Nişantaşı’nda yeni bir galeri Lineart

Güncelleme Tarihi:

Nişantaşı’nda yeni bir galeri Lineart
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 22:28

İstanbul, sezonun bitmesine yakın pek çok galeri kazanmaya başladı. Örneğin 16 Mayıs’ta Şekerbank, Nişantaşı’nda Açıkekran Galerisi’ni hizmete sunuyor. Henüz açılmadığından gezme fırsatım olmadı ama Nişantaşı’ndaki Gallery Lineart’ı heyecanla sizlerle paylaşıyorum.

Haberin Devamı

Nişantaşı, Abdi İpekçi Caddesi, Gülen Apartmanı’nda açılan Gallery Lineart, Eti Bisküvileri Grubu’nun varislerinden Pelin Sandallı’nın eseri. Kendisi, annesi Gülden Kanatlı Derbil’in aşıladığı sevgiyle çocuk yaştan beri plastik sanatlara meraklı. Dedesi Firuz Bey’in resimle uğraştığını da unutmamak gerek.
Üniversitenin son yıllarında koleksiyon yapmaya başladı. İlk aldığı eserler arasında Oktay Anılanmert ve Fevzi Karakoç’unkiler var. Ardından Mustafa Ata, Selma Gürbüz, Nejat Melih Devrim, Ömer Kaleşi, Yunus Tonkuş, Ergin İnan, Resul Aytemür, Devrim Erbil, Eren Eyüboğlu gibi isimlerle devam etti. Bir yandan da profesyonel olarak bankacılık ve pazarlama sektörlerinde çalıştı. Ama aklı hep sanat camiasındaydı.
Sonunda annesinin de desteğiyle bir sanat galerisi açmaya karar verdi. Amacı hem daha çok sanatın içinde olabilmek hem de sanatçılara destek vermekti. Galeri için, ilk İstanbul galerilerinin açıldığı Maçka’yı kendine mesken eyledi. 130 metrekarelik alanı ilk sergi ‘Merkezde’yle doldurdu.
30 YILLIK SERÜVEN
‘Merkezde’ sergisinde 11 çağdaş Türk ressam ve heykeltıraşın eserlerini görüyoruz. İçlerinde kimler yok ki; Özdemir Altan, Devrim Erbil, Ergin İnan, Adem Genç, Mustafa Ata, Fevzi Karakoç, Yusuf Taktak, Zahit Büyükişleyen, Yunus Tonkuş, Oktay Anılanmert ve Bedri Baykam...
Pelin Sandallı, neden bu isimleri tercih ettiğini şöyle anlatıyor: “Şu an eserleri sergilenmekte olan sanatçılar benim koleksiyonumda da var. Ama sergideki işleriyle değil. Serginin isminden de anlaşılacağı üzere bu sanatçılar Türkiye’de yapılmış tüm sanat tarihi çalışmalarında yer almış bir zincirin en değerli halkalarıdır. En büyük ilgi alanım Türk sanatının son 30 yıllık serüveninde 70’li yıllardan itibaren sanat görüşlerini oluşturmuş ve Türk sanat camiasına kendilerini kabul ettirmiş isimlerdir.”
Yeni sanat merkezi Gallery Lineart’ı bir an önce ziyaret etmekte fayda var. Zira, sergi 10 Haziran’da sona erecek.
Adres: Abdi İpekçi Caddesi, Gülen Apt. No: 24, Daire 4 Nişantaşı. Tel: 0212 347 47 29.

Haberin Devamı

İNDİRİMLİ BİLETLERİ KAÇIRMAYIN

Haberin Devamı

7 Haziran Ajda Pekkan, 8 Haziran ABBA, 10 Haziran Bülent Ortaçgil ya da 15 Haziran Kenan Doğulu’yu canlı canlı dinlemek istiyorsanız yüzde 10 indirim fırsatını kaçırmayın. ‘TNT Yaz Konserleri 2011’ kapsamında sahne alacak bu ünlü isimlerin bilet fiyatları 16 Mayıs saat 24.00’e kadar Biletix’te yüzde 10 indirimli.

İKİZLERİN DÜNYASINA YOLCULUK

Bunun Adı Findel, Karne Oyunu ve Konuşmak Yok! adlı romanlarıyla ülkemizde de çok sevilen Andrew Clements, 50’yi aşkın çocuk kitabı ve kazandığı çok sayıda ödülle dünyanın en çok okunan yazarlarından. Bu kez “Tek mi Çift Mi” kitabıyla kahramanları ikiz kardeşler Ray ve Jay. İkizlerin iç dünyasına çok renkli bir pencere açan roman, bireysellik, dürüstlük, arkadaşlık ve ailenin anlamı üzerine de düşündürüyor.

Haberin Devamı

BİNA YIĞINLARINDAN LABİRENTLER

Murat İrtem için kent, içinde yaşanılan bina yığınlarının oluşturduğu bir labirenttir. İçine girilmesi, çıkılması zor ama ‘masalsı’ bir mekandır. İrtem, bu mekanı kuşbakışı bir yaklaşımla bazen sıcak, çoğu zaman da mavi ağırlıklı soğuk renklerle ele alıyor. Ufuk çizgisini gökyüzünü ince bir bant haline gelecek denli daraltan bina yığınından oluşmuş bu kentsel görüntü ve daha fazlası 6 Haziran’a kadar Ütopya Sanat Galerisi’nde. Tel: 0216 414 11 87.

BORUSAN SEZONU MÜTHİŞ PARTİYLE KAPATIYOR

Borusan Müzik Evi, sezonu bugün büyük bir caz şöleniyle kapatıyor. 21.30’da başlayacak etkinlikte Ozan Musluoğlu Quartet’in yeni albümü ‘40th Day’in lansmanı gerçekleşecek ve Türk caz müziğinin ünlü isimleri bir araya gelecek. Musluoğlu’na trompette İmer Demirer, tenor saksafonda Engin Recepoğulları, piyanoda Uraz Kivaner ve davulda Ferit Odman eşlik edecek. Konsere, vokalist ve piyanist Ece Göksu, vokalist Elif Çağlar, vokalist Sibel Köse, piyanist Ayşe Tütüncü, besteci ve klarnet sanatçısı Oğuz Büyükberber ile besteci ve piyanist Selen Gülün gibi isimler de katılacak. Sakın kaçırmayın!

Haberin Devamı

HER GÜNE BİR ÖNERİ

Pazar Funda İyce Tuncel’in Yüz Düşüm adlı sergisi Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde.
Pazartesi VeTiyatro’nun sahnelediği Kuş Kafesi oyunu Barış Manço Kültür Merkezi’nde.
Salı Cenk Hakan Köksal’ın yönettiği Ayyar Hamza oyunu Bahçelievler Belediyesi’nde.
Çarşamba Ateş Gülcügil’in sergisi Schneidertempel Sanat Merkezi’nde.
Perşembe Haluk Bilginer’in başrolde olduğu 7(Şekspir) adlı eser Oyun Atölyesi’nde. Biletler 30-40 TL.
Cuma Flamenko yıldızlarından Rafael Amargo’nun Intimo adlı gösterisi İş Sanat’ta. Biletler 40-75 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!