Onno yaÅŸasaydı elektronik müzik yapardı

Güncelleme Tarihi:

Onno yaşasaydı elektronik müzik yapardı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 00:00

Harun Kolçak, son yıllarda yaşadığı değişimiyle ilgili Kelebek'e konuştu "Ben varoluşu araştıran bir insanım.İki yıldır da özellikle Quantum fiziğiyle ilgiliyim" dedi.

Haberin Devamı

Harun Kolçak, "Elektronik altyapılı bir single yaptınız, bu değişikliğin sebeb

i
Onno yaşasaydı elektronik müzik yapardı
nedir" sorusuna, "Ben varoluşu araştıran bir insanım. İki yıldır da özellikle Quantum fiziğiyle ilgiliyim. Quantum fiziğine geçiş yaptığınız zaman algılarınız çok farklı çalışmaya başlıyor. Mistisizmden uzaklaşıp evrenin teknolojisinin içine daha derinlemesine giriyorsunuz. Daha somut ve reel gerçeklikle ilgileniyorsunuz" yanıtını verdi.

"Aşk Beni Hep Değiştirecek" single’ı ile müzik listelerine yeniden giren Harun Kolçak, elektronik müziğe geçiş sürecini "Onno Tunç yaşasaydı o da elektronik müzik yapardı" diyerek özetledi.

Haberin Devamı

Harun Kolçak imajından biraz daha etnik bir albüm beklerken tam tersi elektronik alt yapılı bir single’la karşılaştık, bu değişikliğin sebebi nedir?

- Ben varoluşu araştıran bir insanım. Niye varız, dünya evren gibi konuları hep araştırıyorum. İki yıldır da özellikle Kuantum fiziğiyle çok ilgiliyim. Kuantum fiziğine geçiş yaptığınız zaman algılarınız çok farklı çalışmaya başlıyor. Mistisizmden uzaklaşıp evrenin teknolojisinin içine daha derinlemesine giriyorsunuz. Daha somut ve reel gerçeklikle ilgileniyorsunuz.

Elektronik müziğe geçişiniz nasıl oldu?

- Elektronik müzik kendiliğinden benim hayatıma girmeye başladı. Zamanında "Ne kadar ruhsuz, aman nedir bu? Ben rock’tan başka dinlemem" derken baktım evrenin yapısında da var elektrik. Yıldırımlar, şimşekler birbirine dokunduğu zaman ortaya çıkan hep elektrik. Eğer bir müzikte ruh yoksa o müziği yapan kişiler ruh koyamamışlardır içine. Nedeni elektronik müzik değil, akustik gitarla da bir müziğe ruh konulamayabilir.  Elektronik müzik, illa metronomu çok yüksek, insanların kulüplerde zıp zıp oynadığı müzik demek değil. Daha sakin de yapabilirsiniz bu müziği. Myspace’den ve benzer yerlerden bu tarz müzikleri elde ettikçe elektronik müzik hayatıma girmeye başladı. Hatta bir kulübe gittiğimde bile dinlediğim müziği daha farklı algılamaya başladım. En sonunda kendimi sıfırlamaya, yenilemeye karar verdim.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea0bb8f018fbb8f866d14c
Peki, elektronik müzikte ritimler sürekli kendini tekrar ediyormuş gibi gelmiyor mu size?

- Hayır, aksine zikir gibi geliyor. Hiçbir şey kendini tekrar etmez. Bu durum evrenin yapısına aykırı.

"Sıfırlamaya karar verdim" dediniz ya sizin için Harun Kolçak yeni sürümü diyebilir miyiz?

- Evet Harun Kolçak 2008 sürümü. Bu çok zor bir karardı ama bunu yapmak zorunda hissettim.

Ne oldu da böyle bir zorundalık hissettiniz?

- Profesyonel anlamda müzikte tıkandığım noktayı anladım. Bizler hálá Onno’nun (Tunç) dünyadan ayrılmadan önce bıraktığı sound’u yürütmeye çalışıyoruz. Onno çok avangart bir adamdı bizden çok ilerideydi. Onu çok iyi tanıyorum ve bugün yaşasaydı şu anda elektronik müzik yapıyor olurdu.

Haberin Devamı

Bu kararın ardından yaptığınız ilk şey neydi?

- İlk olarak aklıma yıllar önce beraber çalıştığım, beni çok iyi anlayan, tanıyan menajer Özgür Aras geldi. Onunla bir akşam görüştük ve kararımı açıkladım. Ne yapmak istediğimi sordu, ben de "Uzun zamandır evime alıp, keyifle dinlediğim tek albüm, Hande’nin (Yener) albümü. Buna benzer bir çalışma yapmak istiyorum" dedim.

Hande Yener gibi müzik yapmak istediniz yani...

- Hande gibi müzik yapacağım derken birebir onun gibi değil tabii ama o aralıkta bir çalışma olmasını istedim. Sonuçta

Onno yaşasaydı elektronik müzik yapardı
ben Hande’yi çok takdir ediyorum çünkü kendi yolunda, kendi ışığıyla yürüyor ve kendiyle savaşıyor. Bu çok güzel bir şey.

Haberin Devamı

Albüm ne zaman çıkacak?

- Belirli bir tarih konuÅŸmadık. Single’la ilgili ise bir ilke imza atıp Powerclub’ta internetten satışa sunduk.Â

Yıllardır bir albüm yapmadınız ve hazırladığınız single’da Hande Yener şarkısıyla çıkış yaptınız? Kendi besteleriniz yok mu?

- Bu şekilde olması daha iyiydi. Dikkat ederseniz bu single yine Harun Kolçak’ın süzgecinden geçerek ortaya çıktı. Tam Hande Yener şarkısı gibi değil. Farklı bir sound ortaya çıkarmaya çalıştım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!