Okur Yorumları

Güncelleme Tarihi:

Okur Yorumları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 00:00

Atatürk kendini Türk doktorlara emanet etmişti

"İthal doktor izni Dubai Şeyhi için"demokratik olmaz"

Dubaili Şeyh El Maktum’un Türkiye’ye yapacağı 1 milyar dolarlık sağlık yatırımı için yabancı doktor sorununun çözülmesini istediği ve Başbakan Erdoğan’ın da bu konuda kendisine söz verdiği ileri sürüldü. Erdoğan’ın kadir bilmez tüccar gibi davrandığını söyleyen Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Dr. Metin Bakkalcı, "O makamı boşaltmalıdır" dedi.

Ben bir hekim olarak yurt dışından hekim getirilmesine çok da soğuk bakmıyorum. Hele ki Türk hekimlerinin ne kadar iyi olduğunu bilirken. Ama bu hekimler batıdan değil de doğudan ithal edilmeye çalışılınca bunu anlamıyorum. Sahi bu konu nereden çıktı şimdi, hekim açığımız mı varmış, halk bunun için sokaklara mı dökülmüş? İhtiyaçtan nasıl haberdar olunmuş? Sağlık hizmetlerini de ithal edeceksek yazık. Atatürk’ün kemiklerini sızlatıyorsunuz yazık. Elif Kırık

İster akademisyen ister klinisyen olsun, bunca yıl bozuk sağlık politikalarının yükünü omuzlarında taşıyan, buna rağmen dünya standartlarında hizmet vermeyi başaran Türkiye Cumhuriyeti’nin doktorlarına bu saygısızca, hiçe sayar davranış layık görüldüyse, diyecek başka bir şey yok.

Dr. İnci Gökalan Kara

İthal doktoru savunan zavallılar, ne iş yaptığınızı bilmem ama Hindistan’da yazılımcılar 500 ABD Doları’na 10 saat çalışıyorlar, getirelim. Çin’de işçilik 30 dolar, getirelim. Kırgızistan’dan veteriner getirelim, 100 dolar. Bu kadar Türkü ne yapacağız? Sevgi Can

Atatürk kendini Türk hekimlerine emanet etmişti. Erdoğan’dan da ancak şeyh hekimlerini tercih etmesi beklenir.

Hasan Ay


Ambargoya onay yok

"Filistin’e ekonomik terbiye demokratik olmaz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’de Hamas’ın işbaşına gelmesine misilleme olarak ekonomik yaptırım uygulama kararını eleştirerek, "Filistin halkını ekonomik bir yöntemle terbiye edecek olursa, bunun adı demokrasi olamaz. Bu, Filistin halkına saygısızlık olur" dedi.

Hükümetler bazı şeyleri inkar etse de kamuoyu gerçekleri biliyor. Yani Hamas Müslüman bir örgüt, tabii ki bize görüşmeye gelmeleri normal. Bizden Avrupa’nın tansiyonunu ölçmesi çok doğal. İsrail ve Filistin arasında mutlaka bir uzlaşı kaçınılmaz, yoksa Ortadoğu’daki tedirginlik bitmez. Gökhan Filiz

Filistin’e ekonomik terbiye demokratik olmazmış. Ya yıllarca kendi ülkesinde yapılan gıda ambargosuna ne diyecek sayın Başbakan? Yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da karne ile gıda alabilen vatandaşımızın hakkını kimden sormalıyız? Yüreğimiz tabii ki Filistin halkıyla beraberdir, ama önce kendi vatandaşımızın insanca yaşamasını sağlayalım. Yakup Sönmez

Sayın Başbakan çok yanlış yapıyor. Madem Hamas konusunda izlediği siyasetin doğruluğundan bu kadar emin ve kimseden korkusu yok, o halde neden Hamas liderinden köşe bucak kaçtı? Neden davetin kim tarafından yapıldığı konusunda kafalar karıştırıldı? Ya bir işi yapmayın ya da siyasetinizin arkasında mertçe durun. Mehmet Ak

Bu çeteyle konu kapanacak mı

"Derin devlet çetesini yakan saunacı kadın"

Sekiz aylık bir operasyonla ortaya çıkarılan ve aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır’ın da bulunduğu çeteyi, saunacı Zeliha Tüfekçi’nin şikayeti ortaya çıkardı. Çökertilen çetenin mensupları, kendilerini "derin devlet elemanı" ve MİT görevlisi olarak tanıtıp şantajla para sızdırıyordu.

Hamama bile gitmekten endişe duyan bir toplum olma yolunda ilerleyişimiz hızla sürüyor. İdolleri arasında Polat Alemdar’ların, Çakır’ların olduğu toplumumuz adına pek garip bir durum olmasa gerek.

Murat Solmaz

Bu tür dizileri durmadan televizyon ekranlarında gösterirseniz, daha küçük yaştaki çocuklar da Polat Alemdar’a özenir. Sonunda MİT, polis, gizli ajan diye sahte kimliklerle ortaya çıkıp işadamlarından haraç toplarlar. Her geçen gün biraz daha kötüye gidiyoruz.

Haydar Coşmuş

Artık kime güveneceğimizi bilmiyoruz. Bu ülkenin sanatçısı, avukatı, polisi böyle yaparsa, sokakta kapkaç neden artmasın?

Ebru Taşçı

Peki sizce bu kadarıyla yetinecek midir bu millet? Kim bilir daha ne kadar derin devlet adı altında çetelerle karşılaşacağız? Tam bir Kurtlar Vadisi olduk. Allah sonumuzu hayreylesin.

İskender Ayaş

Bu işin de suyu çıktı. Ama bu biraz derinden oldu.

Uğur Orhan
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!