Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 00:00

Sabah tekneyle gezin, akşamüstü ağ atın

Fethiye Yanıklar Köyü’ndeki Yonca Lodge, meyve ağaçları arasındaki iki evden oluşuyor. Bu butik otelde üç kişi konaklayacaklar için iki odalı, küçük çocuklu aileler ve iki kişi konaklayacaklar için büyük oda ve çatı odası olmak üzere üç farklı seçenek mevcut. Odalarda klima, mini bar, su ısıtıcı, saç kurutma makinesi, televizyon ve kablosuz internet bağlantısı var. Restoranı kumsalın bitiminde, dere kenarında. Yemeklerde civar köylerden, pazardan alınan sebzeler kullanılıyor. Gün batımı sohbetleri için ideal olan bar kumsalda. Ayrıca iyi vakit geçirmek için balık avına çıkabilir, akşamüstü ağ atabilirsiniz. Dilerseniz tekneyle çevredeki ada ve koylara ulaşabilir, kanoyla da gezebilirsiniz. (252) 633 61 77.

Balayı çiftlerine özel program

Belek Cornelia De Luxe Resort Otel, yeni evli çiftlere ister göl evleri ister suit odada denize karşı balayı hizmeti sunuyor. Özel program dahilinde şık kadehlerde şampanya veya meyve suyu ikramıyla karşılanıyorsunuz. Yataklarınız çiçeklerle donatılıyor. Göl Evleri ise villalardan çıkılabilen özel iskelelerle havuza bağlanarak, günün her anı yüzme fırsatı sunuyor. Plajı, beş yüzme havuzu, fitnes salonları, motorlu ve motorsuz su sporları, oyun aktiviteleri de gün boyu eğlenmenizi sağlıyor. www.corneliaresort.com

Köyceğiz’de festival başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, Köyceğiz Belediyesi ve Kültürler Arası Diyalog ve Transfer Derneği tarafından düzenlenen "2. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali" Köyceğiz’de başladı. Festival, Türk Sineması’na katkı sağlamasının yanı sıra Köyceğiz’in yalnızca turizm değil bir kültür merkezi olarak anılmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor. Etkinlik boyunca gösterilecek filmler şöyle: Takva, Cenneti Beklerken, Eve Dönüş, Mavi Gözlü Dev, Kader, Adem’in Trenleri, Mutluluk ve Polis. 25 Ağustos’a kadar sürecek festivalde gala töreni dışında basın toplantısı, festival yürüyüşü, kahve sohbetleri, atölye çalışmaları, gece yarısı nostalji sineması ve festival partileri gibi etkinlikler olacak. Onur konuğu Fikret Hakan, filmlerinden seçkiler ve "Afişlerde Fikret Hakan" sergisiyle izleyicileriyle buluşacak.

Kişiye özel tatil

Jetset, sıradanlıktan uzak duran, farklı olmayı hayat tercihi olarak benimseyenlere seçenekler sunuyor. "Hayat, keşfettiğimiz ve biriktirdiğimiz güzellikler kadar zengindir" felsefesini ilke edinen firma, değişik alternatiflerden keyif alanlar için "kişiye özel" tatil hizmeti veriyor. Önceden hazırlanmış tatil paketleri yerine, müşteri temsilcileriyle gerçekleştirilen bire bir görüşmelerle beklentileriniz doğrultusunda oluşturulan alternatif programlar yaratabiliyorsunuz. Ülke veya bölge sınırlaması da yok. (0212) 444 53 87.

Doğayla uyum dersi

Fethiye’deki Kelebekler Vadisi’nde Doğayla ve Doğada Uyumlu Yaşam Okulu açıldı. Ölüdeniz’den tekneyle 20 dakikada ulaşılan vadide, bungalovlarda ya da çadırda kalıyor, organik olarak üretilen gıdalarla besleniyor, spor etkinliklerine ya da denizcilik, yoga, lisan, fotoğraf, balıkçılık atölye çalışmalarına katılıyorsunuz. Bungalovda konaklama kişi başına günlük 37 YTL, çadırda 32 YTL. Fiyatlara kahvaltı, yemek dahil. (www.kelebeklervadisi.azbuz.com)

İstanbul’da serinleme fırsatı

İstanbul’un bunaltıcı yaz günlerinde, serinlemek için uzağa gitmenize gerek yok. Kemer Golf&Country Club, Belgrad Ormanı’nın kıyısındaki üç ayrı havuzuyla sizi bunaltıcı sıcaklardan kurtarıyor. Snack Bar’da da soğuk içecek servisi yapılıyor. Yaz sonuna kadar pazartesi 13.00-21.00, diğer günler 07.30- 21.00 saatleri arasında açık.

Çam ormanlarında binicilik keyfi

Bagana Horse Club At Binicilik Klubü, Antalya Düzlerçamı’nda Beydağları’nın eteğinde. Beş bin metrekarelik tesisde sekiz çift kişilik oda var. Hepsinde klima, TV ve minibar mevcut. Vücudunuzu dinlendirmek isterseniz havuz, sauna ve masaj seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca tecrübeli biniciler için kulüp civarındaki çam ormanlarında, iyi eğitimli atlarla geziler düzenleniyor. Yeni başlayanlar ve tecrübeli biniciler için ileri binicilik ve engelli atlama dersleri veriliyor. (242) 425 22 70.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!