Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2007 00:00

TUREB heyecanı, yeniden

Her yıl 21 Şubat Dünya Rehber Günü’nde dağıtılan geleneksel TUREB Ödülleri heyecanı başladı. Türk kültür ve turizmine çeşitli alanlarda katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşların o yıl içindeki çalışmalarının değerlendirildiği TUREB Ödülleri’nin bu yılki adayları arasında; "Tanıtım" dalında İstanbul Turizm Atölyesi, DHL TIR Giydirme Kampanyası, Anadolu Turizm Günleri Projesi, İstanbul Modern gibi kurum ve kuruluşlar var. "Turizm Yayıncılığı" dalında "In Istanbul" dergisi ve "The New Anatolian" gazetesi yarışıyor. A Yayınları da "Kitap Yayıncılığı" dalında aday. Turizm Yazarlığı/Gazeteciliği dalının adayları ise; Süha Uyar, Fatih Türkmenoğlu, Reyan Tuvi. "Otantik Ürün" dalında aday Vefa Bozacısı, "Otantik Mutfak" dalında ise Konyalı Restaurant. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Yeni Destinasyon Çalışmaları Projesi’nin "Kültür Turizmi" dalında aday gösterildiği, "Turizm Eğitimi" dalında da Doç. Dr. Şükrü Yarcan, İsmail Gezgin ve Kenan Çelik’in aday olduğu oylamanın sonucu 19 Şubat’ta açıklanacak. İnternet üzerinden oy vermek için www.tureb.net/tureb2006/default.asp

EMITT başlıyor

11. EMITT Fuarı, 15-18 Şubat tarihleri arasında İstanbul Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 15 Şubat Perşembe günü gerçekleşecek olan fuar açılışını, 20 ülkenin turizm bakanıyla birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç yapacak. Fuar dünyanın ve Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen otelleri, acenteleri, işletmecileri, beldeleri, girişimcileri, turizm profesyonellerini ve turizm meraklılarını buluşturacak.

Şarap, çikolata, aşk kokteylleri

Büyükada Princess Otel sevgililere odalarında şarap ve çikolata keyfi sunuyor. Otelin TV, telefon, minibar ve 24 saat sıcak bulunan toplam 24 adet odası var. Ayrıca Art Deco tarzı dekorasyonu ve kokteylleriyle ünlü Gr.ile cafe-bar da Sevgililer Günü’ne özel kokteyller hazırlıyor. (0216 382 16 28)

Sevgililere özel paket

Belek Xanadu Resort Otel, sevgililer için "Xanadu’da Aşk Başkadır" adını verdiği özel bir paket hazırladı. Mutluluk sarayı konseptiyle oluşturulan Shang-Du Spa Merkezi’ndeki özel terapi odalarında masaj ve vücut bakımlarından dilediğinizi seçerek vücudunuzu yenilenebilirsiniz. Ayrıca paket dahilinde su terapilerinin uygulandığı açık ve kapalı havuzlar, rock sauna, bio sauna, buhar terapi ve sultan hamamın yer aldığı "Salus Per Aqua" bölümünden de gün boyunca sınırsız yararlanabiliyorsunuz. Akşam yemeğinde afrodizyak etkili özel aşk mönüsü sunulacak. www.xanaduresort.com.tr

Aşıklar Koh Samui Adası’na

Uzakdoğu’nun gizemli adası Koh Samui’deki Marriott Renaissance Koh Samui Resort&SPA, bembeyaz kumsallar ve görkemli tapınakların arasında Sevgililer Günü’ne özel seçenekler hazırladı. Asya tarzı dekore edilmiş havuzlu villalarda ve palmiyelerin altında güneşin tadını çıkarabilir; egzotik lezzetlerle bezenmiş yemekleri tadabilir, günbatımında şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Thai masajı ve SPA alternatifleri de var. Detaylı bilgi için (212) 296 54 20.

Kıbrıs’ta Latin mutfağı

KKTC Merit Crystal Cove Hotel’in Şef Aşcısı Ahmet Arslan, Güney Amerika’nın beş yıldızlı otellerinde Latin Mutfağı üzerine çalıştı. Sheraton bünyesinde İngiltere, Pakistan, Mexico City’de iki yıl yemek üzerine staj yaptı. Şimdi Güney Amerika, Meksika, Karayipler mutfağına özel yemekleri Merit Crystal Cove Hotel’de sunuyor. Otelin kongre merkezinde yapılan aktivitelerde carnaches, fajitas çeşitleri, quasidella, seviche, dukunu gibi Güney Amerika mutfağının klasik tatlarından hazırladığı mönüler sergiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!