Okulda işler kötü giderse...

Güncelleme Tarihi:

Okulda işler kötü giderse...
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çocuklar, okula başlasalar diye sabırsızlanırız. Öğrencilik dönemi başlayınca, pek çok sorunun ortadan kalkacağına inanırız. Fakat öğrencilik dönemi de sorunlarını beraberinde getirir. Bu kez de, keşke çocuğum bu kadar çabuk büyümeseydi. Evde onun her şeyiyle ilgileniyordum. Bir sorun çıkmıyordu diye içimizden geçiririz.

Bazı çocuklar, eve gelir gelmez okulda neler yaptıklarını anlatmaya başlarlar. Bazıları ise, okulda olup bitenlerden hiç sözetmek istemez. Adeta kapalı bir kutu gibi davranır. Okulda işlerin iyi gitmediğini çocuğun davranışlarına bakarak tahmin edebilirsiniz.

Eğer çocuğunuz okulda sorunlar yaşıyorsa, durumu ayrıntılarıyla öğrenmeden harekete geçmeyin. Çocuğun arkadaşlarıyla ve öğretmeniyle görüşün. Eğer evinizde bir sorun varsa, bunu öğretmene açıklamayı ihmal etmeyin. Öğretmen, çocuğun içinde bulunduğu ruhsal durumu dikkate alıp ona göre davranacaktır.

Çocuğunuz, bazı arkadaşlarından şikayet ediyorsa, bu çocukları tanımaya çalışın. Onların kötü davranışlarının nedenlerini öğrenin ve onları uyarın.

Eğer çocuğunuz okulda olup bitenleri anlatmıyor, okuldan asık bir yüzle dönüyor ve sabahleyin okula gitmemek için bahaneler yaratıyorsa onu karşınıza alıp konuşmalısınız. Okulda bazı sorunlarla karşı karşıya olduğunu farkettiğinizi fakat meselenin iç yüzünü bilmediğiniz için bir öneride bulunamayacağınızı söyleyin. Büyük bir olasılıkla içini dökmeye başlayacaktır. Çocuğu nedensiz yere geçimsiz ve huysuz olmakla suçlamaya kalkışmayın. Arkadaşlarıyla iyi geçinmek zorunda olduğunu söylemeyin. Çocuğunuzun durumunu öğrenmeden hiçbir girişimde bulunmayın.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!