Müzik Oscar’ları sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Müzik Oscar’ları sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2006 00:00

Müzik Yapımcıları Derneği (MÜYAP) tarafından düzenlenen "Türkiye Müzik Endüstrisi 2006" ödül töreni, renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ve sanatçılara albüm satışlarına göre "Diamond", "Platin", "Altın" ödüllerinin sunulduğu gecenin sunuculuğunu Oktay Kaynarca ile Şebnem Dönmez yaptı. Gecede, korsanla mücadeledeki çalışmalarından dolayı İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’a da teşekkür plaketi verildi. Cerrah, yaptığı konuşmada, "Sanatçı dostlarımızın emeklerinin heba olmasına gönlümüz razı değil. Bu yüzden korsanla mücadelemiz yoğun oldu. Bu mücadeleden vazgeçmemiz mümkün değil" dedi.

Çıplak poz verene çocuklarımı vermem

Ödül almak için Almanya’dan gelen Rafet El Roman, eski eşi Tuğba Altıntop’un "Rafet çocuklarımı benden kaçırıyor" şeklindeki suçlamasına tepki gösterdi. Ünlü şarkıcı şunları söyledi: "Tuğba, Almanya’ya geldiği zaman telefonla konuştum ve ona ’Çarşamba günü ödül töreni için İstanbul’a gitmem söz konusu. Eğer istersen birkaç gün burada çocukların yanında kal’ dedim. O bana ’Hayır kalamam, çünkü havalimanında basın toplantım olacak. Seni rezil edeceğim ve olacaklardan sen sorumlusun’ dedi. Böyle bir kadına zaten velayet falan vermem. Bir metre boyundaki adamlarla ortaya çıkıp dergilere çıplak pozlar veren bir kişiye çocuklarımı teslim etmem" dedi. Pişti programında kendisiyle ilgili yorumlar yapan Hülya Avşar ve Reha Muhtar’a da tepki gösteren genç şarkıcı, "Olayı bilmeden yorum yapıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

25 bin dolarlık yüzük

İbrahim Tatlıses, MÜYAP gecesine koruma ordusuyla katıldı. Tatlıses, özel olarak yaptırdığı 25 bin dolar değerindeki pırlanta yüzüğüyle dikkat çekti. Tatlıses, "Bir arkadaşımın mağazasında beğendim ve kendime özel olarak bir tane pırlanta yüzük yaptırdım" dedi.

Sezen’e üç ödül

MÜYAP ödül töreninde "Bahane" ve "Kardelen" albümleriyle iki "Diamond" ödülü alan, aynı zamanda "Yılın En Çok Satan Albümü" ödülüne de layık görülen Sezen Aksu’ya ödülünü Gülben Ergen verdi. "Ödül alırken elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemiyorum. Bu gece anlamlı, çünkü MÜYAP’ın bizim sektöre çok katkıları var. Binlerceki teşekkür ediyorum" diyen Aksu, büyük alkış aldı.

Görünmez kaza

Ödül gecesinde "Diamond" ödül kazanan Rafet El Roman’a ödülünü vermek için sahneye davet edilen Türk sinemasının ünlü oyuncusu Hülya Koçyiğit, merdivenlerde ayağı kayarak düştü. Durumu hemen toparlayan ve Oktay Kaynarca’nın yardımıyla ayağa kalkan Koçyiğit, Rafet El Roman’a ödülünü verdi ve alkışlar eşliğinde yerine oturdu.

Köşe kapmaca

Ödül gecesine katılan Seray Sever, "İyi bir şarkıcı değilim. Ama iyi bir şarkıcı olmak için elimden geleni yapıyorum" dedi. Çelik’ten ayrılan Buket Saygı da geceye katılanlar arasındaydı. Son dönemde Çelik’le adı aşk dedikodularına karışan Sever ile Saygı köşe bucak birbirlerinden kaçtılar. Saygı ödül törenini izlemeden geceden sinirli bir şekilde ayrıldı.

Protesto alkışları

Sahneye davet edilen CHP Milletvekili ve sinema oyuncusu Berhan Şimşek, Ceylan ve İzzet Yıldızhan’a ödüllerini verdi. Şimşek, daha sonra yaptığı konuşmada eser sahiplerinin telif hakları sorununa değindi. Ancak konuşmasını uzun tutunca, davetliler tarafından alkışlanarak protesto edildi.

İŞTE ÖDÜL ALANLAR

300.000 satan sanatçılar: DIAMOND

Sezen Aksu

Rafet El Roman İbrahim Tatlıses


200.000 satan sanatçılar: PLATİN

Ankaralı Namık

İsmail Yurtseven

Sibel Can


100.000 satan sanatçılar: ALTIN

Yalın, Alişan, Ceylan, Ferhat Göçer, Manga, Ebru Gündeş, Candan Erçetin, Latif Doğan, Uğur Arslan, Hasan Yılmaz, Zara, İzzet Yıldızhan, Deniz Seki, İzel, Lara, Şebnem Ferah, Zeynel ve Kenan Vardık, Kibariye, Hatice, Gökhan Özen, Berdan Mardini, Yavuz Bingöl, Nilüfer, İntizar...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!