Önce Altın Koza’da sonra Varşova’da

Güncelleme Tarihi:

Önce Altın Koza’da sonra Varşova’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 22:38

Yönetmenliğini ve senaristliğini Filiz Alpgezmen’in üstlendiği, başrollerinde Sezin Akbaşoğulları ve Caner Cindorum’un yer aldığı ‘Yabancı’nın ilk gösterimi dün Altın Koza Film Festivali’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Film, ekim ayında Varşova Film Festivali’nde yarışacak. Dünya prömiyeriniyse 28’inci Varşova Film Festivali’nde gerçekleştirecek. Yabancı, 12-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivale Türkiye’den kabul edilen tek film oldu. Filmde Serkan Keskin, Selen Uçer, Xavier Clion, Enginay Gültekin ve Güzide Balcı gibi oyuncular da yer alıyor.
Yapımcılığını Eylem Akın ve Ali Alpgezmen’in yaptığı, Paris’ten İstanbul’a babasını gömmeye gelen genç bir kadının hikâyesinin anlatıldığı filmde, Sezin Akbaşoğulları’nın Fransız kültürü ve dili üzerine birlikte çalıştığı Ülkü Duru da sürpriz bir rolde görev alıyor.

Kayıp çocukluk

‘Yabancı,’ Özgür ve Ferhat karakterleri üzerinden Türkiye’ye, İstanbul’a ve cesaretiyle koca bir ülkeyi sarsan neslin doğarken yabancılığa mahkûm edilmiş kayıp çocuklarına farklı bir bakış sunuyor. 21 Aralık’ta vizyona girmesi planlanan ‘Yabancı’nın çekimleri geçtiğimiz yaz aylarında İstanbul ve Fransa’da gerçekleştirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!