Müzikal Haberler

Güncelleme Tarihi:

Müzikal Haberler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 00:00

Danny Brilliant yine Türkiye’de

Romantik şarkıların Fransızca sesi Danny Brillant, daha önce Türkiye’de birkaç konser vermişti. 27 Mayıs’da Hilton Convention Center’da gerçekleşecek konserde ilk defa özel dansçılarıyla sahne alacak. Şu ana kadarki her konserinin biletleri önceden tükenen Brilliant’ın albümleri de yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Sanatçının son albümü "Histoire d’un Amour" bu yıl Müyap Ödülleri’nde "En Çok Satan Yabancı Erkek Sanatçı" ödülünü almıştı.

Mor ve Ötesi yarışmanın favorisi

Türkiye’yi 53. Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edecek Mor ve Ötesi’nin "Deli" isimli şarkısı, internetteki oylamalarda ikinci sırada yer alıyor. Esctoday.com sitesinde bu yıl Eurovision’da yarışacak şarkılar için devam eden oylamaya göre, "Deli" yüzde 9,3’lük oy oranıyla ikinci sırada. İlk sırada yüzde 13.4 oy oranıyla İsveç’in "Hero" adlı şarkısı var. Üçüncü şarkı yüzde 6,1 ile Portekiz’e ait. Son sırayı ise hiç oy alamayan Karadağ ve Çek Cumhuriyeti’nin parçaları paylaşıyor. Bu yıl ilk defa iki yarı finalin olacağı Eurovision’da ilk yarı final 20 Mayıs, ikinci yarı final 22 Mayıs ve 25 ülkenin kalacağı final 24 Mayıs’ta yapılacak.

Mor ve Ötesi, 5-11 Mayıs tarihleri arasında Eurovision 2008 promosyon turnesinin 2. kısmı kapsamında Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan’ı ziyaret edecek ve 12 Mayıs’ta Eurovision yolculuğuna çıkacak. Yarışma öncesi son konserini 3 Mayıs Cumartesi gecesi Garajistanbul’da Rock ’N Dark Express’in final gecesinde verecek. Kaçırılmaması gereken bu konserde Mor ve Ötesi 23.30’da sahne alacak. Konserin biletleri biletix’te.

Sertab Elidor’un yeni yüzü oldu

Sertab Erener, Elidor’un dünya çapında ’’Hayat Beklemez’’ felsefesiyle başlattığı kampanyada Marilyn Monroe, Madonna ve Shakira gibi 3 ikon yıldızın arasında reklam kampanyasında yer aldı. Santralİstanbul’da düzenlenen basın toplantısının sunucusu Jülide Ateş, kampanyanın düşünen, düşleyen, yenilikçi, cesur, aktivist ve başarılı ikon yıldızın kim olması gerektiğine dair 20-30 yaş arasında gençlere soru sorulduğunu, cevapların Sertab Erener üzerinde birleştiğini söyledi. Erener’in saçları İngiliz saç stilisti Andrew Barton tarafından şekillendirilecek. Sezen Aksu da kampanya için ’’Hayat Beklemez’’ temalı bir şarkı besteledi.

Johnny Logan Eurovision’a kızdı

Eurovision Şarkı Yarışması’nı iki kez kazanan İrlandalı şarkıcı ve besteci Johnny Logan, Eurovision’un eski kalitesini kaybettiğini söyledi. Alman Haber Ajansı’na verdiği açıklamada Eurovision’da sahneye konulan işlerin müzikaliteyle uzaktan yakından ilişkisi olmadığını söyleyerek durumun içler acısı olduğunu ekledi. Logan bu durumun düzelmesi için organizatörlerin çok uğraşması gerektiğini, seyircilerin yarışmaya daha fazla katılmaları gerektiğini ve yarışmaya katılma koşullarının daha sert olması gerektiğini iddia etti: "Yarışmanın şu anki haliyle geleceği yok. Kendisiyle dalga geçen bir yarışma oldu". Eurovision Şarkı Yarışmasını 1980’de "What’s Another Year" ve 1987’de "Hold Me Now" adlı şarkılarıyla iki kez kazanan Logan, 1992’de Linda Martin’in İrlanda adına söylediği şarkıyı bestelemiş, 1984 yılında bestelediği bir şarkı da ikinci olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!