Okur yorumları

Güncelleme Tarihi:

Okur yorumları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 21:10

Diyanet’in tartışılan kararı

Örtünme kararı namaz dışına çıktı

Diyanet’in ’kadının başı açık namaz kılamayacağı’ kararına şerh koyan Din İşleri Yüksek Kurulu’nun tek kadın üyesi Prof. Dr. Mualla Selçuk, "Kararda ’namazda ve namaz dışında örtünmesi gereken yerler’ deniyor. Buradan kadının namaz dışında da örtünmesi gerektiği sonucu doğuyor" dedi.

Sayın hocamı aydın fikirlerinden ve cesaretinden ötürü kutluyorum. Türkiye’nin sizin gibi yürekli kadınlara ihtiyacı var. Ne yazık ki ülkemizde bugün aydınlar, korku ve tehditle sindirilmiş; din tacirleri hortlamıştır. Halkımızın dinimiz konusunda da doğru şekilde bilgilendirilmesi şarttır.

Ayşe Türkmen

İslamiyet çocuk oyuncağı değildir. İlla ki bayanlar başı kapalı namaz kılmak mecburiyetindedir. Çünkü Allah’ın huzuruna çıkıyorsunuz. İslamiyeti yap-boz tahtasına çevirdiler. n Tayfun Kara

Hadi Kuran’ı okumayan, bilmeyen ve sadece kulaktan bilgileri olan biri bunu söylese neyse. Siz ki İslam dini hakkında profesör olmuşsunuz, lütfen şu soruma cevap veriniz; acaba özel hayatın olduğu yere Allah, melekler giremiyor mu?

Ahmet Subaşı

Sayın Mualla Selçuk’un sadece kendi düşüncelerine dayanan kararını uygun bulmuyorum. Çünkü din, düşüncenize göre yaşanmaz. Dinin temel kaynakları neyi emrediyorsa doğru odur.

Ramazan Özel

Şoför ve muavin insanlara saldırdı

Halk otobüsünde dehşet yolculuğu

Dokuz Dışişleri Bakanlığı personelinin ölümüyle sonuçlanan kazaya sebep olan Ankara’daki halk otobüsleri, bu kez de bir otobüs dolusu insana saldırıp kaçırmakla suçlanıyor.

Halk otobüslerinin daha iyi denetlenmesi gerekiyor. İstedikleri durakta durup istemediklerinde durmuyorlar. Boş olunca çok yavaş, dolu olunca çok hızlı gidiyorlar. Mafya gibi hareket ediyorlar.

Erdal Keser

Dağ başında yaşıyoruz sanki, bu ne cesaret bu ne cüret? Peki bu şoför ve muavine ne gibi ceza verilecek? Tesadüfen yaşıyoruz.

Turan Özcan

Halk otobüslerinin artık kaldırılması gerekir. Özellikle Eryaman’ın bunlardan kurtarılıp, normal belediye otobüslerinin hizmete girmesi sağlanmalıdır. Bunu yapmayanlar seçimlerde hesabını verecekler. n Ali Yılmaz

Bravo, memleketin geldiği hale bak. Olur olmaz tipleri hiçbir denetim olmadan şoför yaparsan olacağı budur. Ekonomi devriminden önce zihniyet devrimi gerek bize, zihniyet.

Erkan Çömlekçi

Sadece halk otobüslerinde sorun yok. Halkla iç içe iş yapan herkes aslında psikologlar tarafından denetlenmeli. n Şenol Uğurlu

Para isteyen üç kişiden birini öldürdü

Polis: "Boğazıma bıçak dayayan gaspçıyı vurdum"

Sivil polis memuru, boğazına bıçak dayayarak para ve cep telefonunu gasp etmeye çalıştığını söylediği 3 kişiden birini öldürdü. "Oğlum gaspçı değildi" diyen baba, serbest bırakılan polisten şikáyetçi oldu.

Tecavüz edilenleri, trenlerden atılanları, yollarda sürüklenenleri ve suçluların da serbest kaldığını gördükçe; polise yanlış ama "Eline, silahına sağlık" demekten başka çare kalmıyor. Sayın kanun yapıcılar; lütfen hırsızlık, gasp ve benzeri suçların cezalarını artırma ve ağırlaştırma yolunda değiştirin.

Mustafa Kadıoğlu

Güzel memleketimiz kapkaççı yüzünden yaşanmaz oldu. Artık utanır olduk Avrupa’da.

Abdullah Yılmaz

Eğer vurduğun kişi gerçekten gaspçı ise, eline sağlık çok iyi yapmışsın. Başarılarının devamını dilerim. Meclisin yaptığı kanunlar yüzünden sokağa çıkamaz olduk. Evime, salonuma kadar giren hırsızı nasıl vuramam ya? Bu nasıl hukuktur, nasıl bir adalettir?

İbrahim Sert

Gasp yapan, hırsızlık yapan kişileri vuranların ceza alması çok saçma. Kanunlar zaten tamamen hırsızın ve arsızın tarafında.

Selçuk Karaaslan
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!