Mutlu bir cinsel yaşam için partnerizle konuşun

Güncelleme Tarihi:

Mutlu bir cinsel yaşam için partnerizle konuşun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 11:37

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Adana Şubesi Başkanı Dr. Taner Canatar, iletişimsizlik nedeniyle çiftlerin cinsel hayatında sorunlar yaşandığını belirterek, “Mutlu ve tatmin edici bir cinsel yaşam için partnerinizle konuşun. Onun sizden istek, arzu ve beklentilerinin neler olduğunu öğrenin” dedi.

Haberin Devamı

Dr. Taner Canatar, yaptıkları araştırmalarda uzun yıllar evli olan çiftlerin bile cinsellik konuşmaktan çekindiğini, bunun da çiftler arası sorunlara neden olduğunu belirlediklerini ifade etti. Dr. Canatar, “Toplumca seks yapmayı doğuştan bildiğimizi ve zamanı geldiğinde çok iyi seks yapacağımızı zannediyoruz. Oysa ki nasıl okuma, yazma okulda öğreniliyorsa, seks de tecrübe kazandıkça sonradan öğrenilir. Mutlu ve tatmin edici bir cinsel yaşam için partnerinizle konuşun. Onun sizden istek, arzu ve beklentilerinin neler olduğunu öğrenin. Siz de arzu, istek ve beklentilerinizi partnerinizle paylaşın. Ayrıca endişeleri ve korkuları da paylaşmak gerekli” diye konuştu.

Türkiye’de genellikle okulda ve evde sağlıklı bir cinsel eğitim olmadığı için, kişilerin cinsellikle ilgili bilgileri arkadaşlarından, kitaplardan ve son dönemde en fazla internetten edindiğini vurgulayan Dr. Taner Canatar, eksik ve yanlış bilgilenme nedeniyle çoğu zaman kişinin cinsel yaşamının kabusa dönüştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Cinselliğin toplumumuzda olduğundan farklı algılandığını ve çiftlerin adeta seksi keyif olmaktan çıkarıp eziyet haline getirdiklerini belirten Dr. Canatar,“Cinsellik dokunmak, okşamak, öpüşmek, sevişmek ve cinsel birleşmeyi içeren bir bütündür. Kişinin bütün benliğiyle dahil olduğu bir eylemdir ve bedenini sevdiği kişi ile paylaşmasıdır. Çift arasında yaşanan özel bir ilişkidir” dedi.

Çiftlerin çoğunlukla cinselliği sadece cinsel birleşme olarak algıladığını kaydeden Dr. Taner Canatar, şunları söyledi:
“Çoğu zaman ön sevişme bile olmadan birleşmeyi, cinsel ilişkiyi gerçekleştirmeye çalışıyorlar ve böylece sorunlar ortaya çıkıyor. Ne erkek mutlu oluyor, ne de kadın. Kadın erkeği bencil olup sadece kendini düşünmekle suçluyor, erkek ise kadının soğuk olduğunu ve yatakta hiçbir şey yapmadan sadece yattığını söylüyor. Oysa ki cinsellikte ön hazırlık çok önemlidir, çünkü kadın ve erkek farklı şekillerde uyarılırlar. Erkek sekse daha çabuk hazır olabilirken, kadının önce ruhunun okşanması ve daha sonra da dokunsal olarak uyarılması gerekli. Ön sevişme yapılmadan doğrudan penis- vajina ilişkisine geçildiğinde kadın hazır olmadığı için seksten keyif almayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!