Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2007 00:00

Gülevi’ne yeni bir konak eklendi

Safranbolu Gülevi, kentin 200 yıllık tarihini ve dokusunu yansıtan döneminin önde gelen ailelerinden Hacımemişler’in bir zamanlar sahibi olduğu konakta hizmet veriyor. Yapı içindeki 150 yıllık Betenler Konağı, iki yıllık restorasyonunun ardından kısa süre önce hizmete açıldı. Böylece mekanın oda sayısı biri suit, biri baş oda olmak üzere 10’a çıktı. Konaklamarda yatak ve kahvaltı olarak hizmet veriliyor. İsteğe bağlı olarak Safranbolu yemeklerinden oluşan mönülerle akşam yemeği de sunulabiliyor. İşlerinden kopamayanlar için kablosuz internet ağı mevcut. Şu anda faaliyette olan 24 kişilik Aquarius Cafe Bar’ın yanı sıra yakında 16 kişilik özel ziyafet salonu, 24 kişilik kapalı ve 100 kişilik açık restoranlarda Anadolu yemeklerini sunmaya hazırlanıyor. Tesis, 2008 Yılbaşı Programını da hazırladı. Üç gün konaklamalı kalabileceğiniz otelde 31 Aralık gecesi partiyle başlıyor, Gülnar Restaurant’da yılbaşı şöleniyle devam ediyor. Yeni yıla girerken bir çok özel tadın yanında siyah havyar eşliğinde votka, şampanya ve bereket narı sunuluyor. 0370 7254645

Tayland’a gidemeyenlere

İstanbul’daki Mövenpick Hotel, 27 Kasım-7 Aralık arasında Tayland Yemekleri Festivali düzenliyor. Azzur Restaurant’ta gerçekleşecek festivalde Taylandlı şefler Wisan Nontakhan ve Suraporn Munyuen’in, ülkeye özgü malzemeleri kullanarak hazırladıkları örnekleri a la carte, öğle ve akşam yemeklerinde tadabilirsiniz. Deneyebileceğiniz lezzetlerin bazıları şöyle: Tayland mutfağından karides krakerleri "Thord man goong" , karides, limon otu ve domatesli acı-ekşi çorbası "Tom yum goong" , körili dana, fıstık ve tofulu kızarmış noodle, köri, mangolu pirinç pudingi, Hindistan cevizi sütünde muz. Tayland mutfağını daha yakından tanımak ve yemeklerin yapımını öğrenmek isteyenler için 1 Aralık’ta 15.00 -18.00 saatleri arasında, "Tayland Yemekleri Kursu" da düzenlenecek. (212) 319 29 29.





Bodrumda akademik golf

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi’nde, asırlık zeytin ve keçiboynuzu ağaçları arasındaki 50 dönümlük araziye iki işadamınca yaptırılan Bodrum Golf Club ve Academy, hizmete açıldı. Geçen hafta tesislerdeki, golf sahasında, ilk vuruşu Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç ile Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanı (BOYTAV) Mehmet Kocadon yaptı. Tesisin ortaklarından İhsan Küçükünsal, golf sahasının yapım aşamasında hiç ağaç kesilmediğini söylüyor. Bodrum Golf Club ve Academy’de, country tarzı ahşap binalar, restoran, kafe, bar, jakuzili masaj odası, bin metrekarelik suni gölet, golf malzemelerinin bulunduğu mağaza, iki eğitmen tarafından, çeşitli kademelerde golf eğitimi verilebilecek antrenman sahaları var. Avrupa ülkelerinden düzenlenecek turlara, turnuvalara yönelik tesislerde, profesyonel sporcular da antrenman yapabilecek. Yaşar ANTER (DHA)

Bayram alternatifleri başladı

ETS Tur Kurban Bayramı için özel bir program hazırladı. Lüks Travego otobüslerle, 18 Aralık’ta yola çıkıp, oda kahvaltı konaklamayla bir gece Selanik’te, iki gece Atina’da, bir gece Kalambaka’da 4 gece 5 gün kalmanın fiyatı 349 Euro’dan başlıyor. 18-20 Aralık hareketli Sharm El Sheikh, 3 ve 5 gece alternatif konaklama süresiyle 399 Euro’dan başlayan seçenekler sunuyor. 19 Aralık Bangkok-Pattaya-Kuala Lumpur seyahatinin dokuz gecelik paketi 959 Euro. Benelux-Paris turuyla 15 Aralık’ta yola çıkıp, Brüksel’de bir gece, Paris’te üç gece, Lüksemburg’da bir gece, Amsterdam’da iki gece geçirebilirsiniz. Fiyatları 699 Euro’dan başlıyor. 13 Aralık Küba turu Havana’da üç gece, Varedora’da üç gece konaklama imkanı sunuyor. 1299 Euro. Bilgi için: 444 03 87.

Sofalarda dinlenin

Kastamonu’daki Toprakçılar Konakları, 2004 yılından beri butik otel hizmet veriyor. 10 odalı otelin bütün odalarında 24 saat sıcak su, çamaşır ve ütü servisi mevcut. Bütün alanlarda kablosuz internet bağlantısı var. Katlardaki sofalar dinlenme, müzik dinleme ve sohbet mekanları olarak kullanılıyor. Otelde 40 kişilik kapalı, toplam 200 kişilik restoran seçenekleri bulunuyor. Örneğin bunlardan Hüma Restaurant, 40 kişi kapasiteli; haftanın 2-3 günü Türk Sanat Müziği akşamları düzenleniyor. Yöresel Kastamonu mutfağının yanı sıra, her türlü soğuk meze ve ızgara çeşitleri sunuyor. (366) 212 18 12.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!