Müzik

Güncelleme Tarihi:

Müzik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2013 01:08

Haberin Devamı

DEMI LOVATO
DEMI
Hollywood Records / Avrupa Müzik

Müzik dünyasının en genç yıldızlarından Demi Lovato, bir önceki albümü ‘Unbroken’ (2011) ile hanım hanımcık bir Disney yıldızı olmanın dışına çıkmaya çalışıyordu. Bu albümle de artık güçlü bir genç kadın olduğunu herkese göstermek istiyor. Albümün adının ‘Demi’ olmasının sebebi de çıkış şarkısı ‘Heart Attack’ten anladığımız üzere Demi’nin son yıllarda yaşadığı acı tatlı her şeyi anlatan şarkı sözleri ve bu yaşadıklarının sonucunda da artık karşımızda yepyeni bir Demi Lovato olması. Diğer birçok Disney yıldızından farklı olarak Demi’nin gerçekten şarkı söyleyebildiğine bir kanıt teşkil ediyor bu albüm aynı zamanda. Genç şarkıcı daha önce pop-rock ve R&B türlerinde şarkılar yapmıştı ancak bu kez yalnızca pop sularında yüzüyor. Temposu düşük parçalar bol gitarlı ve piyanolu, hareketli olanlarsa elektronik altyapılarla gitar melodilerinin uyumlu birleşimini ortaya çıkarıyor. Amerikan radyolarında sıklıkla çalınabilecek düzeyde 13 pop şarkısı sizi bekliyor.

Haberin Devamı

EMPIRE OF THE SUN
ICE ON THE DUNE
Capitol / Universal / Avrupa Müzik

Avustralyalı ikili Luke Steele ve Nick Littlemore, 2008’de ilk albümleri ‘Walking on a Dream’ ile çıkış yaptıklarında herkes synthpop, rock ve new wave’in bu yeni bileşimini heyecanla dinler olmuştu. Albümle aynı adı taşıyan şarkı ve ‘We Are the People’ büyük hit olmuştu. Fakat ikili, bu başarının ardından hemen üretmeye devam etmedi, uzun bir ara verdi. Tam 5 yıl sonra ancak yeniden karşımıza çıktılar. İkilinin olgunlaştığı ve ayakları yere basan bir sound ürettiği aşikâr; soundtrack sihirbazı Danny Elfman’ın tınılarıyla başlayan bu albüm, bunun kanıtı olmaya yeter zaten. Ancak parçalar arasındaki tutarsızlık, örneğin açılış şarkısı ‘Lux’u takiben karşımıza çıkan ‘Alive’ın çiğ ve klişe denebilecek pop tınıları ve sözleri, kafa karıştırıyor. ‘70’li ve ‘80’li yılların retro stilinin bu kadar tahmin edilebilir bir yaklaşımla yeniden sunulması, biraz rahatsız etmeye başlıyor. Yoksa 2000’li yılların başındaki ‘Kylie Minogue stili’nin bir uzantısı mı geliyor?

Haberin Devamı

BLUE
ROULETTE
Island Records / Universal / Avrupa Müzik

Bugünün gençleri nasıl One Direction, Big Time Rush, The Wanted gibi boyband’ler için deliriyorlarsa, 2000-2005 yılları arasında İngiliz grup Blue’ya da öyle deliriyordu o dönemki akranları. 2005 yılında dağılan, 2009’da kısa süreliğine geri dönen, 2011’den itibaren ise tam olarak yeniden aktif olan Blue, 30 Kasım’da ilk Türkiye konseri için İstanbul’da olacak. Zorlu Center’da gerçekleşecek bu konser öncesinde grubun geri dönüş albümüne göz (kulak) atmakta fayda var. Dünyayı kasıp kavurdukları 5 yılda 3 albüme imza atan grup, tam 10 yıl sonra yeni bir albümle çıkageldi şimdi. Popüler müziğin tecrübeli Adalıları hiç de zorlanmadan yeni pop kurallarını harfiyen yerine getiren ancak kendi kalitelerinden de uzaklaşmayan şarkılara imza atmışlar ‘Roulette’ adlı bu albümlerinde. Tabii ki eskisi gibi hengâme yaratamayacaklar ama kaliteli pop müzik dinlemek isteyenler için iyi bir alternatif olarak bir köşede duracaktır bu albüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!