Oğlan çocuğu gibi büyüdüm

Güncelleme Tarihi:

Oğlan çocuğu gibi büyüdüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 06:00

“Disko Kralı” programındaki skeçleriyle fenomen haline gelen, özellikle Nahide Ekengil karakteriyle milyonların dikkatini çeken Nihal Yalçın, InStyle’a şaşırtıcı açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

NİHAL YALÇIN FOTOĞRAFLARI     

"Dört kız, bir erkek kardeştik. Evde babasının kızı değil, oğlu olarak görürlerdi beni. Yıllarca babamın oğlu olarak sevildim. Açıkçası lise yıllarımda keşfettim kız olduğumu!”

Babasının oğlu!            

Nihal Yalçın, Okan Bayülgen’in “Disko Kralı” programındaki skeçleriyle kısa sürede fenomen haline geldi. Özellikle yarattığı Nahide Ekengil karakteriyle milyonların dikkatini çekti, internette en çok tıklanan videolardan birine imza attı. Son olarak modellikte de varım diyerek InStyle dergisi için objektif karşısına geçen Yalçın, ilinç itiraflarda da bulundu.

Nihal Yalçın’a göre Nahide Ekengil, kendinde bilmediği birçok karakterden sadece biri. Kendinde olduğunu bildiği, ancak dışarı çıktığında bu kadar eğleneceğini düşünmediği bir karakter.

Okan Bayülgen’in “Pop şarkıcısı olsun, eskiden de türkü albümü olsun” sözleriyle ana hatları çizilen Nahide karakteri, bir gecede ortaya çıkmış, ama asıl programın konuklarından Aslı Kökçe’nin bu karakteri gerçek sanmasıyla şekillenmiş.

Nahide’nin fenomen olmasıyla hiç ilgilenmediğini belirten Yalçın, şöyle diyor: “ınsanların bir şeye hep birlikte bu kadar ilgi göstermeleri, bu kadar beğenmeleri benim için incelenmesi gereken bir konu. Baktığımızda Nahide’yi bu kadar çok pohpohlayan, alkışlayan bir kesim mevcut. Oysa o karakterin çok ciddi bir eleştirisi var.”

KIZ OLDUĞUMU LİSE YILLARINDA KEŞFETTİM

Yalçın, dört kız ve bir erkek kardeş olarak büyüdükleri evde babasının kızı değil, oğlu olarak görüldüğünü söylerken gülüyor: “Beni yıllarca babamın oğlu olarak sevdiler, sonra bir gün teyzemin oğlu olduğunda bu duruma çok bozulduğumu hatırlıyorum. Ben lise yıllarımda keşfettim kız olduğumu!”

Konu gardırobuna gelince bir anda duraksıyor. Hani, “Yakınlarda işi bilen biri olsa da sözü o devralsa” der gibi...

Muhakkak haftada bir gardırobunu topladığını söyleyen güzel oyuncu, ne giyeceği belli olmasına rağmen, her defasında dolabının altını üstüne getirmekten muzdarip. Onu toparladığı zaman sanki hayatını da toparlamış gibi hissettiğini de gülümseyerek ekliyor.
Yalçın’a göre giyinmek, doğru yapıldığı sürece eğlenceli bir şey. Modanın insanları sınırladığını, yaratıcılıklarını körelttiğini söylemesi, onun modadan uzak bir hayat kurduğunu düşünmeniz için yeterli doneyi veriyor. Tüm renklerle arası çok iyi olanlardan da değil bu arada... Onun için siyahın yeri ayrı. Kırmızıyı da seviyor ancak onun iddialı bir renk olduğunu düşündüğü için ojede kullanmayı tercih ediyor.

“NİHAL, BİZİM EVDE YAŞA” DİYEN ÇOK OLDU

O karşısındaki insanda, hiç tanışmasalar bile çay, kahve içip, sohbet etme isteği uyandıran ender karakterlerden... Bunu söylediğinizde ise gülerek “Beni tanıyan herkes mutlaka bir kere ‘Nihal, bizim evde yaşasana’ demiştir” diyor.

Söz kadın-erkek ilişkilerine geldiğinde ise bakış açısını şekillendiren en büyük etkenin anne ve babasının sürdürdüğü güzel ilişki olduğunu anlatıyor: “Biz Alevi’yiz. Annem her şeyi çekip çeviren güçlü bir kadındır, tabii babam da bunun için gerçekten gönüllüdür. Annem, bizim babamla olan tüm ilişkimizi yalan söylememek üzerine kurdu, zor da olsa her şeyimizi babamla paylaşırdık.”

Güzel oyuncunun anne ve babasının ilişkisi hakkında konuşurken parlayan gözleri, kendi ilişkisinden detay vermeden söz ederken daha bir ışıldıyor. Dört senedir aynı sektörden olan sevgilisiyle huzur ve güvene dayalı bir ilişkisi olduğunu söylüyor. ılişkisinin kendi adına en önemli yanı, ne yaparsa yapsın konuşabileceği biriyle birlikte olması.

Sevgilisiyle bazen terapiye dönüşen sohbetleri olduğunu söyleyen güzel oyuncu, aşkın en azından kendisi için tutkulu bir duygu olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!