Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 00:00

Taş mimariye farklı yorum

Bodrum Torba’da haziran ayında açılacak La Boutique Alkoçlar, 33 suit odadan oluşuyor. Modern mimariye sahip otelin dış mekan tasarımında Bodrum’un deniz mavisini yansıtan beyaz renk, doğal antrasit renkle birleştirilerek Bodrum’un klasik taş mimarisine farklı bir yorum getiriyor. Otelin havuzu da rengarenk çiçek ve ağaçlarla süslü bahçesinde yer alıyor. Leea Beach’deyse Fransız ve İtalyan ağırlıklı olmak üzere dünya mutfağından lezzetler sunuluyor. Yorgunluğunuzu üzerinizden atmak isterseniz Balili masözler ve yoga seansları sizi bekliyor.

100’ün üzerinde masaj

Antalya Belek’te, mayısın ilk haftası açılan Cornelia Diamond Golf Resort&Spa, 12 bin metrekare havuz, 4 bin metrekare çocuk parkı, 27 delikli Nick Faldo imzalı Golf sahasına sahip. 200 bin metrekare alan üzerine kurulan otelin mimarı Tuncay Çavdar, iç mimarı Ayhan Geveli. 5 bin metrekare üzerine kurulan SPA alanında 100’ün üzerinde Uzakdoğu masajı, bitki kürleri, banyoları, saunaları mevcut. 1200 yatak kapasitesine sahip otelin standart odaları bile 60 metrekare. Junior suit, relax suit ve executive suitleriyle farklı alternatifler sunan otelde müstakil villalar da iki değişik tipte inşa edilmiş. İçinde kendine ait havuzu bulunan suitler, dubleks ve altı kişilik olarak hizmet veriyor. Yedi farklı mekanda sekiz a’lacarte restoranı var. Kalabalıktan sıkılan müşteriler yedi masalık VIP restoranda ağırlanıyor.

Mersin’de müzik zamanı

Hafta sonunda, yaza hazırlanan Mersin’e uzanıp, kenti gezebilir, tarihi mekanlarında düzenlenecek konserleri dinleyebilirsiniz. Bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 22 Mayıs’ta başlıyor, 2 Haziran’a kadar sürecek. Etkinlikler sadece kent merkezinde değil Tarsus’tan Uzuncaburç’a uzanan sahil şeridinde, Kanlıdivane, Tarsus Saint Paulus Müzesi ve Kızkalesi gibi tarihi mekanlarda gerçekleştirilecek. Sanat yönetmenliğini Devlet Opera ve Balesi eski genel müdürü Remzi Buharalı’nın yaptığı festivale İspanya’dan Azerbaycan’a birçok ülkeden sanatçılar konuk olacak. Klasik müzikten dansa, akapella korodan caza kadar pek çok farklı müzik ve gösteri türü izlenecek. Hafta sonunda festivale gitmeyi düşünenler Vokaliz grubunu 24 Mayıs’ta Mersin Büyükşehir Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda, Los Vivancos’u 25 Mayıs’ta Mersin Kültür Merkezi’nde, Strings Insprations Quintet’i 31 Mayıs’ta Mersin Kültür Merkezi’nde, ENBE Orkestrası’nı 1 Haziran’da Kanlıdivane’de, aynı gün Strings Insprations Quintet’i Mersin Forum AVM’de dinleyebilir. Bilgi için: www.merfest.org

Çileğin farklı halleri

Dedeman İstanbul, hoş kokusu ve tadıyla baharın simgelerinden çileği diğer lezzetler eşliğinde 7 Haziran’a kadar misafirlerine sunuyor. Çilek günleri boyunca, Şef Adnan Öztürk’ün özel olarak hazırlayacağı mönüde; çikolata yaprağında çilekli ve muzlu mousse, çilekli milföy, çilekli mousse krep, çilekli kağıt helva, çilekli gateau, çilekli cheesecake, çileğin aşkı ve çilek triosu gibi lezzetler bulunuyor. Ayrıca bu yılın özel tatlısı "Çilek Yolu"nu da tadabilirsiniz.

Çocuklu ailelere tatil paketleri

ETS tur, çocuklarıyla birlikte tatile çıkmayı düşünen ailelere bir dizi öneri sunuyor: Sorgun’daki Club Voyage, çocuklar için hazırladığı köyde 10.00-12.30 ve 14.30-17.00 arasında film gösterimi, oyunlar, dondurma saati, özel animasyonlar, özel doğum günü partileri gibi aktiviteler düzenliyor. Fethiye’deki Lykia World’ün 22 bin metrekarelik Çocuk Cenneti, 09.00-18.00 arasında açık. Bu mekanda sekiz açık havuz, 20 kaydırak, bebek plajı, kum havuzu, sirk arabaları, çocuk tiyatrosu, sanat atölyesi, judo merkezi, voleybol, futbol, kaykay, paten pisti, plaj futbolu, trambolin, masa tenisi alanları ve çocuk restoranı var. Ücret karşılığı bebeklerin bakımı üstleniliyor. Manavgat’taki Club Alibey’de 4-6, 7-9, 10-12 yaş gruplarına göre ayrılan Mini Club’u 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 arasında profesyonel animatör kadrosu eşliğinde çeşitli aktiviteler ve oyunlar sunuluyor. Bilgi için: 444 03 87.

Otantik odalarda konaklayın

Antalya Kaleiçi’ndeki Doğan Hotel, şehir merkezinde. 100 kişi kapasiteli otel dört blok ve 41 odadan oluşuyor. Ayrıca üç suit odası var. Otantik dekorasyonlu odalarının tavanları ahşap ve Osmanlı tarihini anımsatan işlemelerle süslü. Bazı odalar balkonlu ve deniz manzaralı. Tel: 242 241 88 42.

Doğa sporlarını sevenlere alternatifler

Göcek’teki Swissotel Marina&Resort, geçen hafta sezonu açtı. Otelin dağ ve bahçe manzaralı toplam 57 odası bulunuyor. Dünya, Akdeniz ve Türk mutfaklarının seçkin lezzetlerinin yer aldığı restoranlarda manzara eşliğinde değişik tatlar sunuluyor. Açık havuzu ve özel kumsalı bulunan otelde çeşitli doğa sporlarını yapmak da mümkün. Ayrıca çocuklar için de çeşitli etkinlik alanları var.

İçeceklerinizi salıncakta yudumlayın

Altı yıldan beri Rumelihisarı duvarlarının yamacında hizmet veren Donjon Cafe, yaz sezonuna yenilenerek girdi. Sabah 08.00’dan, 04.00’a kadar hizmet veren mekan, her gün kahvaltı, pazar günleriyse brunch sunuyor. Öğleden itibaren lounge müziklerin çaldığı mekanda gece Türkçe ve yabancı pop parçalar çalınıyor. Burada denize yukarıdan bakarak kahvaltı edip, sonra içkilerinizle salıncaklar, hamaklar ve minderlerle dolu üst tarafa geçebiliyorsunuz. Donjon’da kablosuz internet, otopark ve vale hizmeti de mevcut.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!