Neşeli yaşam kenti

Güncelleme Tarihi:

Neşeli yaşam kenti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bir kere anlaşalım:

Onlar ‘‘yaşlı’’ kelimesini sevmiyorlar.

Kendilerine ‘‘olgun dönemlerini yaşayan insanlar’’ denmesini tercih ediyorlar.

Onlar kendilerini ne zaman ‘‘yaşlı’’ hissediyorlar biliyor musunuz?

Duyar gibi oluyorum, müstehzi bir şekilde ‘‘80'e merdiven dayayınca, artık torunlar bile iş güç sahibi olunca!’’ dediğinizi.

Siz halt etmişsiniz!

Kazın ayağı hiç de öyle değil.

‘‘Genç’’ kabul edilirken, onlara ‘‘yaşlı’’ demek kolay tabii.

Onlar, elden ayaktan düşünce, kendi kararlarını kendileri alamayacak düzeye gelince, fiziksel, sosyal ya da psikolojik nedenlerle başkalarına muhtaç olunca...

İşte ancak o zaman kendilerini ‘‘yaşlı’’ olarak kabul ediyorlar.

Kesinlikle haklılar.

Bu konuda anlaştığımıza ve bir gün hepimiz ‘‘olgun dönemlerimiz’’e erişeceğimize göre, bir konuda daha anlaşalım:

Hepimiz korkuyoruz.

‘‘Olgun dönemlerimiz’’i nasıl ve nerede geçireceğimizle şimdiden kafamızı meşgul ediyoruz.

***

Bugün, ben bir 27'liğim.

Tanrı 77'lik olacağım günleri gösterirse bile, Türkiye gibi her an her şeyin olduğu bir ülkede yaşadığım için belki de, geleceğe dair korkularım var. Yaşım ilerledikçe de artıyor.

‘‘Huzurevi’’ gibi bir düşünce beni korktuyor.

O yüzden de ‘‘Yaşamkent’’in varlığı, bir 27'lik olarak beni bile şimdiden heyecanlandırıyor.

Meseleya biraz balıklama atladım, her zaman olduğu gibi kendimi de kattım.

Aslında demek istiyorum ki, üç beş gün sonra bu ülkenin 50 yaş ve üzeri insanlarına büyük bir hizmet sunuluyor, gerçekten de ‘‘konsepti’’ yeni olan bir ‘‘yaşam kompleksi’’ kurdelasını Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a kestiriyor.

İstanbul İli Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından projelendirilip inşaatı tamamlanmış ve işletmesi Bayandır Holding'e bağlı Bayındır Sağlık Sistemleri tarafından yapılmış bir yaşam kompleksi sözünü ettiğim: Yaşamkent.

***

Bu ne mi demek?

Şu demek: Elli yaşının üzerindeyseniz, sağlıklıysanız ya da sağlık problemleriniz varsa, sizler gibi ‘‘olgunluk dönemini’’ süren başka insanlarla bir arada yaşayabileceğiniz, İstanbul kentine sadece 25 dakika mesafede olan ama asla kentten kopuk olmayan, aklınıza gelen her türlü imkanın, sosyal çevrenin, sosyal aktivitenin sunulduğu toplam bir milyon metrekare arazi üzerinde, 200 bin metrekare yeşil alan içinde, 40 bin metrekare kapalı alana sahip, 27 binadan oluşan dev bir kompleks var.

Valli de billahi de çok modern.

Beş yıldızlı otel lüksünde.

Bu ülkede bizlere bazı şeylerin ‘‘lüks’’ olarak sunulmasına da acayip gıcık oluyorum. Elbette ki, herkes kent yaşamının kargaşa ve sıkıntılarından uzak kalabilmeli, doğayla bütünleşebilmeli, her türlü ihtiyacı profesyonelce karşılanabilmeli, elektrik, su, ısınma gibi ödemelerle uğraşma zorunluluğundan kurtulabilmeli, hobileriyle uğraşabilmeli, olimpik yüzme havuzlarında yüzebilmeli, kişisel yeteneklerini geliştirebilmeli, tiyatro izleyebilmeli, sinemaya gidebilmeli, aklınıza gelen her türlü sporu yapabilmeli, poliklinik ve teşhis, fizik ve tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanabilmeli, bireysel ve grup psikoterapileri ile birlikte gereken tüm konsültasyonları yaptırabilmeli...

Elalemin ülkesinde bunlar ‘‘özel durumlar’’ değil.

‘‘Yaşamkent’’ gibi ‘‘her şey’’in birarada var olduğu, dört, iki ya da tek kişilik odalarda (keyfinize ve bütçenize göre villalarda) aylık 175 ila 330 milyon Türk lirası arasında değişen fiyatlardaki ödeme koşullarında artık bizde de bu mümkün olacak.

Yaşasın neşeli yaşam!

YAŞAMKENT'İN GENEL MÜDÜRÜ

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji mezunu Meri Bahar hastane yöneticiliği master'ı yapmıştır. Henüz gençtir ama bir ‘‘olgun’’un yaşam ve iş deneyimine sahiptir. Amerikan Hastanesi'nde ardından da İnternational Hospital'da çalışmıştır. İnternational Hospital'daki işletme koordinatörlüğü görevini, Yaşamkent'in genel müdürü olmak için bırakmıştır.

SANKİ BİR OTEL LOBİSİ

Orada yasak olan sadece üç şey var: Mutsuzluk, karamsarlık ve endişe. Zaten herkesin hakkı değil mi, huzur, neşe ve güven. Yaşamkent'in profesyonel ekipleri günün 24 saati, sakinlere her konuda yardımcı olmakla yükümlü. Zaten otel lobisini andıran girişine adımınızı attığınızda bunu görüyorsunuz.

ZİL, POSTA KUTUSU, ADRES

Türkiye'de bir örneği daha olmayan bu modern tesisin 340 oda ve 708 yatak kapasitesine kadar genişleme imkanı var. Odalar, ‘‘özel yaşantınızı’’ sürderebileceğiniz biçimde tasarlanmış. Kiraladığınız müddetçe ömür boyu orada kalabilirsiniz. ‘‘Kural’’lar yok, tamamiyle özgürsünüz.

NE Mİ YAPACAKSINIZ?

İlgilendiyseniz, 0212. 239.33.00/ 239.20.40 numaralı telefonları çevirip Yaşamkent'in Misafir İlişkileri Birimleri'nden randevu alacaksınız. Bu birinci adım. Ardından bir tanıtım gezisine katılacaksınız, doğal olarak bu da ikinci adım. Ardından check-up ve rezervasyon kabulü var. Ve tabii size sunulan hizmetlerden memnun kaldıysanız, taşınma ve yaşamınızda yeni bir boyutun başlangıcı. ‘‘Ben almayayım, teşekkürler ve hoşçakalın’’ deseniz de Yaşamkent'i bir görmenizde fayda var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!