Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 00:00

Gündüz deniz esintisi akşam günbatımı keyfi

SunSet Plaj Restaurant, Bodrum’daki Yalıkavak Marinası yakınındaki Çökertme Caddesi’nde. Gündüz denizden gelen esintisiyle plaj olarak, akşamları da günbatımı manzarasıyla hizmet veriyor. Mönüsünde Ege mutfağının lezzetleri, levrek şiş, asma yaprağında sardalya ve diğer balık çeşitleri bulunuyor. Restoranı, peynir tatlısı ve balda ceviz tatlılarında çok iddalı. Tel: (0532) 216 19 27.

Denize sıfır sahada doğaya meydan okuyun

Dünyadaki 36 bin golf sahasından sadece 300’ü links (denize sıfır) golf sahası olarak derecelendiriliyor. Türkiye’de, hatta Akdeniz havzasında ise bu tanıma uyan saha LykiaWorld Antalya’da bulunuyor. Uluslararası şampiyona kriterlerine uygun 18 deliğinin tümü Akdeniz’i ve onu çevreleyen dağ zirvelerini gören manzaralara sahip. Hakim rüzgarlar kıyı boyunca yer alan dört delikte, golf oyuncularını zorluyor. Bin dönüm arazinin 600 dönümüne inşa edilen tesisteki golf alanının felsefesi; tepecikler arasında ve denizden esen devamlı rüzgara karşı topunu atarak, doğaya meydan okumak. Mekan doğasıyla, servis kalitesiyle İskoçya’daki ünlü sahaların hissini veriyor. Tel: (0242) 754 43 43

Klasik müzik Eklisia Kilisesi’nde muhteşem akustikle buluşuyor

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dün akşam Gülsin Onay’ın Bodrum Kalesi’ndeki resitaliyle başladı. 31 Temmuz’da piyanist Misha Dacic ve bandoneoncu Hector Del Curto’nun kaledeki “Tango Gecesi”yle sona erecek. Diğer konserler ücretsiz ve Gümüşlük’teki 400 yıllık kilisede gerçekleştiriliyor. Eklisia Kilisesi’nde piyanist Emre Elivar (16 Temmuz) ile Aleksandar Madzar (20 Temmuz), flütçü Gülşen Tatu (1 Ağustos), arpçı Şirin Pancaroğlu (9 Ağustos), gitarcı David Pavlovitz (12 Ağustos), kemancı Cihat Aşkın (20 Ağustos) ve çellist Alexander Baillie (26 Ağustos) birer resital verecek. Resitaller 21.30’da başlıyor. Ayrıca sanatçılar Eklisia Yaz Müzik Okulu’nda genç müzikçilerle buluşacak. Kale konserlerinin biletlerini Biletix’ten temin edebilirsiniz. Tel: (0252) 394 40 29.

Karadeniz’in taze balıkları

Yakakent Otel, Samsun’un sahil ilçesi Yakakent’te. Toplam 22 yatak kapasiteli odalarında banyo, sürekli sıcak su, televizyon ve geniş manzaralı balkonları var. Tesisin 125 kişilik kapalı, 300 kişilik barbekülü açık hava restoranı mevcut. Burada Karadeniz’in günlük balık çeşitleri misafirlere sunuluyor.
Tel: (0362) 611 37 92.

İtalyan aşçıdan özel tatlar

İki ay önce Çeşme’de hizmet vermeye başlayan Radisson Blu Resort&Spa Hotel, üç bar ve iki restorana sahip. Terasında 450 kişiyi ağırlayan Element Restaurant’ın mönüsünde Ege’ye özgü lezzetler ve dünya mutfakları bir arada. Blue A La Carte Restoran için İtalya’dan getirtilen aşçı Luca Paltrinieri yaz boyunca İtalyan yemekleri ve alternatifleri hazırlıyor.
Tel: (0232) 455 45 00.

Çocuklara özel kulüp sayesinde aileler rahat tatil yapıyor

Antalya Belek’teki Calista Luxury Resort, çocuklarıyla birlikte tatil geçirmek isteyenler için Calimero Çocuk Kulübü ile hizmet veriyor. 0-13 yaş arası çocuklara hitap ediyor. 0-3 yaş arası bebeklere kulüpte mama hazırlamak için gerekli mutfak ve donanımlar var. Bebek bakıcılığı bir gün önce rezervasyon yapılmak şartıyla ücretli olarak sağlanıyor. 4-5 yaş grubu çocuklar için her türlü eğitici, eğlendirici, el işleri ve havuz oyunları seçenekleri mevcut. 6-8 yaş arasına gün boyunca, kendilerine uygun her türlü spor, yüzme, el işleri, sinema, tişört boyama ve benzeri zevk alabilecekleri aktiviteler veriliyor. 9-13 yaş arası aktiviteleri sınırsız. 14-17 yaş gençleri de diğer gençler ile tanışıp, aktivitelere katılmaları için, animatörler eşliğinde belirlenen buluşma noktasında toplanarak, gün boyunca birlikte eğleniyor. Tel: (0242) 710 01 01.

Sarıyer’de mini golf

Hafta sonunu Boğaziçi’nde, açık havada golf oynayarak geçirmek isterseniz, Sarıyer’deki iki mini golf sahası sizi bekliyor. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki parktan sonra geçen ay İstinye’deki Mevlana Parkı’nda ikinci mini golf sahası hizmete girdi. Mevlana Parkı’ndaki sahada 1. İstanbul ADM Mini Golf Turnuvası da gerçekleştirildi. “Bir metre kaldırım yapmaktansa böyle tesisler yapmayı tercih ederim” diyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tüm sporseverleri Sarıyer’de golf oynamaya davet ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!