Mutluyum, çünkü değişiyorum

Güncelleme Tarihi:

Mutluyum, çünkü değişiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

‘‘Değişmek istemiyorum çünkü nasıl değişeceğimi bilmiyorum’’ diyordu Simyacı'da Coelho. Ama bugünün insanı biliyor ve değişime hazır. Başarılı bir avukat psikolojik danışman, bir mühendis balık lokantasında işletmeci, bir pilot çocuk kitapları yayımcısı, genç bir bankacı kadın ise moda tasarımcısı oluveriyor, değişimin sihrine varınca... Sadece işlerini değil, herşeylerini değiştirebiliyorlar üstelik. Ve hepsi nedenleri ve arzuları farklı olsa da ‘‘Değiştirmenin, kendi olmanın o müthiş hazzında’’ buluşuyorlar.

Aylık Biba dergisi son sayısında sayfalarını işte bu konuya ayırmış. Yeni jenerasyon kadınlar anlatıyor: ‘‘Kolay veya zor, hemen ya da sonra bir karar veriyorum ve artık mutsuz olduğum herşeyi bırakıp gerçekte istediğim yöne doğru gidiyorum. Belki mesleğimi, belki evimi, belki kocamı, belki de bütünüyle hayatımı değiştiriyorum ve bunu herkese ilan ediyorum. Ve ben sadece bu kararı verdiğim için bile kendimi seviyorum.’’

Biba kadınları bakın başka neler söylüyor:

NEDEN DEĞİŞİM

Çünkü tüm dünya korkunç bir hızla değişiyor. İnsanlar artık korkmadan değişmenin, bir şeyler değiştirmenin ne kadar yararlı olduğunun farkında. Değişim için birçok sebep sıralanabilir. Sıkılmak, yorulmak, mutsuzluk, tahammül edememek ve en önemlisi de başka bir şeyleri istemek.

ALIŞKANLIKLARIN TEHLİKESİ

Farkında olmadan alışkanlık haline gelmiş birçok şeyle yaşıyoruz. Alışkanlıkların ne kadar tehlikeli olduğunu ancak yapacaklarımıza engel olmaya, bizleri etkilemeye başladığında farkediyoruz. Bu durumda bırakın hayatımızda önemli değişiklikler yapmayı kıpırdayamıyoruz bile.

KARARLILIK ŞART

Mesleklerin modası vardı. Önceleri bir doktor, mühendis vakası hüküm sürerken, sonra işletme, ardından bilgisayar, iletişim ve şimdi de felsefe diye devam ediyor. Bu arada bizler özgür ailelere sahip birer çocuksak eğer istediğimiz mesleği seçiyoruz, değilsek veya yanlış karar vermişsek o ‘‘in’’ olan meslekle ilgili eğitim alıyoruz.Çalışmaya başlayınca mutsuz da olsak devam ediyoruz. Ama devam etmeyenler var. Kariyerlerinin en yüksek noktasına geldikleri halde sevmedikleri işlerini bırakıp istedikleri işi yapma kararlılığı gösterenler onlar.Daha önce yapılan mesleğin mutlaka bir hata olması da gerekmiyor onlar için. Sevilen ve başarılı olunan bir alanda olabilir seçilen. Yine de onlar belki sıkıldıklarını düşündükleri için hayatlarının en önemli kısmını değiştiriyorlar. Hem de kimseye aldırmadan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!