Nikahta siyaset vardı!

Güncelleme Tarihi:

Nikahta siyaset vardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ünlü iş kadını Sema Ramazanoğlu, önceki gün eski İstanbul Valisi ve seçim dönemi İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş ile evlendi

SwissÔtel'in balo salonunda yapılan nikáh ve kokteyle siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Nikáhı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna kıydı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş çiftin nikáh şahitliğini yaptı.

Gelinlik Ahmet Eraslan tarafından 2,5 ayda dikilmiş. Malzeme Valentino ipek şantuğ kumaş ve el yapımı çiçekler. Sema hanım ile yakın arkadaş oldukları için gelinliği hediye olarak dikmiş Eraslan. Nedense gelinlik olmadığını iddia ediyordu. Acaba duvak olmadığı için mi?

Gelin ve damat salonun arkasından, tüm davetlilerin arasından yürüyerek geldiler. Başlarına gül yaprağı döküldü. Gelin hanım bir süre saçında gül yaprakları ile dolaştı...

Davetli hanımlar genel olarak kokteyl kıyafeti ile gelmişlerdi. Ezici çoğunluk siyah giyinmişti. Nesrin İlter, Melike Hasefe ve Sema Yurtoğlu gri, Semra Özal yeşil, Hatice Kefeli ise sapsarı bir kıyafetle geldi.

Gecenin pamuk prensesi gelinin yeğeni olan İpek Erden'di. Son Oscar Töreni sırasında Uma Thurman'ın giydiği beyaz kıyafetin pembesini giymişti. Kendisi Armani olarak bilse de esasen Chanel'in bir modeli. İstanbul'da diktirmiş.

Semra Özal yeşil parlak kumaştan iki parçalı bir kıyafegiymişti. Ayağı kırıldığından beri bastonla yürüyen Semra Hanım bütün takılarını takmıştı...

Erkekler çoğunluk siyah, arada laciverve kahverengi takım elbise giymişlerdi. Gecenin en favori erkek aksesuvarı rozetti. Sayabildiğim kadarıyla on beş Atatürk başı, yedi Türk Cumhuriyeti, beş Türk Silahlı Kuvvetler, üç Atatürk Kocatepe, bir Atatürk imzalı Atatürk Kocatepe,

bir Atatürk imzası, dör75.Yıl, iki Türk EmniyeTeşkilatı, bir tane de Kalp Vakfı rozeti vardı.

Açık büfede esote, pilav, garnili tavuk ve börek sunuldu. Mezeler bölümünde ise somon füme, tonbalıklı salata, yaprak sarma ve kısarmış sebzelerden oluşan enteresan bir salata vardı. Tatlı olarak da baklava, kazandibi, tavuk göğsü ve profiterol.

Kokteyl sırasında sohbeti fazla kaçıranlar nikáh salonunda ayakta kaldı. Bir hanım ‘‘Ankaralılar ayakta kaldı, İstanbullular ne kadar aceleciymiş'' şeklinde teşhis etti olayı. İstanbul EmniyeMüdürü Hasan Özdemir dayanamayıp Ankaralı hanımlara yer verdi.

Nikáhı kıyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali MüfiGürtuna ne yedi ne içti. Nikahı kıyıp gidemedi de. Uzun süre öyle boş boş oturdu.

Erkekler siyaset, kadınlar çay günlerinden söz ediyordu.

Kenan Evren ve Rauf Dentaş nikáh şahitliği yaptılar. Ama kim kimin şahidiydi bir türlü anlaşılamadı.

Pasta beş katlıydı. Çikolatalı olan pastanın üzerinde vazo, vazonun içinde de çiçek vardı.

Her şeyi duydum

Her davette olduğu gibi konuklar uzun uzun birbirleriyle sohbeettiler. Aşağıda okuyacağınız cümleler kulağıma gelenlerden seçildi. Hepsi gerçek konuşmalardır.

‘‘Barajdan geçemedi’... ‘‘Hem kolye hem iğne takmış, biri olmamalıydı’... ‘‘Ben gelinimi nasıl severim, kızım olmadığı için’ ... ‘‘DYP, ANAP bu işin üstüne fazla gitmez’ ... ‘‘Tabii hatırladım, Amerika'da tahsil görmüştü di mi kızınız? Peki halkla ilişkilerin nesini yapıyor?’ ... ‘‘Her yerin giyim kaideleri var dedi ve sertçe uyardı, o da salonu terketti’... ‘‘Sağlık ve huzur olmayınca hiçbir manası yok paranın’... ‘‘Başkan ne dedi?... Sekize kadar tatil etti’... ‘‘Ahmesınav için geldi Amerika'dan....E iyi oldu o zaman ertelenmesi, harıl harıl çalışırsın’ ... ‘‘Biz aşağıya, güneye inerken sizi de çağırırız’.. ‘‘Kadın mümkün değil açmaz, çünkü babası da aynı yolun yolcusu’... ‘‘Büyük diye giymiyordum, geçen sene aldım bunu, şimdi oluyor’... ‘‘Çay veriyorum dedi, ille gel dedi, şey de var dedi’... ‘‘Ondan da milletvekili olursa’... ‘‘Neyse sonra adam ölmüş ve Allah katına çıkmış. Allah görünce bizimkini bir kenara çekmiş: ‘‘Utanmıyor musun sen yeryüzünde şöyle böyle demeye’ demiş...’ ‘‘ANAP'a veren bir daha vermez’... ‘‘Ben tanırım Sema'yı çok çekti, ama bak Allah mükáfatını veriyor işte, mutlu olur inşallah’...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!