NASA'nın 43 yıldır beklediği kare geldi

Güncelleme Tarihi:

NASAnın 43 yıldır beklediği kare geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 10:37

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ‘Deep Space Climate Observatory’ (DSCOVR) adlı uzay aracına yerleştirdiği kamera sayesinde Dünya’nın 1 milyon mil (1.6 milyon km) mesafeden fotoğrafını çekti.

Haberin Devamı

Üç ayrı görüntünün birleştirilmesiyle elde edilen fotoğraf 6 Temmuz’da çekildi. Bu kare son 43 yılda Dünya’nın en uzak mesafeden çekilmiş ve ilk ‘portresi’ olarak kayıtlara geçti.

Ünlü ‘Mavi Bilye’ fotoğrafı, 7 Aralık 1972’de Ay’a giden Apollo 17 ekibi tarafından 18 bin mil (29 bin kilometre) mesafeden çekilmişti. Fotoğraf, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. ABD Başkanı Obama, "Mavi Bilye'nin bu yeni fotoğrafını biraz önce NASA'dan aldım. Bu sahip olduğumuz tek gezegeni korumamız gerektiği konusunda çok güzel bir hatırlatma" dedi.

NASAnın 43 yıldır beklediği kare geldi
UZAYLILAR BU TÜRKÇE SESİ DUYACAK

Yeni Mavi Bilye fotoğrafı, Afrika ve Hint Okyanusu’nu odağına alan ilk fotoğrafın aksine, kuzey ve güney Amerika’nın birleşim bölgesini ve Karayip adalarını odak noktası olarak aldı.

Haberin Devamı

NASAnın 43 yıldır beklediği kare geldi

İlgili videolar:

95.600 FOTOĞRAFI BİR AYDA BİR ARAYA GETİRDİ

NASA'nın yayınladığı birbirinden çarpıcı uzay fotoğrafları

Haberin Devamı

NASA GÜNEŞTEKİ PATLAMALARIN YENİ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

7 Aralık 1972 tarihinde, Apollo 17 mürettebatı tarafından yeryüzünden 30 bin km yükseklikte çekilen “ilk Mavi Bilye” fotoğrafı.

NASAnın 43 yıldır beklediği kare geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!