bağımlılık değil. Çok şey mi istiyorum acaba? Bir de işim çok önemli. Her gece yattığımda bunu düşünüyorum. ışim o kadar aşkım ki... Belki de ben kapatıyorum kendimi. Suçlu benim yani.

Haberin Devamı

BENİM AKILLARDA OLMAK İÇİN EKSTRA HABERE İHTİYACIM YOK

Sizin ortamda dostluk var mı? İnsanlar hep dost pozları veriyorlar ama sonra düşman oluyorlar.


- Benim aklım bunu almıyor. Kendine yakın hissettiklerinle dost olabilirsin. Sıla benim için bunlardan biri mesela... Çünkü tek derdi müzik yapmak. Funda Arar da benim canım.

Siz, Funda Arar, Sıla bu işin okulunu okumuş, adı sadece müzikle anılan insanlarsınız. Ama albümü en çok satan, en yüksek paraları kazanan şarkıcı dendiğinde akla Demet Akalın geliyor. Neden?

- Çünkü o haberleriyle akıllarda yer alıyor. Tabii başarıları vardır, kendisini çok da seviyorum. Ama mesela Funda’nın ekstra bir habere ihtiyacı yok. Benim de öyle.

Haberin Devamı

O SEKSİ KADIN, 30’UMDAN SONRA ÇIKTI ORTAYA

Klipleriniz, fotoğraflarınız ve bazı insanların yorumlarına dayanarak soruyorum; Ziynet Sali içinde böyle seksi bir kadının olduğunu bilir miydi?


- 30’undan sonra çıktı bu kadın ortaya! Herhalde bu bir özgüven meselesi. Güzelliği seviyorum. Yöneticim Venüs bir kere. Sanat ve güzellik temsilcisi. Güzelliğe düşkünüm ama aynaya baktığımda “Vay be ben neymişim” demiyorum. Kadın olmayı seviyorum. Dişi olmak güzel. Ama hâlâ yalnızım o ne olacak peki?

O kadar mükemmeliyetçi olursanız biraz beklersiniz tabii!

- Sorma, tam bir delilik!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!