NTV Yayınları kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

NTV Yayınları kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 17:52

Kısa sürede çok satanlar listesine giren veya medyada tartışılan bu kitapları bir süre göremeyeceksiniz raflarda.

Haberin Devamı

‘Erkek Acı Çeker Kadının Ruhu Duymaz, Solucanlara Piyano Çalan Adam, Cahillikler Kitabı, Sevişen Beyin’ veya ‘İstanbul Ansiklopedisi.’ Bunlar NTV Yayınları tarafından piyasaya kazandırılan ve haklı olarak büyük ilgi gören kitaplarından bazıları. Söz gelişi, İstanbul Ansiklopedisi, Reşat Ekrem Koçu’nun yarım kalan rüyasının yeniden sürdürülmesi anlamını taşıyordu bir bakıma. Klasik kitapların çizgi roman halinde yayımlanması da yine NTV Yayınları’nın yayın dünyasına açtığı yeni bir pencereydi.

Kısa sürede çok satanlar listesine giren veya medyada tartışılan bu kitapları bir süre göremeyeceksiniz raflarda. Çünkü, NTV Yayınları ani bir kararla kapatıldı. Gösterilen ama neredeyse hiç inandırıcı olmayan gerekçe ise zarardı.

NTV Bilim de yok

İşin bir başka ilginç tarafı, kapatma kararından NTV Bilim Dergisi’nin de payına düşeni alması. TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi ile birlikte popüler bilim alanında büyük bir boşluğu dolduran ve her sayısı alınıp arşivlenen 15 bin tirajlı NTV Bilim de artık okuyucusuyla buluşamayacak. Çünkü NTV Bilim de kapatıldı.

Haberin Devamı

Tek başına İstanbul Ansiklopedi’si yeter

Yayınevlerinin tarihinde yüzlerce, kimi zaman binlerce kitap vardır ama kimi yayınevleri çoğu kez birkaç kitapla hatırlanır. Sinan Yayınları’nın Sevin Seydi kapaklı iki ciltlik Tutunamayanlar’ı veya Tehlikeli Oyunlar’ı böyledir mesela. Aynı şeyi, NTV Yayınları’nın en önemli projelerinden birisi olan ‘İstanbul Ansiklopedisi’ için de söylemek mümkün. Nedim’in, ‘bir taşına bütün bir İran ülkesini feda ettiği’ İstanbul’u 350 maddede özetleyen bu ansiklopedi, Türkiye’nin entelektüel birikiminin de görünürlük kazanması anlamına geliyordu. Çünkü İstanbul üzerine düşünmüş, İstanbul için kaygılanmış, İstanbul’da yaşadığı için keyiflenmiş, erguvanların patlayışını görebilmek için Boğaz kıyılarını kendine mekân tutmuş hemen herkes vardı bu ansiklopedide.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!