New York Moda Haftası’nda gelecek kışın provası yapıldı

Güncelleme Tarihi:

New York Moda Haftası’nda gelecek kışın  provası yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 01:00

New York Moda Haftası, ileri görüşlü moda tutkunlarına gelecek kışın trendlerina dair önemli ipuçları verdi. Yaz hayalleri kuruyor olsanız da, siz siz olun, bu ipuçlarını aklınızın bir köşesinde bulundurun!

Haberin Devamı

10-17 şubat arasında gerçekleşen New York Moda Haftası’nda, 2011-12 Sonbahar-Kış koleksiyonları beğeniye sunuldu. Birbirinden ünlü marka ve tasarımcının düzenlediği defileler sayesinde hareket kazanan şehir, ilginç şovlara da ev sahipliği yaptı.
Ve kara kışın olumsuz etkilerine rağmen modanın damgasını vurduğu New York’tan, gelecek kışın trendlerine dair ipuçları birbiri ardına geldi.

Gelin o ipuçlarına birlikte göz atalım...  

TASARIMCILAR YENİLİK PEŞİNDE

* Son dört yılda önemli bir atılım yapan ve diğer Amerikalı meslektaşları arasından sıyrılmayı başaran Mulleavy kardeşler, yere kadar uzanan dik yakalı palto tasarımlarıyla, şehirli kadına farklı görünme şansı tanıdı.

* Alexander Wang, üst bölümü kaşmir, etek bölümü saten olan farklı dokulardaki elbiseleriyle ilgi odağı oldu.

* Yenilik ve farklılık arayışını son sürat devam ettiren bir diğer isim Joseph Altuzarra oldu. Altuzarra, feminen çizgilere vurgu yapan tasarımlarıyla, “seksi kadın” temasından gelecek kış da vazgeçmeyeceğini gösterdi.

BAŞROLDE YIRTMAÇ VAR

New York Moda Haftası’nda en dikkatimi çeken ve önümüzdeki senenin trend listesinde ilk sıraları alacağına inandığım parça, yırtmaçlı diz üstü etekler...

Micheal Kors ve Joseph Altuzarra, gri kaşe kumaşlarla hazırladıkları bu çarpıcı eteklerı, genellikle kalın kazaklarla tamamlıyor. Bu da çekici bir kontrast yaratıyor.

SEZONUN RENGİ KIRMIZI

Renk seçimlerine gelince... Amerikalı modacıların tasarımlarına bakılırsa, önümüzdeki kışın en çok tercih edilen rengi kırmızı olacak. Bunun dışında pembe, turuncu ve koyu yeşil de sık sık karşımıza çıkacak. Gri ve camel tonlarının hemen hemen her koleksiyona girdiğini de belirteyim.

PUANTİYE VE ŞİFON ELBİSELER

Kışın kalın palto ve kabanların içine giyeceğiniz şifon elbiselerle, ister bohem, ister feminen, ister seksi bir parti kızına dönüşebilirsiniz.
Özellikle puantiye desenlerin ön plana çıktığı ve bizi 60’lı yıllara götüren bu akım, önümüzdeki kış romantizm rüzgarları estirecek.

Haberin Devamı

H&M, AIDS’E KARŞI

H&M, AIDS konusunda bilinç oluşturmak amacıyla çok özel bir kolaksiyon hazırladı. Marka, 26 Nisan’dan itibaren Divided Departmanı’nda satışa sunulacak yeni sportif uniseks koleksiyon gelirinin yüzde 25’ini, dünya çapındaki HIV/AIDS gençlik projelerine bağışlayacak. Koleksiyonun en dikkat çeken parçaları mesajlı tişörtler ve fermuar detaylı sportif ceketler... Giyimlerinde boyfriend görünümünü tercih eden genç kızlar ve eskiye nazaran daha fazla karma oluşturmayı tercih eden genç erkekler bu koleksiyonun çıkış noktası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!