Organik ünlüler

Güncelleme Tarihi:

Organik ünlüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 00:00

Hava kirliliği, ozon tabakasının incelmesi, kimyasal atıklar... Bir de geçen ayki yanardağ patlaması var tabii! Hepimiz çevreye karşı duyarlıyız ama kaçımız harekete geçiyoruz? Neyse ki “yeşil” akımı ünlüler dünyasına sirayet etti. Popüler kültür üzerinde büyük etkileri olan isimler, çevreci kampanyalara destek olmakla kalmıyor bireysel olarak da duyarlı tavırlarıyla dikkat çekiyor. İşte yeşil hareketin öncüleri...

Haberin Devamı

Şevval Sam, Greenpeace’in nükleer kampanyasına destek veren isimlerden... Greenpeace’e destek için çekilen bir videoda rol alan sanatçı, kendi yaşamında da çöplerini ayırarak çevreye ne kadar duyarlı olduğunu kanıtlıyor.  

Göksel, “İhtiyacımız olan enerjiyi elde etmek için ne doğayı yok etmeye ne de radyasyonu hayatımıza sokmaya ihtiyacımız var” diyerek Greenpeace’e destek konseri verdi. 

Aydilge, önce “Dünyanın Kalbi Durmasın” adlı bir parça yaptı. Ardından da Greenpeace ile beraber nükleer enerjinin zararlarına karşı insanları uyarmak amacıyla bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Bennu Gerede, radyoaktivist olarak Greenpeace’in nükleer kampanyasına destek veren isimlerden biri.

Demi Moore ve Ashton Kutcher, organik çiftlikler için çalışıyor! Moore ve Kutcher çifti, Guatemala’da organik çiftliklerde çalışan çiftçilere yardım amacıyla ev yaptırıyor. Hatta kendileri de teneke çatıların ve hafif blokların kullanıldığı bu evlerin yapımında çalıştılar.

Haberin Devamı

Meryl Streep ve Pierce Brosnan, dünyanın ilk hidrojen arabası olarak bilinen BMW H7 kullanıyor. New York’taki müzikal film “Mamma Mia”nın galasına arka arkaya gelen Brosnan ve Streep, BMW H7’nin kapılarından kırmızı halıya adımlarını attılar.

Leonardo DiCaprio, “The Eleventh Hour” adlı filminin galasına 300 bin dolarlık bir Jaeger-LeCoultre saatle geldi. Bu saatlerden elde edilecek gelirin tamamı çevre organizasyonlarını destekleyen Leonardo DiCaprio Fonu’na gidiyor.

Julia Roberts, alışverişe plastik torbalar yerine çevre dostu poşetlerle çıkıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!