Nuri ancak fotoğraf ödülü alır

Güncelleme Tarihi:

Nuri ancak fotoğraf ödülü alır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 00:00

Yönetmenliğini yaptığı “Yol” filmi 1982’de Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan Şerif Gören, Cannes ödüllü bir diğer Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan hakkında ağır konuştu.

Haberin Devamı

Bir dönemin sakıncalı filmi 1981 yapımı “Yol”un 18 yıl sonra Türkiye’de vizyona girmesi büyük bir tartışma başlatmış, yönetmen Şerif Gören filmin kendisine değil senaryosunu yazan Yılmaz Güney’e ait olduğu iddialarına sinirlenmişti. “Uğrunda 60 yıl yargılanmayı göze alarak çektiğim ‘Yol’ benim filmim” diyen Şerif, o tartışmadan yıllar sonra yeni bir Cannes polemiğinin fitilini ateşledi. Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Gören, önceki gün gittiği Asmalımescit’te Cannes’da ödül kazanan Nuri Bilge Ceylan’la ilgili bir soruya yanıt verirken ağır konuştu. Yakup restoranda gazetecilerle sohbet eden Gören, “Ona bu hayatta bir tek ödül verilebilir, o da fotoğraf ödülü. Nuri başka bir ödül alamaz” dedi. Bu sözler, aynı masada oturduğu Halil Ergün, Sevda Ferdağ ve Okay Gönensin’i de şaşırttı.

Haberin Devamı

HÜLYA’YA DESTEK
Altın Portakal’da jüri başkanlığı yapacak olması başta Levent Kırca olmak üzere bazı oyuncuların tepkisini çeken Hülya Avşar’a Halil Ergün’den destek geldi. Ergün, “Hülya Avşar Altın Portakal için bir değerdir” yorumunu yaptı.           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!