Orta sınıfın en iyi otomobilini oylarınızla siz belirleyin

Güncelleme Tarihi:

Orta sınıfın en iyi otomobilini oylarınızla siz belirleyin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2004 00:08

Hürriyet-Oto Yaşam Gazetesi, Türkiye’nin en iyi otomobillerini seçiyor. Hürriyet okurlarının oylarıyla belirlenecek ‘yılın otomobilleri’ internet üzerinden yapılacak seçimle gerçekleşiyor.

Otomobilseverler, www.hurriyetim.com.tr adresinde oluşturulan Oto Bil sayfasına girerek ya da www.e-kolay.net, www.arabam.com internet adreslerindeki linklerle yılın otomobilleri için oylama yapabiliyorlar. Geçtiğimiz haftalarda küçük segment, giriş segmenti ve MPV segmentinde yer alan aday otomobillerin listesini yayımlamıştık. Bugün ise orta sedan ve orta hatcback olarak adlandırılan otomobillerin listesini yayımlıyoruz. Aynı liste, www.hurriyetim.com.tr adresinde de bulunuyor. Hemen internete girerek, her segmentten üç farklı otomobil için oy verebilir ve sürpriz hediyeler kazanmak için çekilişe katılmaya hak kazanabilirsiniz. Küçük segment, giriş segmenti ve MPV segmentinde yılın otomobili için oy vermediyseniz, oylama devam ediyor.

İŞTE ORTA SEDAN SINIFIN ADAY OTOMOBİLLERİ

FIAT MAREA

Uzun zamandır üretimde olan ve geçtiğimiz yılarda Özellikle arka kısmına kapsamlı bir makyaj yapılan Fiat Marea, güçlü motor seçenekleri ve sportif sürüşe olan yatkınlığının yanı sıra, geniş sayılabilecek iç mekanı ile de tanınıyor. Pazara 1.6 litre hacimli benzinli motorla sunulan Fiat Marea’nın konfor donanımı da göz dolduruyor.

FORD FOCUS SEDAN

Yılın otomobili ödüllü Ford Focus’un sedan versiyonu, tıpkı hatchback kardeşi gibi yol tutuş özellikleri ile tanınıyor. Bu yol tutuşun sırrı ise sınıfında bağımsız arka süspansiyona sahip ilk otomobillerden biri olması. 1.4 ve 1.6 litre benzinli ve 1.8 litre turbo-dizel olmak üzere üç motor seçeneği bulunan Focus Sedan, önümüzdeki aylarda tamamen yenilenecek olan yeni Focus ailesiyle birlikte üretimden kalkacak.

HONDA CIVIC

Honda’nın son nesil Civic’i, artırılan genel kalitesiyle dikkat çekerken, Civic’in sedan versiyonu da, bu gelişimden payını aldı. Diğer birçok Honda modeli gibi, V-TEC teknolojisinin kullanıldığı 1.6 litrelik bir benzinli motora sahip olan Civic sedan, performansı ile sınıfının en iddialı otomobilerinden bir tanesi. Geniş bir konfor donanım paketi de bulunuyor.

HYUNDAI ELANTRA

Elantra, son jenerasyonu ile Hyundai’de görülen genel kalite gelişiminin bir başka göstergesi. Eski nesil Elantra’lara göre çok daha kişilikli bir dış tasarıma sahip olan yeni Hyundai Elantra’da, 1.6 litre hacminde 105 beygirlik benzinli motor bulunuyor. Ayrıca, Elantra’nın standart donanımları da dikkat çekiyor.

MAZDA 3 SEDAN

Türk tasarımcı Hasip Girgin’in tasarladığı Mazda 3 Sedan, Türkiye’de sadece 1.6 litrelik benzinli motor ile ve tek donanım seçeneğiyle satılıyor. Bu kısıtlı seçeneklere rağmen, yeni, modern ve şık tasarımı ile diğer Japon otomobillerinden ayrılan Mazda 3 Sedan, ortalamanın biraz üzerinde seviyede bir fiyata sahip. Mazda 3 Sedan’ı, otomatik veya manuel vites seçenekleriyle almak mümkün.

MG ZS

Aristokrat İngiliz tasarımını, sportif detaylarla buluşturan görünüşü ile MG ZS, hem karakter olarak, hem de görünüş olarak sınıfındaki otomobillerden çok farklı. Bu sportif havasının yanında konforu ve prestiji de getiren MG ZS, güçlü motor seçenekleriyle sportif bir sedan. Sportif otomobilleriyle tanınan MG’nin bu sedan modeli, birçok parçasını kardeşi Rover 45 ile paylaşıyor.

Kia cerato sedan

Kia’nın kompakt modeli Cerato’nun Sedan versiyonu, teknik özellikler açısından temelde hatchback Cerato ile tıpatıp aynı. Daha geniş bir bagaj sunan Kia Cerato Sedan, kalabalık aileler için daha iyi bir alternatif oluşturuyor. 3 yıl veya 100 bin kilometrelik garanti kapsamı da, uzun vadeli kullanıcılar için iyi bir haber.

MITSUBISHI LANCER

Gerek dış boyutları, gerekse iç mekan genişliği olarak sınıfının en büyük otomobillerinden biri olan Mitsubishi Lancer, buna rağmen sunulduğu uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Tek eksik yönü 1.6 litrelik tek motor seçeğinin bulunması. Bu dezavantajını, geniş iç mekanı ve bagajı ile kapatan Mitsubishi Lancer, rahat bir kullanıma ve farklı bir tasarıma sahip.

NISSAN ALMERA SEDAN

Makyajlanan Nissan Almera’nın sedan versiyonu, sadece manuel vites ve 1.5 litre hacminde bir motorla satılıyor. Sınıfında yer alan rakiplere göre fiyat avantajına sahip olan Almera Sedan’ın güvenlik ve konfor donanımları yeterli seviyede. Almera Sedan’ın bir başka avantajı da uzun garanti süresi ve Nissan’ın geleneksel sağlamlığına sahip olması.

RENAULT MEGANE SEDAN

Renault Megane Sedan: İkinci nesil Renault Megane Sedan, radikal tasarımlı hatchback kardeşinden daha sade bir arka tasarıma sahip. Sadece Türkiye’de üretilen Megane Sedan’ın en önemli farklılığı, hatcback’ten türetilmiş bir sedan değil, doğuştan bir sedan gibi tasarlanmış olması. Yol tutuşuyla dikkat çeken Megane Sedan, 2 turbo-dizel ve 2 benzinli motor ile, segmentinin en geniş motor yelpazesine sahip.

ROVER 45

Rover kısa zaman önce tüm ürün yelpazesini yenilemişti. İsimleri de değiştirilen modellerden kompakt sedan olan 45 serisi, farklı görünüşü, kaliteli malzemesi ve işçiliği ve nispeten uygun fiyatlarla sunulmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Rover 45, birçok markada bulunmayan geniş bir motor yelpazesi sunuyor. 3 farklı motordan 1.6 ve 1.8 litre olanlar benzinli, 2 litre hacimli olan ise dizel.

SEAT TOLEDO

Seat Toledo, Volkswagen grubu desteği ile yenilendiğinden beri, satışlarını daha da yukarı taşıdı. Daha konforlu ve daha güvenli hale getirilen Seat Toledo, kardeşi Volkswagen Bora’ya her seferinde biraz daha yaklaşıyor. Seat Toledo’nun Stella ve Signo olmak üzere iki donanım seviyesi, 1.6 ve 1.8 litre benzinli ve 1.9 litre turbo dizel olarak üç motor alternatifi bulunuyor. Seat Toledo’da otomatik vites seçeneği de mevcut.

SUBARU IMPREZA

Subaru, son yıllarda katettiği aşama ile, Japon otomobil üreticileri arasında kendini farklılaştırdı. Bu segmentte Impreza ile temsil edilen Subaru, büyük boyutları sayesinde geniş bir iç mekan, sürekli 4 tekerlekten çekiş sistemi sayesinde de, her koşulda üstün bir yol tutuş sağlıyor. Rallilerin başarılı otomobili olarak tanınan Subaru Impreza’nın 1.6 litre ve 2 adet 2 litre turbo olmak üzere 3 motor seçeneği bulunuyor

SUZUKI LIANA

Suzuki’nin kompakt sedan modeli Liana’nın tek motor alternatifi, 1.6 litre hacmindeki 103 beygirlik benzinli motor. Ortalama seviyelerdeki fiyatıyla ve motoruyla ekonomik bir otomobil olan Suzuki Liana, tatminkar donanım seviyesi ile kullanılabilir bir kompakt sedan otomobil.

TOYOTA COROLLA

1.4 ve 1.6 litrelik iki adet benzinli motor seçeneği sulunan Toyota Corolla sedan, eski nesil Corolla sedan’lara göre büyüyen boyutları sayesinde, ailelere daha çok hitap eder hale geldi. Daha geniş iç hacim ve bagaj hacmi sunan Toyota Corolla sedan, hacimlerine oranla performanslı ve ekonomik motorları, tatminkar güvenlik ve konfor donanımı ve fiyat avantajı ile, kompakt sedan segmentinin en çok satan otomobillerinden bir tanesi.

VOLKSWAGEN BORA

Kalitesi ve donanımıyla sınıfının en iddialı otomobillerinden biri olan Volkswagen Bora da, Golf’ün ardından kısa zamanda yenilenmesi beklenen modellerden biri. 1.6 litre benzinli ve 2 adet 1.9 litre turbodizel motor seçeneklerine sahip olan Volkswagen Bora, üç farklı donanım seviyesi ile satılıyor. Her seviye için güvenlik ve konfor üst düzeyde demek mümkün. Volkswagen Bora’nın dezavantajı, yüksek fiyatı.

ALFA ROMEO 147

Performanslı otomobilleri ile ünlü Alfa Romeo’nun, yılın otomobili ödüllü modeli 147, duygulara hitap eden farklı, çekici ve sportif tasarımı ile dikkat çekiyor. İşçilik ve malzeme kalitesindeki artış, eski Alfa Romeo’larda görülen problemleri yok ederken, 120, 150 ve 250 beygir gücündeki motor seçenekleri, performans tutkunlarına hitap ediyor. Alfa Romeo 147’nin 3 ve 5 kapılı karoserleri arasında seçim yapmak mümkün.

RENAULT MEGANE

Gün ışığına ilk çıktığında radikal dizaynı ile adeta olay yaratan Renault Megane, bu tasarımıyla bazen çok eleştirildi, bazen de övüldü. İleri teknoloji ürünü Renault Megane, radikal arka tasarımı ve küçük sayılabilecek iç mekanına rağmen, başarılı yol tutuş ve konfor özellikleri ve performanslı motorlarıyla puan topladı. Renault Megane’nın üç benzinli ve bir turbo-dizel motor seçeneği bulunuyor.

AUDI A3

Yenilenen Audi A3, yine sınıfının liderliğine oynuyor. Kalite ve prestij açısından, üst sınıf otomobiller seviyesinde olan Audi A3, kompakt ölçülerde de konforun ve performansın yaşanabileceğinin en iyi kanıtı. Eski Audi A3’e oranla özellikle tasarım anlamında çok daha başarılı bulunan Audi A3’ün tek handikapı, yüksek fiyatlı olması. Audi A3’ün, iki benzinli ve bir dizel motor seçeneği bulunuyor.

ROVER 25

Segmentteki tek İngiliz otomobili olan Rover 25, ağırbaşlı ve kendinden emin görüntüsüyle, diğer otomobillerden farklı bir görüntü sergiliyor. 1.4 ve 1.6 litrelik benzinli motor seçenekleri bulunan Rover 25, eski 200 serisinin makyajlanmış versiyonu. Konfora yönelik donanımıyla tatminkar bir otomobil olan Rover 25, bu sınıfın prestij sahibi otomobillerinden bir tanesi.

CITROEN XSARA

Önümüzdeki yıl yerini yeni Citroen C4’e bırakacak olan Citroen Xsara, geçtiğimiz yıllarda kapsamlı bir makyajdan geçirildi. 3 ve 5 kapılı karoserlerden, 3 kapılısı 2 litre benzinli motora sahipken, 5 kapılı karoserlerde 1.4 litre dizel ve 1.6 litre benzinli motor alternatifleri bulunuyor. Sade tasarımı ve başarılı yol tutuş özellikleriyle bilinen Citroen Xsara, bu özellikleriyle tipik bir Fransız otomobili.

HONDA CIVIC

Segmentteki Japon otomobillerinden biri olan yeni Honda Civic, 3 ve 5 kapılı karoser alternatiflerine sahip. 1.6 ve 2 litrelik benzinli motor seçenekleriyle, yüksek performans sergileyen Honda Civic, Type-R modeli ile performans tutkunlarına da hitap eden bir otomobil. Honda Civic’in konfora yönelik donanımı da tatminkar.

NISSAN ALMERA

Makyajlanan yeni Nissan Almera, eskiye oranla daha alımlı dizaynıyla fark ediliyor. Sadece 1.5 litrelik benzinli bir motor ve manuel vites alternatifi bulunan Nissan Almera, bu yönüyle çok seçenek sunamıyor. Nissan Almera’nın en önemli avantajları, ortalamanın altındaki fiyatı, sunduğu tatminkar işçilik ve aksesuvar donanımı ve Nissan’ın geleneksel sağlamlığı.

ROVER STREEWİSE

Rover’ın 25 serisinden türetilen bir şehir içi SAV (Sport Activity Vehicle) olan Streetwise, Rover’ın yeni modelleri içerisinde en çok güvendiklerinden biri. Rover 25 karoserine sahip olan ve 3 ve 5 kapılı seçenekleri bulunan Streetwise, off-road görüntüsüne sahip karoser aksusevarları ve yerden daha yüksek yapısıyla, hem farklı bir görünüme sahip, hem de hafif off-road şartlarına uygun bir araç.

FIAT STILO

Yeni nesil İtalyan otomobillerinden biri olan Fiat Stilo, geçtiğimiz günlerde hafif bir makyaj geçirdi. Görünümünde küçük değişiklikler yapılan Fiat Stilo’nun güvenlik ve konfora yönelik donanımı da geliştirildi. Farklı tasarımıyla rakiplerinden ayrılan Fiat Stilo’da 3 ve 5 kapılı hatchback karoserlerin yanısıra, station wagon versiyon da bulunuyor. Tek motor seçeneği olan 1.6 litrelik benzinli motor, 103 beygir gücünde.

KIA CERATO

Kia’nın genişleyen ürün gamındaki en önemli modellerden biri, kompakt segmentteki Cerato modeli. Modern bir tasarıma, tatminkar bir konfor ve güvenlik donanımına sahip olan Kia Cerato, rakiplerine göre daha düşük fiyatıyla, nispeten ekonomik bir alternatif oluşturuyor. Kia Cerato, 1.6 litrelik bir motora ve otomatik ve manuel vites seçeneklerine sahip.

OPEL ASTRA

İlk olarak 1992 yılında yollara çıkan Opel Astra, üçüncü nesli ile yollarda. Eski Astra’ya göre çok daha şık ve karakter sahibi bir tasarıma kavuşan Opel Astra, sunduğu teknik özellikler, konfor ve güvenlik donanımı ve barındırdığı teknoloji anlamında da selefinden çok ileride olduğunu ispatlıyor. Astra, önümüzdeki dönemde sedan, station wagon ve cabrio gibi farklı karoser seçeneklerine de kavuşacak.

SEAT LEON

Seat Toledo’nun hatchback versiyonu olan Seat Leon, yuvarlak hatlara sahip farklı arka dizaynıyla kardeşi Toledo’dan ayrılıyor. Tıpkı Toledo gibi Stella ve Signo olmak üzere iki farklı donanım seviyesine ve ikisi benzinli, biri turbo-dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle kullanıcılara geniş kombinasyon alternatifleri sunan Seat Leon, ayrıca performanslı motorlara sahip Cupra serisi ile de dikkat çekiyor.

FORD ford focus

1999 yılında başladığı kariyerinin son yılını yaşayan ilk nesil Ford Focus, yerini ikinci nesle bırakmaya hazırlanıyor. Yılın otomobili ödülünü kazanması, bağımsız arka süspansiyonunun sağladığı üstün yol tutuş özelliği ve sorun çıkartmayan mekanik aksamı ile tanınan Ford Focus, 1.4 ve 1.6 litrelik benzinli ve 1.8 litrelik turbo-dizel motor seçenekleri sunuyor. Hatchback olarak 3 ve 5 kapılı karoser alternatifleri bulunan Ford Focus’un station wagon modeli de mevcut.

MAZDA 3

Türk tasarımcı Hasip Girgin’in tasarladığı Mazda 3, Mazda’nın geçirdiği değişimin ilk örneklerinden biri. Türkiye’ye sadece 5 kapılı karoser ve 1.6 litrelik benzinli motor ile ithal edilen Mazda 3, tasarımında yer verilen farklı ve sportif öğelerle dikkat çekiyor. Mazda 3’ün iç mekanında da bu sportif havanın izlerini görmek mümkün. Mazda 3, bu segmente göre ortalama bir fiyatla sunuluyor.

PEUGEOT 307

Peugeot’nun kompakt segmentteki temsilcisi 307, daha önceki Peugeot modellerinden çok daha farklı tasarımıyla dikkat çekmişti. Selefi 306’ye göre daha yüksek, daha geniş ve daha değişik bir tasarıma sahip olan Peugeot 307, 3 ve 5 kapılı karoserlerin yanısıra, station wagon ve coupe/cabrio alternatiflerine de sahip. Üçü benzinli ve ikisi dizel olmak üzere 5 farklı motor seçeneği ile, bu segmentte en çok motor seçeneği Peugeot 307’de bulunuyor.

TOYOTA COROLLA

Dünya’nın en çok satan otomobilerinden biri olan Toyota Corolla’nın hatchback modelleri, üç farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Hepsi benzinli olan motorlardan 1.4 ve 1.6 litre hacminde olanlar, tatminkar performansı ekonomi ile birleştirirlerken, 1.8 litre hacmindeki 192 beygirlik motor, sportif karakteriyle T-Sport versiyonuna hayat veriyor. Toyota Corolla, dayanıklılığı ile de bu segmentte ön plana çıkan otomobillerden biri.

VOLKSWAGEN GOLF

Beşinci nesli temsil eden ve ‘efsane’ olarak adlandırılan yeni Volkswagen Golf, büyük bir mirası devraldı. Daha önceki nesillerle, bu sınıfta daima en çok satan otomobil olmayı başarmış olan Volkswagen, yeni Golf’ten de aynı şeyi bekliyor. Türkiye’de şu an sadece iki farklı 1.6 litrelik benzinli motor alternatifiyle satılan Volkswagen Golf’ün 3 ve 5 kapılı karoser seçenekleri ve iki farklı donanım paketi bulunuyor.

hurriyetim.com.tr/otobil adresinden oy kullanabilirsiniz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!